WhyMe? Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 Chodziło mi raczej o kolor nie o połysk Tylko zastanawiam się czy warto by było. Z tego co qwerty mówił to na jego auto poszło 14l. Mnie by praktycznie wyszła tylko farba bo mam możliwości u znajomego pomalować całe auto. Ewentualnie dobrego Whiskacza bym musiał postawić. Wtedy przy okazji na pewno listy z drzwi wy wypadły aby to miało ręce i nogi. Jaka wytrzymałość takiego czegoś? Czy pierwsza lepsza osoba jest w stanie stargać to z auta? Wiecie jak jest jak auto postawię na parkingu i jakiś jełop podejdzie i zacznie skubać
Chuck Norris Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Pewnie dostane po łbie , ale już pisałem w wątku o PD, że MOIM ZDANIEM malowanie auta tą metodą jest średnie jeśli auto stoi pod chmurką i jest autem na co dzień. Zahaczysz o jakiś żywopłot albo co i zostanie ślad, albo jakiś kretyn Ci wózkiem przytrze pod tesco i też problem . Malowałem grille i bez trudu da się to zdrapać, a co dopiero całe auto, gdzie ludzie na parkingach przechodzą między autami z reklamówkami i c**j wie jeszcze z czym. Dlatego moje zdanie jest takie, że PD do małych elementów jak grille, listwy albo nawet felgi jest ok, ale całe auto bym w życiu tak nie pomalował . Mefju rób polerkę i będzie te nagaro rwało suty
WhyMe? Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 Pewnie dostane po łbie , ale już pisałem w wątku o PD, że MOIM ZDANIEM malowanie auta tą metodą jest średnie jeśli auto stoi pod chmurką i jest autem na co dzień. Zahaczysz o jakiś żywopłot albo co i zostanie ślad, albo jakiś kretyn Ci wózkiem przytrze pod tesco i też problem . Malowałem grille i bez trudu da się to zdrapać, a co dopiero całe auto, gdzie ludzie na parkingach przechodzą między autami z reklamówkami i c**j wie jeszcze z czym. Dlatego moje zdanie jest takie, że PD do małych elementów jak grille, listwy albo nawet felgi jest ok, ale całe auto bym w życiu tak nie pomalował . Mefju rób polerkę i będzie te nagaro rwało suty No i właśnie tego się obawiam Ktoś może się orientuje ile by kosztowało pomalowanie całego auta normalną farbą? Może bym tak sezon przelatał na niebiesko, skompletował na zimę następną graty i przez zimę maznął
kaju Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Pewnie dostane po łbie , ale już pisałem w wątku o PD, że MOIM ZDANIEM malowanie auta tą metodą jest średnie jeśli auto stoi pod chmurką i jest autem na co dzień. Zahaczysz o jakiś żywopłot albo co i zostanie ślad, albo jakiś kretyn Ci wózkiem przytrze pod tesco i też problem . Malowałem grille i bez trudu da się to zdrapać, a co dopiero całe auto, gdzie ludzie na parkingach przechodzą między autami z reklamówkami i c**j wie jeszcze z czym. Dlatego moje zdanie jest takie, że PD do małych elementów jak grille, listwy albo nawet felgi jest ok, ale całe auto bym w życiu tak nie pomalował . Mefju rób polerkę i będzie te nagaro rwało suty No i właśnie tego się obawiam Ktoś może się orientuje ile by kosztowało pomalowanie całego auta normalną farbą? Może bym tak sezon przelatał na niebiesko, skompletował na zimę następną graty i przez zimę maznął Mnie pozostanie przy kolorze kosztowało 2600 z polerką felg.
Mati_23 Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 masz ładny kolor tylko troszkę trzeba go wskrzesić, może korekta lakieru, polerka ? na pewno coś pomoże, a i nie zaszkodzi też z pewnością
WhyMe? Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 Pewnie dostane po łbie , ale już pisałem w wątku o PD, że MOIM ZDANIEM malowanie auta tą metodą jest średnie jeśli auto stoi pod chmurką i jest autem na co dzień. Zahaczysz o jakiś żywopłot albo co i zostanie ślad, albo jakiś kretyn Ci wózkiem przytrze pod tesco i też problem . Malowałem grille i bez trudu da się to zdrapać, a co dopiero całe auto, gdzie ludzie na parkingach przechodzą między autami z reklamówkami i c**j wie jeszcze z czym. Dlatego moje zdanie jest takie, że PD do małych elementów jak grille, listwy albo nawet felgi jest ok, ale całe auto bym w życiu tak nie pomalował . Mefju rób polerkę i będzie te nagaro rwało suty No i właśnie tego się obawiam Ktoś może się orientuje ile by kosztowało pomalowanie całego auta normalną farbą? Może bym tak sezon przelatał na niebiesko, skompletował na zimę następną graty i przez zimę maznął Mnie pozostanie przy kolorze kosztowało 2600 z polerką felg. Co masz na myśli bo nie rozumiem? masz ładny kolor tylko troszkę trzeba go wskrzesić, może korekta lakieru, polerka ? na pewno coś pomoże, a i nie zaszkodzi też z pewnością No korekta obowiązkowo musi być. Na pierwszy rzut oka lakier wygląda dobrze, ale naprawdę jak się człowiek przyjrzy to widać jak by chłop pędzlem malował w niektórych miejscach
przemciotorun Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 No korekta obowiązkowo musi być. Na pierwszy rzut oka lakier wygląda dobrze, ale naprawdę jak się człowiek przyjrzy to widać jak by chłop pędzlem malował w niektórych miejscach kit siada
kaju Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 A co tu jest niezrozumiałe? Malowanie na kolor, jaki wyjechał z fabryki
WhyMe? Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 A co tu jest niezrozumiałe? Malowanie na kolor, jaki wyjechał z fabryki To jak mam dać prawie 2k za PD a 2600 za normalny kolor to piertole
Pucek Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 A co tu jest niezrozumiałe? Malowanie na kolor, jaki wyjechał z fabryki To jak mam dać prawie 2k za PD a 2600 za normalny kolor to piertole Jakie 2k za PD... 1500 zł na gotowo chcieli za A4 w OEM kraków, do 1200 szło by zejść, jak się tym interesowałem to sam materiał na takie wozidła jak nasze kosztują 700 zł, więc bez przesady
WhyMe? Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 A co tu jest niezrozumiałe? Malowanie na kolor, jaki wyjechał z fabryki To jak mam dać prawie 2k za PD a 2600 za normalny kolor to piertole Jakie 2k za PD... 1500 zł na gotowo chcieli za A4 w OEM kraków, do 1200 szło by zejść, jak się tym interesowałem to sam materiał na takie wozidła jak nasze kosztują 700 zł, więc bez przesady Qwerty coś mówił około 2000 zł. Tak patrzałem to litr kosztuje około 100 zł, a wyjdzie z 15 l. Ciekawy temat, muszę ze swoim magikiem pogadać czy mi takie coś ogarnie
akjam Opublikowano 12 Lutego 2013 Opublikowano 12 Lutego 2013 Fajny kolorek. Odświeżyć i po temacie no chyba, że Ci się już baaaardzo znudził. Te niebieskie mają w sobie coś... Choć nie powiem, że ten projekt co wrzuciłeś też piękny. Ogólnie ładna furka!
WhyMe? Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 akjam Czas pokaże, na razie śmigam jak jest a na sezon się zobaczy
junior_tdi Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 akjam Czas pokaże, na razie śmigam jak jest a na sezon się zobaczy Mefju, nie pier**l tylko kompletuj S (albo RS ) Body i maluj wszystko w niebieski taki jak masz !
kaju Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Ja na Twoim miejscu też bym nie kombinował z kolorami, tylko został przy tym, co masz, bo jest na prawdę spoko
WhyMe? Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Co najwyżej body S4 Zobaczymy jak będzie po korekcie lakieru
Polko_V Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 nie kombinuj z kolorkiem tylko ten odśwież...bo to smerfny kolor:decayed:
Robertuss Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Mefju, nie pier**l tylko kompletuj S (albo RS ) Body i maluj wszystko w niebieski taki jak masz ! Alleluja i do przodu
WhyMe? Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Taki mały upominek od Audi Śląsk
kaju Opublikowano 13 Lutego 2013 Opublikowano 13 Lutego 2013 Przydałaby się ramka, którą ma Tomasz...
Rekomendowane odpowiedzi