Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Większe tylne hamulce do B5 (nie S4 mała niespoodzianka dla posiadaczy aut z quattro)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i git... gdyby coś mam takie coś do sprzedania :) tzn prócz tarcz

Opublikowano
  • Autor
Zaciski jarzma klocki tak, ale tarcza jest za goeboka i nie będzie pasować, tylko 256 z a4

Piotrek, co Ty tam palisz bo ja tez chce... :grin:

To ta sama tarcza

Opublikowano

Na pewno? Bo 269 od w8 jest głębsza a przecież zawiecha ta sama, zaraz sprawdze może faktycznie coś mi sie powalilo

---------- Post dopisany at 16:19 ---------- Poprzedni post napisany at 16:12 ----------

faktycznie, widocznie piasta w w8 jest inna jak w reszcie, tam tarcza ma 54mm wysokosci i to mnie zmylilo, 256 tarcze byly te same

moja maxima culpa

Opublikowano

czyli taki zestaw z Passata 4motion jest jak w S4 B5 ... mowa tu i o wentylach 256mm

Opublikowano
  • Autor

To samo

Opublikowano

dzięki za podpowiedź ...

• 5 tygodni później...
Opublikowano

w tygodniu i ja sie przesiadlem na 269, oslony zostaly stare tylko ze je odgialem, tomaszek pomogl mi z moimi trupami zaciskami i wszystko cyka

tarcze kupilem uzywki ale od a8 polifta 22mm grubosc a nie 20, zaciski i jarzma od s6 c5, klocki MasterSporta ;) takie mi sie walaly po komorce wiec na uzywane tarcze lepsze nie potrzebne, do tego adapter przewodu m10->m12 i tyle... pomimo ze sie nie dotarly to juz czuje roznice bo ewidentnie tyl bardziej siada przy hamowaniu, dlatego szczerze polecam

za rok / dwa jak zjade obecne tarcze dokupie jarzma pod 280x22 z tarczami i to juz bedzie moj docelowy hebel z tylu

Opublikowano

Sory za OT.

Tomek masz może zregenerowane i pomalowane proszkowo na czarno dwa zaciski na tył do A4 B5 1.8T, ANB, FWD, 1999??? Jak tak, to je...nij mi PW z cenką.

Opublikowano
Sory za OT.

Tomek masz może zregenerowane i pomalowane proszkowo na czarno dwa zaciski na tył do A4 B5 1.8T, ANB, FWD, 1999??? Jak tak, to je...nij mi PW z cenką.

1)Zadzwoń do niego...;) ...

2) Piotrze zobaczysz ,że to też będzie mały przystanek....a nie lepiej zarzucić od razu coś w normalnym formacie ? :decayed: ...szkoda kasy na takie przejściówki ..

Opublikowano
  • Autor

Wal od razu 312 na tyl, a co ????

---------- Post dopisany at 08:15 ---------- Poprzedni post napisany at 08:14 ----------

Sory za OT.

Nie mam

Opublikowano

artur, chyba juz nie bede kombinowac :)

-mam wszystko ladnie odmalowane w chwili obecnej

-ceny obecnych tarcz sa smieszne (o ile same 269 nie sa jakies tanie, to mozna kupic 280x22 i je stoczyc na 269 i bedzie to samo)

-mam juz oplot ktory pasuje pod obecny zestaw ktory tomik mi zrobił

-no i ceny takiego 310 na tyl tez nie sa jakies rewelacyjne, chodzi mi o zaciski/jarzma chociaz same tarcze tez sa sporo drozsze

to co mam na przodzie i na tyle mysle ze w zupelnosci mi starczy, w trasy jezdze moze raz na miesiac (dalej niz 50km od wioski) wiec dalsze kombinowanie chyba mija sie z celem, jeszcze musze dostac sie do linek i je popuscic troche bo przeglad sie zbliza a linki niepodpiete pod zaciski, no i chcialbym jeszcze podmienic ta nieszczesna malutka pompe w wolnej chwili

Opublikowano

Panowie,

co z ośką jest jakaś szansa żeby coś wykombinować,

co jakby piasty zamontować jednak na oś od b5tki, lub oś od passata jeżeli jest podobna???

przymierzałem piastę zamiast czopu, i otwory sa inne, trzebaby dorabiać mocowanie, ewentualnie długie sruby i nakrętki,.

Opublikowano
  • Autor

Trzeba by przekladac caly tylny wahacz z paska

Opublikowano

całą belkę, tylko pasek ma sprężynę obok wahacza, w a4 jest mcpherson,

ciekawe co na to belka paska i podparcie zawieszenia bo jest w innym miejscu niestety,.

---------- Post dopisany at 17:53 ---------- Poprzedni post napisany at 17:47 ----------

Dev, są do A4 b5 tarcze tył OZ perforowane???

czy jakiekolwiek auto tej grupy miałe wieksze hamulce z tym typem łozyska na czopie???

Opublikowano
Panowie,

co z ośką jest jakaś szansa żeby coś wykombinować,

co jakby piasty zamontować jednak na oś od b5tki, lub oś od passata jeżeli jest podobna???

przymierzałem piastę zamiast czopu, i otwory sa inne, trzebaby dorabiać mocowanie, ewentualnie długie sruby i nakrętki,.

280mm tyl, praktycznie p&p. wszystkie informacje na temat u czlowieka ktory to poskladal - Bartek, 885 605 040

nmh5hP5.jpg

Opublikowano

pewnie czop i piasta od passka? no i plus tarcze 280x22 i zaciski pod wentyle, jarzma od a8

Opublikowano
artur, chyba juz nie bede kombinowac :)

-mam wszystko ladnie odmalowane w chwili obecnej

-ceny obecnych tarcz sa smieszne (o ile same 269 nie sa jakies tanie, to mozna kupic 280x22 i je stoczyc na 269 i bedzie to samo)

-mam juz oplot ktory pasuje pod obecny zestaw ktory tomik mi zrobił

-no i ceny takiego 310 na tyl tez nie sa jakies rewelacyjne, chodzi mi o zaciski/jarzma chociaz same tarcze tez sa sporo drozsze

to co mam na przodzie i na tyle mysle ze w zupelnosci mi starczy, w trasy jezdze moze raz na miesiac (dalej niz 50km od wioski) wiec dalsze kombinowanie chyba mija sie z celem, jeszcze musze dostac sie do linek i je popuscic troche bo przeglad sie zbliza a linki niepodpiete pod zaciski, no i chcialbym jeszcze podmienic ta nieszczesna malutka pompe w wolnej chwili

Piter ...zestawy z eresy sa drogie.....do tego ciezkie.....nie lepiej serie s4b6/7 ?! Szkoda zabawy z tymi gratami z a8/s4b5 ...to zupelnie inna polka...szkoda czasu ....dodatkowo to slabo dziala....

Opublikowano

jarzm od esy tez jest jak na lekarstwo... no i przewod hamulcowy tez bym musial zmienic, i o 16 calach moglbym zapomniec a nie mam wiekszej zapasowki :D

Opublikowano
jarzm od esy tez jest jak na lekarstwo... no i przewod hamulcowy tez bym musial zmienic, i o 16 calach moglbym zapomniec a nie mam wiekszej zapasowki :D

Przewody wyslesz do dev'a....to Ci ogarnie nowe zakucie.......wiadomo...beda koszta...trudno zawsze musza byc...a przy okazji kupisz ladne 18" :decayed:

Opublikowano

hehe, dziś dopiero odmalowalem 2 z 4 moich 17stek:P