Narcyz 35 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Wczoraj przyjechał krewny z Niemiec do nas , dzisiaj mi zadał pytanie " Czy audi gnije? ". Moja odpowiedź , po dzwonie owszem. Mówi popatrz na rowki w dachu , a tam wzdłuż pełno wrzodów na obydwu stronach dachu. Czy to jest norma , czy sporadyczny przypadek ? Auto 1,8T 2003 rok , ma zrobione 53 000 km. ( nie chce go odsprzedać , bo jego córka go później chce ). Z tym że stoi pod chmurką. Audi w Niemczech porobiło zdjęcia i będą go lakierować na ich koszt. A najlepsze jak powiedział przebieg to pytali czy się nie pomylił , a on powiedział w waszym komputerze możecie sobie sprawdzić. Auto tu kupiłem i cały czas inspekcje robię tu u Was.
Kali S4 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 W A3 starszych rocznikach w tych rynienkach dzieją się czasami takie rzeczy,nie odchodzi dobrze woda,w A4 się nie spotkałem.
Góral.tz Opublikowano 19 Kwietnia 2012 Opublikowano 19 Kwietnia 2012 niestety rdzewieje w tym miejscu, nie ma rady ci co myślą że im nie rdzewieje to niech wyjmą listwy z rynienki i zobaczą co się dzieje pod gumą ja mam B5 z 99 roku i też miałem bąbla hehe ale już zakonserwowane i zamalowane
Pawlo 2004 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Musze zobaczyc jak to wyglada u mnie ale z tego co wiem to nic tam nie mam bo inaczej zauwazylbym przy glinkowaniu czy woskowaniu.
aborygen Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 możliwe, możliwe mam a4 b6 i dzisiaj właśnie byłem u lakiernika z tym właśnie problemem powiedział że to norma w a3 i a4 (norma nie znaczy że wszystkie muszą mieć ten problem) w maju jadę usunąć ten problem do w/w lakiernika
addassko Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 możliwe, możliwemam a4 b6 i dzisiaj właśnie byłem u lakiernika z tym właśnie problemem powiedział że to norma w a3 i a4 (norma nie znaczy że wszystkie muszą mieć ten problem) w maju jadę usunąć ten problem do w/w lakiernika na szczescie mnie to nie dotyczy
antonio Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 niestety tam chyba utlenia się ocynk... u mojego ojca w A6C5 też przy tej listwie wyszły pęcherze ale zrobiliśmy to
Lukasz_mk2 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 może ktoś pokazać jakieś foto, bo dziś oglądałem swój dach i nic nie mogłem zlokalizować - zero rdzy - może mam trochę szczęścia
Reggi Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 niestety tam chyba utlenia się ocynk... u mojego ojca w A6C5 też przy tej listwie wyszły pęcherze ale zrobiliśmy to W moim C5 jest to samo
Bieniek Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 U mnie tez jest. Trzeba szybcie wycinac,zeby to dobrze zrobic.
aborygen Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 tak masz rację - utlenia się cynk nasi zachodni przyjeciele mają problem z położeniem powłoki idealnie w miejscu rynienek i tu pojawia się w/w problem a zarazem zarobek dla lakiernika
kudalty66 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 Opublikowano 22 Kwietnia 2012 to wszystko zależy od konkretnego auta, jak duzo stoi pod chmurka, jak jest myte, czy pod tą rynienką nie zbiera sie brud,. spotkałem sie z takim problemem i w a4 B5, i B6, równiez i w a3 z 2001 roku, jednak najwieksza rdza była w B6, z 2002 rokiu W b5 i a3, pod bąblami jest zdrowy metal,.
rafa4 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 U mnie w b6 2002r. ten sam problem, pełno rdzy nad szybą. Lakiernik mówił że należy malować cały dach. Macie jakieś pomysły jak ewentualnie bez malowania całego elementu to zrobić? Może zastosowanie innej uszczelki i częściowe malowanie? Też twierdził że jest to problem Audi.
kudalty66 Opublikowano 9 Maja 2012 Opublikowano 9 Maja 2012 U mnie w b6 2002r. ten sam problem, pełno rdzy nad szybą. Lakiernik mówił że należy malować cały dach. Macie jakieś pomysły jak ewentualnie bez malowania całego elementu to zrobić? Może zastosowanie innej uszczelki i częściowe malowanie? Też twierdził że jest to problem Audi. jaki kolor?? jak dobry lakiernik to poradzi sobie bez malowania całego dachu, mozna tez reszte dachu przecieniowac, i połozyc sam bezbarwny
jesper74 Opublikowano 10 Maja 2012 Opublikowano 10 Maja 2012 Jesli rdza tylko w rynienkach to zabezpieczyc i zaprawic.Nie da sie pomalowac czesci dachu aby nie bylo widac tylko calosc to nie trabancik....
colak Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 panowie a wiec sprawa wyglada nastepującą w nowszych modelach niestety dachy nie były cynkowane i stąd ten problem NIESTETY WSZYSCY SZUKAJA OSZCZEDNOSCI niewiem czy wszystkie wersje ale napewno wychodziły besz ocynkowanego dachu
vertus69 Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Wiele razy był poruszany temat rdzewiejących B6 2003-2004 i to w wielu dziwnych miejscach np.ranty błotników ,tylne klapy,drzwi,no to teraz doszedł jeszcze dach.
jesper74 Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Ale i tak trzeba sie cieszyc ze to nie mercedes....Dopiero bylby placz.Uwazam ze tak sa sporadyczne te przypadki a rdza nie jest razaco wielka jesli sie pojawi.Mialem kiedys okulara i tam rdza atakowala wszedzie.
Rekomendowane odpowiedzi