_Makki_ Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 Wrzucilem na KA wiec moze i tutaj sie przyda. Polecam bo kobiety takie niespodzianki podobno lubia Spontan bo sie termin waznosci mascarpone konczyl Some say, najdrozszy deser swiata, tym razem bez rumu ze wzgledu na dziecko.. Co trzeba: 1. 3 jajka 2. 500gr mascarpone 3. mocna kawa 4. foremka, jak przezroczysta to lepiej wyglada 5. kakao 6. biszkopty 7. mikser 8. wylizywacz 9. sitko 10. lodowka 11. Rum- jezeli wersja dla doroslych 12. 8 lyzek cukru Proste jak drut a sukces u kobiety/zony/kochanki lub mamy gwarantowany Mocna kawa, wymerdana i ostudzona. Panowie smakosze kawy, prosze sie nie czepiac. Jajka i cukier najpierw razem na kokiel-mogiel pozniej dodajemy mascarpone i delikatnie ucieramy razem Ukladanka z biszkoptow: Polewamy biszkopty kawa. Malo kawy bo inaczej bedzie wszystko plywac! Tutaj nalezy o tym pamietac, tak samo jak malo pasty na pada bo pozniej no wiecie co.. Nakladamy mase na biszkopty: Kakao na to i step 1 zakonczony: Step 2: Trzeba troche posprzatac: Odbicia jak po Divine: Makki zeby nie bylo: Jak ktos wytrzyma to tutaj cos jak z woskiem: 6-8h w lodowce bo inaczej nie zwiaze i bedzie lipa. Czas pracy okolo 1h. Polecam!
daniels Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 ja to robię troszkę inaczej: -5 żółtek -5 łyżek cukru -3 serki mascarpone z biedronki czyli 750gr -biszkopty -kawa żółtka ucieram z cukrem około 5 minut dodaje wspomniany ser i mieszam całość do uzyskania jednolitej,gęstej masy,reszta jak kolega opisał wyżej ---------- Post dopisany at 20:52 ---------- Poprzedni post napisany at 20:50 ---------- i dodam że opisana przeze mnie wersja jest praktycznie od razu gotowa do spożycia ---------- Post dopisany at 20:53 ---------- Poprzedni post napisany at 20:52 ---------- i dodam że opisana przeze mnie wersja jest praktycznie od razu gotowa do spożycia
piotrzaba5 Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 I co, i kobieta nasza? To trzeba się trochę natrudzić A tak poważnie, to dzięki, może zabłysnę
Wojtek_A4 Opublikowano 18 Maja 2012 Opublikowano 18 Maja 2012 Moja zona robi co weekend. 3 godziny temu smakowalem....
Azunia Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Biszkopty delikatnie, na sekundkę zamacza się w mocnej kawie o temp. pokojowej, na głębokość 1/3 biszkopta, nie polewa jak kolega opisuje, ponieważ biszkopt musi być kruchy w środku o aromacie kawy, a po polaniu go, wchłonie jej za dużo i może wyjść papka...
PABLO Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Dobre mody:decayed: Trza przetestować niebawem
Buba Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Zawsze mi się wydawało że sex jest lepszy...
radimm Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Zawsze mi się wydawało że sex jest lepszy... pewnie że tak ale przy seksie jest wiecej pier%^&%^*a
marekg Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 biszkopty muszą być do tiramisu, są twardsze nie chłoną tak kawy więc całość nie robi się ciapowata. Po drugie kawa, jak już robicie tiramisu to nie żałujcie na dobrą włoską kawę a nie jakieś nescafe... tym to te można ogródek wysypać... Jeśli ktoś dodaje alkohol to na litość boską nie rum tylko likier amaretto. Albo robimy dobrze albo wcale.
Kierownik Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 biszkopty muszą być do tiramisu, są twardsze nie chłoną tak kawy więc całość nie robi się ciapowata. Po drugie kawa, jak już robicie tiramisu to nie żałujcie na dobrą włoską kawę a nie jakieś nescafe... tym to te można ogródek wysypać...Jeśli ktoś dodaje alkohol to na litość boską nie rum tylko likier amaretto. Albo robimy dobrze albo wcale. cukierni od siedmiu boleści ... zepsułeś mi plan na jutro
marekg Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 oj tam od razu zepsułeś robisz dla kobiety chyba nie? nie po to masz audi żeby ją wsadzić w fiata i powiedzieć, że w sumie może trochę inne ale też jedzie
pablo_ua4 Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 oj tam od razu zepsułeś robisz dla kobiety chyba nie? nie po to masz audi żeby ją wsadzić w fiata i powiedzieć, że w sumie może trochę inne ale też jedzie kolego dla kobiety liczy sie gest a nie jakas glupia kawa itp:facepalm:
Góral.tz Opublikowano 23 Maja 2012 Opublikowano 23 Maja 2012 Cris tylko nie mów że ty też dla swojej będziesz pociskał ciasteczko ??? :facepalm::facepalm: :grin::kox:
Kierownik Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 przepis jak najbardziej za***isty , ale wyszlo mi dość "leiste" ... musialem wpierdzielić do zamrażarki, wyszły lody , ale też dobre
kaju Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 Taaa, rozpieszczajcie kobity kwiatami, deserami, masażami, h*jami mujami, a niedługo nawet waszą połowę łóżka będą ścieliły za jakieś "fanty". BTW... Bardzo fajny opis, jeszcze z fotkami - pierwsza klasa
marekg Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 najczęściej powodem jest albo zbyt rozmoczony biszkopt ( słabe biszkopty zbyt chłonące kawę podczas maczania) albo kijowy serek mascarpone. niestety trafić dobry wcale nie jest tak łatwo. Szczególnie w PL...
baszmak7 Opublikowano 26 Maja 2012 Opublikowano 26 Maja 2012 robiłem wersje danielsa1980,smak-kosmos zeżarłem prawie całe tuż po zrobieniu i tyle było dzielenia z kobietą
LORD DIABLO Opublikowano 27 Maja 2012 Opublikowano 27 Maja 2012 Tez wczoraj robilem i wyszlo super polowe sam zjadlem:)
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się