Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie głośniki w Avancie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim Avancie mam głośniki tylko w przednich drzwiach. Chciałbym dołożyć 2 lub 4 na tył. Gdzie są montowane seryjnie pozostałe głośniki w Avantach?

Opublikowano

drzwi tylne sprawdź

Opublikowano
  • Autor

Dobra, to co mam w nich wycinać dziury żeby zamontować głośniki?

Gdzie mogę kupić maskownice na głośniki i gdzie poprowdzić kable do tylnych drzwi?

Opublikowano

Wujek - przerabiałem ten temat, ale narazie dałem sobie na wstrzymanie. ASO - w trakcie zamawianie maskownic na tylne drzwi - odmówiłem i zrezygnowałem narazie. Okazało się że nie mają na miejscu, trzba zamówić i czekać - a co najważniejsze gość powiedział że jak nie ma ori z tyłu to trzeba jeszcze zamówić boczki bo nie będzie jak umocować maskownic. Nie miałe w ręku maskownic, ani boczków ori to sobie narazie odpuściłem. :???:

Opublikowano

mam sedana, jak odkręciłem tylne boczki to od środka jest ładne miejsce na głośniki najmniej 16ki, wystarczyło by jakąś maskownice z głośnika zamontować i by było, no chyba ze chcecie mieć ładnie ori

Opublikowano

sprawdźcie allegro, choć częściej są tam boki drzwi przednich.

Opublikowano

Przerabianie tylnich boczków i montaż głośników może okazać się bardzo kosztowne. Polecam zakup paneli na przedni drzwi by zamontować 16,5 calowe dobre separowane głośniki do tego skrzynię w bagażniku wszystko wzmocnić bo radyjko nie pociągnie i rozkoszować się dźwiękiem.

Opublikowano
W moim Avancie mam głośniki tylko w przednich drzwiach. Chciałbym dołożyć 2 lub 4 na tył. Gdzie są montowane seryjnie pozostałe głośniki w Avantach?

Mam znajomego, który w avancie ma seryjne zamontowany Głośnik typu subwofer w bagażniku z boku obok amora od strony kierowcy.

Opublikowano

ja mam fabryczny system AudiBose i mam 6 głośników: 4 z przodu (drzwi) + 2 z tyłu (drzwi) + Sub (z lwewj strony w nadkolu) ......

Opublikowano
ja mam fabryczny syste Bose i mam 6 głośników: 4 z przodu (drzwi) + 2 z tyłu (drzwi) + Sub (z lwewj strony w nadkolu) ......

Ja mam tak samo tylko brak u mnie BOSE, a szkoda bo slyszalem, ze ladnie to gra.

Opublikowano
ja mam fabryczny syste Bose i mam 6 głośników: 4 z przodu (drzwi) + 2 z tyłu (drzwi) + Sub (z lwewj strony w nadkolu) ......

Ja mam tak samo tylko brak u mnie BOSE, a szkoda bo slyszalem, ze ladnie to gra.

dobrze słyszałes ...... :twisted:

Opublikowano
  • Autor
Przerabianie tylnich boczków i montaż głośników może okazać się bardzo kosztowne. Polecam zakup paneli na przedni drzwi by zamontować 16,5 calowe dobre separowane głośniki do tego skrzynię w bagażniku wszystko wzmocnić bo radyjko nie pociągnie i rozkoszować się dźwiękiem.

Dlaczego przerabianie tylnych boczków jest kosztowne i jakie panele masz na myśli?

Opublikowano

Dlaczego przerabianie tylnych boczków jest kosztowne i jakie panele masz na myśli?

Panele Phonocar by zamontować z przodu 16,5 albo szukanie na allegro gościa co robi chałupnicza motodą nieco taniej.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w Avancie były założone głośniki fabrycznie w drzwiach przednich i tylnych . Kumple w pracy byli pod wrażeniem, że tak fajnie grają. Do tej pory myślałem, że to standard w każdym Avancie. Zaglądałem do nich, ale nie są opisane, jakiej firmy i jakiej są mocy?

Opublikowano
U mnie w Avancie były założone głośniki fabrycznie w drzwiach przednich i tylnych . Kumple w pracy byli pod wrażeniem, że tak fajnie grają. Do tej pory myślałem, że to standard w każdym Avancie. Zaglądałem do nich, ale nie są opisane, jakiej firmy i jakiej są mocy?

Z przodu najprawdopodobniej masz nokii coś około 25~35W bo radyjko ori ma na wyjściu 20W, ja takie miałem ale zmieniłem sobie na JBL CS 2105 i jak na 13" grają cudnie ale to jednak tylko 13.. z tyłu są 16" zasilane z suba ale się nie orientuje jakiej mocy a chetnie bym się dowiedział bo w przyszłości pewnie je zamienie.. i w bagażniku sub 70W.

Mocy ten zestaw ma niewiele ale ładnie to dobrali bo gra przyjemnie.

mimo wszystko[fade] BOSE[/fade] mi się maży..

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
spanky napisał/a:

Pikuś napisał/a:

spanky napisał/a:

dobrze słyszałes ......

To chyba oboje mało słyszeliście

[ Komentarz dodany przez: zdeniu: 17-12-2006, 18:59 ]

witam Cię kolego i zapraszam do działu Newbie oraz do zapoznania się z regulaminem forum, w przeciwnym razie posty będą usuwane

no to kolega pojechal po bandzie :twisted: BOSE gra dobrze!! Potwierdza to wszyscy ktorzy jechali moja niunia...ehe okazalo sie ze jednak ma 8, a nie 6 glosnikow)

Opublikowano

Murzyn, może kolega źle się określił :mrgreen: (pewnie chciał powiedzieć że nie gra źle)

ja powiem tak, kolega ma A6 z 2000 roku na chyba pełnym wypasie i między innymi ma również BOSE ale jakość nie umywa sie nawet do tego jak gra np. u mnie gdzie nia ma BOSE tylko zwykła jakas tania tuba (na minus jest tylko to ze zajmuje kawalek bagażnika) :cool:

chodzi o to że ten bas z BOSE ta jakby popierdułka jakaś :mrgreen:

Opublikowano
Murzyn

chodzi o to że ten bas z BOSE ta jakby popierdułka jakaś :mrgreen:

Bo BOSE charakteryzuje się miekkim dźwiękiem :mrgreen: i głośnikami z podwójnymi cewkami, czyli 2 Ohm.

Opublikowano
To chyba oboje mało słyszeliście

nie wiem, co masz na mysli :?: (porosimy o poparcie jakimis przykladami z fabrycznych instalacji Audio w innych samochodach)

... ale jak na audio instalowane fabrycznie (oczywiscie za doplata ;-) ) to gra to bardzo fajnie .....

P.S podpisujesz sie jako "audio expert" wiec oczekuje konkretnej odpowiedzi ... ;-)

Opublikowano

Mi tam się wydaje że BOSE jest bardzo dobrą popierdułką ;) przestronność dźwięku fajna jak się rozkręci to też przyzwoicie gra, ogólnie doznania dla ucha miłe, jednak czegoś brakuje, dynamika i niskie tony pozostawiają sporo do życzenial.