Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Większe tylne hamulce do B5 (nie S4 mała niespoodzianka dla posiadaczy aut z quattro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli jak nie ma problemu z dostepnościa to nie ma sie co spinac trzeba poczekac i wziac od Ciebie calosc,

W sumie to masz racje czemu na zaciskach od S3 mamy napis RS :S

Zapytam typa.

A po tych numerach nie da sie nic stwierdzic ?

Opublikowano
  • Autor

Po nr wychodzi ze RS3, patrzac na to dalej wychodzi tez TTRS. Tarcze 370/32mm.

Jełop nie wie co sprzedaje ale to i lepiej bo mozna sie potargowac

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakby ktoś szukał szczegółowych informacji o hamulcach to zapraszam na ta strone:

Federal Mogul

Opublikowano
  • Autor

To nie jest informacja ohamulcach tylko katalog tarcz klockow bebnow i okladzin

Opublikowano

No tak w katalogu sa zawarte różne właściwości tarcz klocków itp. wiec dla mnie jest to dobre źródło informacji :)

Chciałbym się upewnić czy po ten zestaw hamulcowy z A6 C5 2.7BiT tyl

Zacisk tarcza allroad a6 2.7BiT Wołomin ? Tablica.pl

podejdą klocki FERODO FDB222?

a8d63e23363721fe.jpg

Pytam bo będę montował w/w set do A4 B5 Q 2000r.

Opublikowano

załóż coś innego/większego szkoda kasy na to :wink: choćby tylko 288/12 :wink:...

Opublikowano

Do w/w zestawu z A6 C5 2.7BiT będą pasowały klocki FERODO FDB1788

Opublikowano
  • Autor

Dasz mi dokładny rysunek to Ci "wydziergam"

Opublikowano

napisz mi czy mnie stac wpierw na to:P jeszcze mam pytanie ale to na maila ci poszlo

Opublikowano
  • Autor

Stac Cie stac, spokojnie.

Na miejlu nic nie ma

Opublikowano
  • Autor

Zwrotnice od S4 na rozstaw 144mm

Nic fajnego te tarcze drogie w ....uj.

Powyzej wrzucilem zdjecie zacisku z tarczami wierconymi Otto Zimmermanna o srednicy 345mm na 4-tloczkowym zacisku Brembo

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

te powyzej sa na zeliwnych zwrotnicach ale z adapterami pewnie, chyba ze to zestaw na eSie jest, ale koles napisal ze to pod zwykle zwrotnice

wlasnie cena tych tarcz to masakra, same zaciski tez nie sa jakies mega

---------- Post dopisany 22-02-2014 at 19:24 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2014 at 21:36 ----------

czy zacisk od C5 quattro pasuje jako tako do naszych parchow? chodzi o tyl naturalnie, chodzi o linke i przewod

a tak w ogole idac tropem 269mm na tyl mozna wsadzic 280x22 wentyle tym samym sposobem dajac inne jarzmo od A8 D2, wtedy tarcze ida takie same jak np w B6 1.6 na przod czy B5 1.8 - 280x22 system hamulcowy TRW

---------- Post dopisany at 19:29 ---------- Poprzedni post napisany at 19:24 ----------

BDA 510 - jarzmo a8 tarcza 269x22

BDA 511 - jarzmo a8 tarcza 280x22

po ok 200zł sztuka/nowe

ok o kwestie zacisku pasujacego od a6 juz nie pytam bo artur mial to u siebie ;d, tzn dokladnie a6 4.2 czyli to samo co s6

Opublikowano

Zacisk i klocek miałem z s4'ki , jarzmo i tarcze z a8 d2.....tak sie zastanawiam nad tym zestawem co pisales 280 ....dostępność do tego jest taka powszechna ? Z jakim silnikiem to szło ?

Opublikowano

Nie wiem czy w niektórych esach i 4.2, tarcze mają ten sam numer co przednie od b5/b6, od biedy można kupić nowe jarzma za 4 stowy i dorwac jakieś tanie zaciski, i za maks 6 stow mieć komplet, do tego tarcze za 300 już z klockami i wio, jedyna wada to klocek mały ale tam....

---------- Post dopisany at 08:22 ---------- Poprzedni post napisany at 08:21 ----------

U mnie na razie wleci zestaw z a6 4.2 z tarczami od a8, z czasem sie zobaczy, dałem 400 za komplet w uzywce

---------- Post dopisany 26-02-2014 at 11:43 ---------- Poprzedni post napisany 23-02-2014 at 08:22 ----------

ma ktos moze na handel oslony 269 na tyl?

---------- Post dopisany at 11:47 ---------- Poprzedni post napisany at 11:43 ----------

dzisiaj przyszedl mi zestaw 269 na tyl co zamowilem, jedna tarcza zlom, polowa klockow tez zlom, pewnie zapiekl sie tloczek w a8ce i zjadlo jedna strone, kazalem typowi oddawac 100zł za nie

jedna tarcza ma 21mm grubosci wiec jak sie zabieli to jeszcze polata, kwestia znalezienia drugiej uzywki i przetoczenia plus nowe klocuchy, martwie sie tylko czy wejdzie mi pomiedzy zacisk a przewod adapter m12x1->m10x1, to wyjdzie w praniu, przydaly by sie jeszcze oslony tarcz no i nowe gumki do podmianki w zaciskach

Opublikowano

Zadzwonie Piotrze po południu do Ciebie...w sprawie tych osłon ;)

Opublikowano

a no dobra

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

dev pytanie techniczne czy komplet z Passata 4motion 256mm tył (tarcze wentylowane) będzie pasował do A4 b5 quattro ? :naughty:

Nie jest to przypadkiem to samo co S4 ?

Opublikowano

Zaciski jarzma klocki tak, ale tarcza jest za goeboka i nie będzie pasować, tylko 256 z a4