Tomeks Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 witam.wsadzilem do RNS-E nagrana plyte MP3,jak chcialem ja wyciagnac (nie czytalo jej),to nie bylo zadnej reakcji,naciskalem 100 razy i nic,nie moglem tez zamknac ekranu,tak jakby wszystko sie zawiesilo,moglem tylko przelaczyc przyciskiem RADIO na radio ( -czy to ma sens),ale na ekranie (dalej opuszczonym) nic sie nie zmienialo,dalej byl napis dysk nie czytelny. pomoze ktos
Gość Trzeniu Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 przecież w RNS-E idą tylko płyty DVD z mapą , no chyba że się mylę
Tomeks Opublikowano 1 Maja 2008 Autor Opublikowano 1 Maja 2008 mozliwe,ale ja dopiero co kupilem to autko i sie bawilem wczesniej wsadzilem plyte DVD-VIDEO,nie czytalo jej,ale wyszla bez problemu,potem wsadzilem ta z MP3 i zonk. wszystko dziala normalnie do momentu gdy wcisne EJECT.
Gość Trzeniu Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 napisz do użytkownika alvaro on ma największą wiedzę na temat RNS-E Na następny raz pamiętaj że płyty DVD z mapami do nawigacji , jak chcesz posłuchać muzyki to albo karty pamięci albo zmieniarka , a jeśli chcesz oglądać video do musisz kupić czytnik DvD , wszystko znajdziesz na forum :th:
mydlo Opublikowano 1 Maja 2008 Opublikowano 1 Maja 2008 przecież w RNS-E idą tylko płyty DVD z mapą , no chyba że się mylę Czyta także płyty AUDIO CD i MP3
Darkoz Opublikowano 2 Maja 2008 Opublikowano 2 Maja 2008 a linijka probowales ?? hyhy.. nic wiecej nie przychdzi mi do glowy
Tomeks Opublikowano 2 Maja 2008 Autor Opublikowano 2 Maja 2008 zrób jej restart i oda,łaski nie robi! czyli jak? odlaczyc aku?
Michał-S-Line Opublikowano 3 Maja 2008 Opublikowano 3 Maja 2008 Ja mam RSN-E i mi normalnie czyta plyty z mp3 i bez problrmu oddaje spowrotem.. Wszelkiego rodzaju.. CD, CD-R/Rw, DVD nie robi roznicy.. Wiec pozostaje wyciągac penseta
alvaro Opublikowano 4 Maja 2008 Opublikowano 4 Maja 2008 zrób jej reset - 3 sposoby : - SPOSÓB 1 VAGiną wchodzisz do navi [56 - NAVI] następnie [Adaptacja] i wchodzisz w kanał 111 i wpisujesz wartość 1 - SPOSÓB 2 włączasz navi i przytrzymujesz przyciski RADIO i SETUP aż navi się zrestartuje - SPOSÓB 3 włączasz navi i trzymasz tak długo przycisk od włączania aż navi się zrestartuje
Tomeks Opublikowano 4 Maja 2008 Autor Opublikowano 4 Maja 2008 aha,dzieki :th:,jutro z rana zastosuje.
Tomeks Opublikowano 5 Maja 2008 Autor Opublikowano 5 Maja 2008 zrób jej reset - 3 sposoby : - SPOSÓB 1 VAGiną wchodzisz do navi [56 - NAVI] następnie [Adaptacja] i wchodzisz w kanał 111 i wpisujesz wartość 1 - SPOSÓB 2 włączasz navi i przytrzymujesz przyciski RADIO i SETUP aż navi się zrestartuje - SPOSÓB 3 włączasz navi i trzymasz tak długo przycisk od włączania aż navi sięzrestartuje oddala ,po trzecim restarcie. za pomoc
Gość Trzeniu Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 alvaro jak zwykle pełen profesjonalizm :th:
12RAEL Opublikowano 5 Maja 2008 Opublikowano 5 Maja 2008 ja też tak miałem i to z ori mapą 2008 łyknęła i nie oddała dopiero po godzinie przeklinania :polew:
alvaro Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 Trzeniu bo RNS-E nie lubi ori map decayed decayed decayed Piter Twoja do niedawna nie lubiła żadnych
jacekm Opublikowano 6 Maja 2008 Opublikowano 6 Maja 2008 łyknęła i nie oddała Tak to jest jak się nie dokarmia bestii Najzwyczajniej głodna była
sabrez Opublikowano 20 Lipca 2008 Opublikowano 20 Lipca 2008 Sorrka, za odgrzewanie tematu, ale z moim RNS-E jest coś nie teges... Zjadła płytkę z mapką (ori) i oddać już nie chce... Dokładnie rzecz biorąc - zjadła komuś - a ja się stałem posiadaczem z płytką w środku... Zakup z allegro - ale odbiór osobisty... Odbiór na stacji... więc dałem sie nabić w butelczyne... Robiłem reset za pomoca klawiszologii opisanej powyżej, ale nic to nie daje... Po restarcie kręci płytką... otwieram mu ekran, naciskam eject i ma mnie generalnie w d... Rozkrecilliśmy navi ze znajomym... wykręciliśmy napęd... Wyjeliśmy płyte metodą "Adam Słodowy"... efekt: navi napisała, że nie może odczytać płyty - nawet nie zauważyła, że jej tam w środu nie ma... po zainputowaniu jej w identyczny - mało delikatny sposób - czyta płytę zadowolona jak gdyby nigdy nic... Mierzyliśmy miernikiem napięcie na silniczku, który jest odpowiedzialny za wyplucie płytki, ale po naciśnięciu przycisku eject - nie pojawia się tam nawet łamane 0,5V... Wiem, że za głupote się płaci - ale nie uśmiecha mi się zakup całej nawigacji jeszcze raz ;( Czy istnieje możliwość zakupu samego napędu, bo ten wykazuje objawy ewidentnie spier... Jeżeli tak - to gdzie takowy można nabyć, albo, czy ktoś z szacownych zgromadzonych na forum nie posiada uszkodzonej navi RNS-E np. z rozbitym wyswietlaczem za rozsadne pieniazki?
marcin j Opublikowano 15 Września 2008 Opublikowano 15 Września 2008 Mam troche podobny i nie podobny problem , otóż moja navi plus nie chce wciągnąć płyty , wyciągłem navi z kolegą i mechanizm gdzie powinna być płyta jest opuszczony tak , jakby w środku siedziała płytka. Plyty oczywiście w środku nie ma. Pomocy.!!
Rekomendowane odpowiedzi