Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Blue Strawberry Turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chodziło mi raczej o kolor nie o połysk :decayed: Tylko zastanawiam się czy warto by było. Z tego co qwerty mówił to na jego auto poszło 14l. Mnie by praktycznie wyszła tylko farba bo mam możliwości u znajomego pomalować całe auto. Ewentualnie dobrego Whiskacza bym musiał postawić. Wtedy przy okazji na pewno listy z drzwi wy wypadły aby to miało ręce i nogi. Jaka wytrzymałość takiego czegoś? Czy pierwsza lepsza osoba jest w stanie stargać to z auta? Wiecie jak jest jak auto postawię na parkingu i jakiś jełop podejdzie i zacznie skubać :facepalm:

Opublikowano

Pewnie dostane po łbie :decayed:, ale już pisałem w wątku o PD, że MOIM ZDANIEM malowanie auta tą metodą jest średnie jeśli auto stoi pod chmurką i jest autem na co dzień. Zahaczysz o jakiś żywopłot albo co i zostanie ślad, albo jakiś kretyn Ci wózkiem przytrze pod tesco i też problem :kwasny:. Malowałem grille i bez trudu da się to zdrapać, a co dopiero całe auto, gdzie ludzie na parkingach przechodzą między autami z reklamówkami i c**j wie jeszcze z czym.

Dlatego moje zdanie jest takie, że PD do małych elementów jak grille, listwy albo nawet felgi jest ok, ale całe auto bym w życiu tak nie pomalował :wink:. Mefju rób polerkę i będzie te nagaro rwało suty :decayed:

Opublikowano
Pewnie dostane po łbie :decayed:, ale już pisałem w wątku o PD, że MOIM ZDANIEM malowanie auta tą metodą jest średnie jeśli auto stoi pod chmurką i jest autem na co dzień. Zahaczysz o jakiś żywopłot albo co i zostanie ślad, albo jakiś kretyn Ci wózkiem przytrze pod tesco i też problem :kwasny:. Malowałem grille i bez trudu da się to zdrapać, a co dopiero całe auto, gdzie ludzie na parkingach przechodzą między autami z reklamówkami i c**j wie jeszcze z czym.

Dlatego moje zdanie jest takie, że PD do małych elementów jak grille, listwy albo nawet felgi jest ok, ale całe auto bym w życiu tak nie pomalował :wink:. Mefju rób polerkę i będzie te nagaro rwało suty :decayed:

No i właśnie tego się obawiam :kwasny: Ktoś może się orientuje ile by kosztowało pomalowanie całego auta normalną farbą? Może bym tak sezon przelatał na niebiesko, skompletował na zimę następną graty i przez zimę maznął :naughty:

Opublikowano

No i właśnie tego się obawiam :kwasny: Ktoś może się orientuje ile by kosztowało pomalowanie całego auta normalną farbą? Może bym tak sezon przelatał na niebiesko, skompletował na zimę następną graty i przez zimę maznął :naughty:

Mnie pozostanie przy kolorze kosztowało 2600 z polerką felg.

Opublikowano

masz ładny kolor tylko troszkę trzeba go wskrzesić, może korekta lakieru, polerka ? na pewno coś pomoże, a i nie zaszkodzi też z pewnością :wink:

Opublikowano

Mnie pozostanie przy kolorze kosztowało 2600 z polerką felg.

Co masz na myśli bo nie rozumiem?

masz ładny kolor tylko troszkę trzeba go wskrzesić, może korekta lakieru, polerka ? na pewno coś pomoże, a i nie zaszkodzi też z pewnością :wink:

No korekta obowiązkowo musi być. Na pierwszy rzut oka lakier wygląda dobrze, ale naprawdę jak się człowiek przyjrzy to widać jak by chłop pędzlem malował w niektórych miejscach :facepalm:

Opublikowano

No korekta obowiązkowo musi być. Na pierwszy rzut oka lakier wygląda dobrze, ale naprawdę jak się człowiek przyjrzy to widać jak by chłop pędzlem malował w niektórych miejscach :facepalm:

kit siada :decayed:

Opublikowano

A co tu jest niezrozumiałe? Malowanie na kolor, jaki wyjechał z fabryki :wink:

Opublikowano

To jak mam dać prawie 2k za PD a 2600 za normalny kolor to piertole :decayed:

Opublikowano

Jakie 2k za PD... 1500 zł na gotowo chcieli za A4 w OEM kraków, do 1200 szło by zejść, jak się tym interesowałem to sam materiał na takie wozidła jak nasze kosztują 700 zł, więc bez przesady :wink:

Opublikowano

Jakie 2k za PD... 1500 zł na gotowo chcieli za A4 w OEM kraków, do 1200 szło by zejść, jak się tym interesowałem to sam materiał na takie wozidła jak nasze kosztują 700 zł, więc bez przesady :wink:

Qwerty coś mówił około 2000 zł. Tak patrzałem to litr kosztuje około 100 zł, a wyjdzie z 15 l. Ciekawy temat, muszę ze swoim magikiem pogadać czy mi takie coś ogarnie :wink:

Opublikowano

Fajny kolorek. Odświeżyć i po temacie no chyba, że Ci się już baaaardzo znudził. :wink: Te niebieskie mają w sobie coś...:naughty::whistling: Choć nie powiem, że ten projekt co wrzuciłeś też piękny. :cool: Ogólnie ładna furka! :kox:

Opublikowano

akjam :hi:

Czas pokaże, na razie śmigam jak jest a na sezon się zobaczy :wink:

Opublikowano
akjam :hi:

Czas pokaże, na razie śmigam jak jest a na sezon się zobaczy :wink:

Mefju, nie pier**l tylko kompletuj S (albo RS :naughty: ) Body i maluj wszystko w niebieski taki jak masz ! :decayed:

Opublikowano

Ja na Twoim miejscu też bym nie kombinował z kolorami, tylko został przy tym, co masz, bo jest na prawdę spoko :whistling:

Opublikowano

Co najwyżej body S4 :whistling: Zobaczymy jak będzie po korekcie lakieru

Opublikowano

nie kombinuj z kolorkiem tylko ten odśwież...bo to smerfny kolor:decayed:

Opublikowano
Mefju, nie pier**l tylko kompletuj S (albo RS :naughty: ) Body i maluj wszystko w niebieski taki jak masz ! :decayed:

Alleluja i do przodu :D

Opublikowano

Taki mały upominek od Audi Śląsk :wink:

img0209oh.jpg

Opublikowano

Przydałaby się ramka, którą ma Tomasz... :polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...