kkam Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 dobrym rozwiązaniem są okrągłe ledy z nowej fabi RS.
grom Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 dobrym rozwiązaniem są okrągłe ledy z nowej fabi RS. Fakt ,te ledy wygladaja swietnie i kosztuja coś koło 300pln.. opcja warta rozważenia
gregfr Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Te ledy o ktorych mowicie sa montowane w: SKODA FABIA II LIFT RS, VW GOLF V VI GTI, SKODA OCTAVIA II LIFT SCOUT. Wiec moze rzeczywiscie to dobre rozwiazanie i w koncu produkuje to Hella. Musze pmyslec nad nimi, co prawda troche tam kombinowania z kabelkami zeby to podlaczyc,ale chyba byloby warto
Mati_23 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 zapoda ktoś fotkę z zamontowanymi ledami i ewentualnie link do takich lampek ?
gregfr Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Zeby zobaczyc jak one dzialaja to znalalzem w sieci po dlugich poszukiwaniach chyba najbardziej realistyczna jakosc - jest tutaj :
gregfr Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 udalo mi sie wylicytowac na alledrogo jedyny taki komplet wiec niedlugo bede mial juz umieszczone zamiast halogenow
michuthebest Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 JA u siebie mam załozone ledy dzienne okragle juz od jakiegos czasu i rewelka:) zobacz u mnie w profilu:) jak to wyglada:)
Mati_23 Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 to czekam na fotki jak już sobie wsadzisz
WhyMe? Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 Mnie to się osobiście nie podoba. Jak w nowych suzuki słiftach wygląda
Mati_23 Opublikowano 28 Maja 2012 Opublikowano 28 Maja 2012 oj tam ale w audi ładnie wygląda ale kwestia gustu
Tomcast Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Panowie, a jak taka modfikacja wygląda z przepisami? Skoro w homologacji auta w tym miejscu są halogeny, to czy zamiana ich na dzienne ledy czyli ingerencja w fabryczne rozwiązanie jest legalna? Na różnych forach opinie są podzielone.
pastaldo Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Co do ledów w miejscu halogenów jeżeli są wypełnione warunki co do montażu ledów http://s2.blomedia.pl/autokult.pl/images/2011/03/rozmieszczenie.jpg To wszystko jest spoko. Tylko trzeba pamiętac że one musza gasnąc w momencie zapalania pozycyjnych.
Tomcast Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Ja zastanwiam się nad rozwiązaniem idealnym z mojego pkt widzenia. Skoro z halogenów praktycznie nie korzystam to warto byłoby je zamienić faktycznie na jakieś porządne ledy. Wymienić włącznik świateł na taki z funkcją AUTO i pod tą pozycję podpiąć ledy, po przekręceniu na pozycyjne dzienne ledy gasną, po włączeniu świateł mijania miałbym możliwość doświetlenia sobie drogi jeszcze tymi ledami.
pastaldo Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 nie bardzo rozumiem tej koncepcji i jakiego doświetlania drogi? Ewentualnie zrobic tak że zapalają się po zapłonie, gasna w momencie właczenia normalnych świateł a po wciśnięciu przycisku przednich halogenów żeby się tez mimo to włączyły i wtedy jak mgła to można by je właczyć ale skuteczność takich świateł będzie raczej kiepska we mgle
Tomcast Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 Halogeny generalnie ładnie doświetlają pobocze, z tym że na nie należy ich stosować chyba, że w przypadku mgły lub ograniczonej widoczności spowodowanej opadami deszczu. Zakładam że takie dzienne ledy mają jakąś efektywność świetlną i mogłby służyć jako dodatkowe oświetlenie (po włączeniu opcji halogenów) podczas normalnej jazdy na światłach mijania po zmrok. Połączenie takich świateł z zapłonem powoduje, że praktycznie nie mogę wyłączyć świateł.
Mati_23 Opublikowano 29 Maja 2012 Opublikowano 29 Maja 2012 troszkę zabawy nie wiem czy warte zachodu , ale próbuj i pochwal się tym jak już zrobisz jestem ciekawy efektu :win
michuthebest Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Luknij sobie w moj profil na moja audi tam mam takie ledy o jakie ci chodzi:) zapodaje linka do mojej fury ostatnie dwa linki zobacz:) http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-74/moja-furka-1z-236294
WhyMe? Opublikowano 3 Czerwca 2012 Opublikowano 3 Czerwca 2012 Ma ktoś zdjęcie tego jak się to w dzień prezentuje?
paput Opublikowano 25 Czerwca 2012 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Światła dzienne DRL MaxLed MAX LED okrągłe w samochodzie - działanie - YouTube
Rekomendowane odpowiedzi