Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[1.9 TDI PD] - Opinie, Spalanie, Osiągi...

JAKI UWAZASZ ZA EKONOMICZNY I TRWAŁY SILNIK DO SWOJEJ A4 B6 766 użytkowników zagłosowało

1. 1. JAKI UWAZASZ ZA EKONOMICZNY I TRWAŁY SILNIK DO SWOJEJ A4 B6

• 1.9 TDI
      528
    • 1.8 TURBO benzyna
      55
    • 2.0 benzyna
      6
    • 2,5 TDI V6 diesel
      4
    • 1.6 benzyna
      6
    • 3.0 V6 benzyna
      3

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to chyba coś jest nie tak z moim autkiem :(

Jak mogę dojść co? Od czego zacząć sprawdzanie, od hamowni?

Niedawno wymieniałem tarcze i klocki z przodu. Mechanik mi sprawdzić rownież tył, klocki nie trą po tarczy.

Ponadto zleciłem szczegółową diagnozę - wyszło tylko, że płyn chłodniczy kapie z króćca i faktycznie, bo płynu ubywa.

Turbinka trochę świszczy, a tak poza tym wszystko z porządku

Edytowane przez xelu

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

U mnie w A4 B6 1.9 w Q, opony lato to 17 235/45, większość latam miasto to spalanie oscyluje ok 7,8-8 litra, bo większość to krótkie odcinki. Źle nie jest ;)

Opublikowano

Mi Quattro AVF na trasie nie przekraczając 160 bierze 7, przy 180-190 7,5, w miescie ok 8 więc wynik chyba nie jest najgorszy

Quattro i przy 190 tylko 7,5? Nie bujaj, włącz tempomat na 190 i po 2 godzinach sprawdź spalanie, nigdy nie będzie tam 7,5.

Edytowane przez januszm41

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi przy jeździe z prędkością 150-180km/h po A4 wyskakiwało 8,2-8,6 litra. Domyślam się że to normalka?

AVF w quattro

Opublikowano

Panowie, PD mają to do siebie że nie całe paliwo jest wtryskiwane, część wraca więc spalanie na kompie można o kant pupy rozbić. Chyba że się skalibruje pod swój styl jazdy dlatego mamy +/-15% korektę na kompie. Ja musiałem u siebie do 85% zejść bo jeżdżę jak emeryt i dopiero teraz mam 'realne' spalanie które obliczam od tankowania 1/4 do pelna czyli 3/4 baku paliwa i w miarę pokrywa się z wskazaniami komputera :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie pali 7-7,5 w cyklu mieszanym, w trasie 5,5 -6 litrów to max. tylko na oponach 15 195/65

Opublikowano

Mi przy 120 - 160 6,8 L

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wakacyjna trasa prawie 800km. Spalanie według komputera 5.1 L według tankowania 5L ! prędkość 120-140KM plus przez wioski 90-100km plus w korku z 25min. jednak da się <3

opony 16'

Opublikowano

Opony 235/45/R17 zbiornik prawie pod korek. Trasa Niemcy - Kielce 1050 km dokładnie po dojechaniu pod dom zapala się dystrybutor. Czyli na jednym baku jakieś 1100 km .

Opublikowano

Miasto przy delikatnej jeździe 6,5 l przy dynamicznej jeździe 8-9 l, trasa 5,5 - 6,5 l. Opony 245/45/17.

Opublikowano

U mnie spalanie w mieście oscyluje między 7,0 l / 9,0l , a w trasie 6,0 / 7,5 przy dynamicznej jeździe :) Opony 245/45/17.

Opublikowano

245 opony woow większość nie chce za bardzo 225 zakładać a 235 to wyjątki a 245 na A4 to już jak ze znalezieniem złotego pociągu

Opublikowano

Dlatego u dario tyle pali 9 litrów na 1.9 tdi to duuużo nawet na miasto.

Opublikowano

235 to wyjątki? Jakieś nieporozumienie chyba.

Opublikowano

Takie miałem przy zakupie auta wiec na razie nie zmieniałem :) zdaje sobie sprawę ze spalanie jest większe , ale w trasie i na zakrętach przydają się szersze opony :)

Opublikowano

Przy zawieszeniu 1be, to chyba normalny rozmiar 235x45x17. U mnie też tak jest.

Opublikowano

Śmiać mi sie z was chce, chcecie żeby wam paliło 5-6 litrów to kupcie corse 1.2 a nie wciskacie kity i zaniżacie spalanie.. "A mój 1.9 to 5 litrów w trasie", pewnie kur... a jak byście nie przekraczali setki to i do 4 litrów zejdziecie. :grin: Jezdzijcie tak zeby dawało wam to frajde, przyjemność a nie liczycie każdy litr.. :facepalm:

Opublikowano

Śmiać mi sie z was chce, chcecie żeby wam paliło 5-6 litrów to kupcie corse 1.2 a nie wciskacie kity i zaniżacie spalanie.. "A mój 1.9 to 5 litrów w trasie", pewnie kur... a jak byście nie przekraczali setki to i do 4 litrów zejdziecie. :grin: Jezdzijcie tak zeby dawało wam to frajde, przyjemność a nie liczycie każdy litr.. :facepalm:

Do końca też nie możesz tak mówić czasami trzeba powoli jechać :P ja np mam żonę w 8 miesiącu ciąży i po pierwsze nie mogę szybko jechać bo 'częsie' no i oczywiście dla bezpieczeństwa :P

Opublikowano

Nie burz się bo każdy jeździ jak chce, a najbardziej rozwala mnie jak na trasie ciśnie 180 a później zwalnia go korek albo tory z czego za 3 min do niego dojezdzam :facepalm: nikt spalania nie zaniza tyle pali 1.9, a jak się butuje zaraz po odpaleniu to nic dziwnego że 8l pali
Opublikowano

No rzeczywiście 8l to potężne spalanie :grin:

Dostał by jeden z drugim benzyniaka to w ogóle szok by był :decayed: 12 litrów stare 1.8 wolnossące spali przy moim bucie - nie do przyjęcia a jednak :huh:

Już nie wspominam nawet o wiekszych pojemnościach

Edytowane przez uszolek