razor37 Opublikowano 11 Października 2014 Opublikowano 11 Października 2014 Dzięki , a czy jak podepne juz ten dzojstik z funkcja skłądania lusterek to trzeba cos kodowac vagiem czy będą działąc odrazu po wpieciu tego dzojstika. a co do tych sterowników szyb to jak i gdzie mam to sprawdzic , jaki ma byc ten sterownik ??
niestandardowy Opublikowano 12 Października 2014 Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Nie musisz kodowac, po podlaczeniu bedzie dzialac jak masz mk odpowiedni. Silniczki ktore obsluguja skladane lustra masz w pierwszym poscie. Edytowane 17 Października 2014 przez niestandardowy
razor37 Opublikowano 17 Października 2014 Opublikowano 17 Października 2014 No sprawdziłem jaki jest sterownik szyb jest on z koncówką B i niebena sie skłądać musze kupic silniczek z koncóka E , dodam jeszcze iz w prawym lusterku jest 10 pin a wlewym tylko 5 pin takze musze kupic jeszcze lewe skłądane lusterko , ale jak załoze silniczki z koncówka E to mysle ze to prawe sie juz złozy mimo ze lewe niema kabi i silniczków..
mycha1236 Opublikowano 20 Października 2014 Opublikowano 20 Października 2014 Jak w końcu z tym MK jest ma on znaczenie czy nie bo w temacie sa 2 wersje posiadam mk z koncowka AD ?
grzes283 Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Podłączam się do pytania. Jak wyglada sprawa z MK. Każdy obsłuży, czy nie każdy? Druga sprawa, to czy po zamknięciu auta z pilota autoalarmu(dokładany) złożą się lusterka, czy jak to ma działać?
afroo. Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Podłączam się do pytania. Jak wyglada sprawa z MK. Każdy obsłuży, czy nie każdy? Druga sprawa, to czy po zamknięciu auta z pilota autoalarmu(dokładany) złożą się lusterka, czy jak to ma działać? Takie rzeczy tylko po dołożeniu modułu, temat tutaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/124120-all-b6-skladanie-lusterek-automatycznie-po-zamknieciu-samochodu/ Lustra składają się po przekręceniu przełącznika sterowania lusterkami w pozycję składania.
grzes283 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Czyli bez modułu działa to tak, jeśli zaparkujemy, wyciagniemy kluczyk, to musimy przekręcić włącznik regulacji, aby lustra się złożyły? Z zamkiem centralnym nie bangla bez dodatkowych modułów? Dziwne to jakies....
szeryf Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Nie, jak wyciągniesz kluczyk to już nic nie złożysz, musisz o tym pamiętać zanim wyłączysz silnik. Masakra nie? Dlatego ja prawie w ogóle z tego nie korzystam.
kkam Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Można też dołożyc moduł wpinany do magistrali CAN, lusterka będa składać sie po zamknięciu z pilota, a otwierac dopiero po przekreceniu kluczyka na zaplon. Tylko koszt jest spory, około 250zl.
grzes283 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Ja wiem czy spory. Przy wszystkich kosztach te 250 zł juz nie robi. Chociaż wszystko dziala jak powinno. Bez skladania przez alarm wg mnie bezsensu zabawa.
turzol Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Można też dołożyc moduł wpinany do magistrali CAN, lusterka będa składać sie po zamknięciu z pilota, a otwierac dopiero po przekreceniu kluczyka na zaplon. Tylko koszt jest spory, około 250zl. Można też bez użycia modułu na zasadzie przekaźnika z A6 C5 tak jak u kolegi ucho77
szeryf Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Można też dołożyc moduł wpinany do magistrali CAN, lusterka będa składać sie po zamknięciu z pilota, a otwierac dopiero po przekreceniu kluczyka na zaplon. Tylko koszt jest spory, około 250zl. Tylko skąd wziąć taki moduł? Czy składanie pokrętłem działa normalnie? Wpinamy się w drzwiach, czy można gdzieś w środku?
grzes283 Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/124120-all-b6-skladanie-lusterek-automatycznie-po-zamknieciu-samochodu/ Może to pomorze rozwiać wątpliwości. Niedużym kosztem można doprowadzić mod do końca. Uważam, że bez takiego rozwiązania zakładanie luster składanych i wydanie tysiaka mija się z sensem.
kkam Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Można też dołożyc moduł wpinany do magistrali CAN, lusterka będa składać sie po zamknięciu z pilota, a otwierac dopiero po przekreceniu kluczyka na zaplon. Tylko koszt jest spory, około 250zl. Tylko skąd wziąć taki moduł? Czy składanie pokrętłem działa normalnie? Wpinamy się w drzwiach, czy można gdzieś w środku? Co jakis czas pojawiają się na ebay, Ja swoje moduly zrobilem sam, bo od jakiegos czasu rozkminiam magistrale CAN. Edytowane 17 Listopada 2014 przez kkam
szeryf Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Możesz wrzucić jakiś link z tym modułem? Jakie jeszcze opcje ma moduł zrobiony przez Ciebie?
kkam Opublikowano 17 Listopada 2014 Opublikowano 17 Listopada 2014 Jak wroce do domu to poszukam aukcji. Ja do siebie zrobilem tak: - składanie po zamknieciu z pilota - otwarcie dopiero po przekreceniu kluczyka w pozycje zaplon. - deaktywacja skladania ponizej -5 stopni(zabezpieczenie przed skladaniam zamrozonego lusterka, tak aby zębatek nie poniszczyć) - opuszczanie lewego lustra po wbiciu biegu wstecznego (tu jeszcze caly czas eksperymentuje, bo mam lustra bez opcji pamięci, wiec musze bazowac na czasie opuszczania podnoszenia.) Jak dostane podswietlane blendy to moze jeszcze zrobie wyjscie do zapalanie ledow. Narazie temat troche stoi bo czekam, na mrozy. Nie mam jak zasymulowac ujemnej temperatury Jak wszystko zatrybi to wrzucam ostateczana wersje do auta, bo narazie mam dodatkowe lusterka podpiete na tylnych siedzeniach
MiGsu Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 ok a co jeśli dokładam szkła zewnętrzne foto. lusterko wewnętrzne mam ori foto. usunąłem osłonkę z lus.wew by sprawdzić osadzenie kostki i wszystkie piny mam zajęte. gdzie się więc podłączyć z sygnałem foto z luster zewnętrznych?
MiGsu Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 ok. a może cos więcej. masz na myśli słupek A? która kostka i które piny? czy wpinam się i mostkuje na dwie strony czy wpinam się po obu stronach i ciągne do danego lusterka?
szeryf Opublikowano 19 Listopada 2014 Opublikowano 19 Listopada 2014 Kolory kabli wychodzących z lusterka wew do lusterek zew znasz? Jeśli nie, to jest rozpiska w dziale elektrycznym (ja nie pamiętam kolorów). Ściągasz osłony progów i szukasz tych kabli w kostkach, powinny być po obu stronach, koloru kostki nie znam, ale chyba gdzieś na forum jest to napisane. Jak je znajdziesz, to albo możesz włożyć brakujące piny w drugą część kostki, albo przylutować bezpośrednio do kabli.
Rekomendowane odpowiedzi