1977andrzej Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 Witam, Może doradzicie dobry środek, dostępny w sklepach, którym można usunąć osad z drzew. Parkowałem niedaleko lipy i teraz mimo umycia samochodu da sie wyczuć małe krostki na lakierze...tak jakby tarka... Pozdrawiam
woszu Opublikowano 21 Maja 2012 Opublikowano 21 Maja 2012 u mnie jest to samo, znajomy stwierdził, że to żywica i że trzeba to systematycznie usuwać (mycie, polerka), bo powoduje wżery w lakierze....
PiterA4 Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 dobrze zakonserwowac mequaierem i po sprawie:decayed:
klysek Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 teraz umyc auto i jazda z glinka polerska bedzie pozniej wosk koloryzujacy i po sprawie
mlodyy Opublikowano 22 Maja 2012 Opublikowano 22 Maja 2012 umyć zawoskować i nie parkować pod lipa bo wychodzi lipa a tak na poważnie unikać drzew bo jak ta cholerna żywica wyschnie to nawet wosk nie pomaga i trzeba trzeć
lutas Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Warto też często woskować lakier - ale nie woskować na myjni lancą, bo to żadne woskowanie. W dłoń szmatka, TurtleWax i jazda. Lakier staje się wtedy mniej podatny na wszelkie tego typu świństwa.
OLI_B5 Opublikowano 24 Maja 2012 Opublikowano 24 Maja 2012 Też zawsze po kilku dniach mam te kropki , cholernie twarde to ale u mnie schodzi po dokładnym myciu , oczywiscie auto czasami przepoleruje żeby milsze w dotyku było więc może dlatego:whistling: Umyj dobrym szamponem , przepoleruj , mozesz dac jakiś wosk i powinno to ładnie schodzić
Mati_23 Opublikowano 25 Maja 2012 Opublikowano 25 Maja 2012 ja posiadam bardzo dobry środek do takich zabiegów tylko nie znam nazwy muszę się dowiedzieć , ja usuwam nic wszystkie niemile widziane prezenty tz ( muszki, żywice , ptasie gówna ) nie jest to tani środek ale skuteczny i na długo starczy rozrobić w spryskiwaczu i popsikać a wszystko spływa płukanie i nie ma śladu ---------- Post dopisany at 15:09 ---------- Poprzedni post napisany at 15:09 ---------- ja posiadam bardzo dobry środek do takich zabiegów tylko nie znam nazwy muszę się dowiedzieć , ja usuwam nic wszystkie niemile widziane prezenty tz ( muszki, żywice , ptasie gówna ) nie jest to tani środek ale skuteczny i na długo starczy rozrobić w spryskiwaczu i popsikać a wszystko spływa płukanie i nie ma śladu
1977andrzej Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Opublikowano 26 Maja 2012 Dziękuje wszystkim za podpowiedzi. Dziś więcej czasu w weekend to będę próbował dokładniejszego mycia. Mateusz, jak znajdziesz nazwę tego środka to napisz.
Rekomendowane odpowiedzi