punkasset Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 witam serdecznie.mam problem z kierunkowskazami i swiatłami awaryjnymi nie świecą.Działały do wczoraj.włączałem kierunki a one sygnalizowały 2 lub 3 razy i gasły,obecnie juz w ogóle nie świecą, przyczyna -być może przekaźnik,tylo nie wiem teraz która to z kostek.jest ich chyba sześć i każda jest podpięta w gnieździe oznaczonym numerem , niestety nie mam oznaczenia nr.Poza tym nie wiem czy dobrze rozumuję ale przekaźnik działający wydaje dźwięk- tykanie,i taki dźwięk słychać w przycisku włączniku świateł awaryjnych,czy to możliwe że przekaźnik jest tam w środku?Podpowiedzcie proszę od czego zacząć,co wymienić,gdzie szukać? Audi A4 Avant 1.8 kombi 96r. Pozdrawiam
grzanek85 Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Tak przekaźnik jest w przycisku i pewnie to on zakończył żywot, podmień na próbę a jak nie to kup bo na 99% jego wina
punkasset Opublikowano 12 Maja 2008 Autor Opublikowano 12 Maja 2008 dzięki.A czy ktoś jeszcze może coś wiedzieć na ten temat?
Norbi TDI Opublikowano 12 Maja 2008 Opublikowano 12 Maja 2008 Tak przekaźnik jest w przycisku i pewnie to on zakończył żywot, podmień na próbę a jak nie to kup bo na 99% jego wina Prawde grzanek pisze, na 100%
adadur Opublikowano 15 Maja 2008 Opublikowano 15 Maja 2008 Wyjmij przycisk awaryjnych świateł i rozbierz go aby przeczyścić styki.
mystake Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 panowie moze troszke glupie pytanko ale jak wydrzec z konsoli ten przycisk od awryjnych by wymienic ten przerywacz ;( pozdrawiam !
grzanek85 Opublikowano 17 Maja 2008 Opublikowano 17 Maja 2008 Podwadź małym płaskim śrubokrętem zejdzie Ci przód przycisku, potem weź kombinerki i wyjmiesz cały.
adadur Opublikowano 19 Maja 2008 Opublikowano 19 Maja 2008 Zdemontuj ramki okalające (zacznij od tej przy radiu) a potem przycisk
radzio-tcz Opublikowano 20 Maja 2008 Opublikowano 20 Maja 2008 witam panowie mam klopot z kierunkami... a mianowicie awaryjne swieca bezpieczniki cale wiec nie wiem dlaczego same kierunki nie dzialaja
leoncjo Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 Sprawdź manetke przy kierownicy i połączenie z przyciskiem awaryjnych. Skoro awaryje działają to przekaźnik raczej jest OK.
dark79 Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 nie zawsze przekaznik jest ok, jak masz mozliwosc to podmien przerywacz na inny, jak nie pomoze, to trzeba zajrzec do przelacznika kierunkow
radzio-tcz Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 a gdzie ten przekaznik sie znajduje? tak jak wyzej pisali ze za przyciskiem awaryjnych?
adadur Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 a gdzie ten przekaznik sie znajduje? tak jak wyzej pisali ze za przyciskiem awaryjnych? tak
radzio-tcz Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 czyli caly ten przekaznik musze wymienic tak? bo jak wlozylem mocniejszy bezpiecznik to jak wlaczalem kierunek to mi sie awaryjne wlaczaly a jak bezpiecznik wlozylem 5A taki jak ma byc to sie przepalal.....wiec z tego wychodzi ze musze wymienic przekaznik w swiatlach awaryjnych?
dark79 Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 mozesz wyminic caly wlacznik awaryjnych ktory jest takze przerywaczem do kierunkow, albo go rozebrac i zobaczyc czy jest jeszcze mozliwosc naprawy go, na forum jest gdzies info na ten temat
radzio-tcz Opublikowano 21 Maja 2008 Opublikowano 21 Maja 2008 patrzalem na przekaznik i jest dobry bo u kumpla patrzalem w jego audi.....ale mam klopot bo gdy chce wlaczyc kierunek to awaryjne mi sie wlaczaja a przekaznik jest ok wiec pomozcie bylem u elektryka to mowil ze nie ma pojecia o tym i ze sie nie spotkal z taka przyczyna
YATES Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 Wyjmij i rozkręć ten przekażnik .Od awaryjnych przerywacz jest inny niż do kierunków. Są tam dwa przerywacze obok siebie- zlokalizuj ten od kierunków,popsikaj czymś do styków i przeczyść go trochę. U mnie pomogło.
radzio-tcz Opublikowano 22 Maja 2008 Opublikowano 22 Maja 2008 ale jak od kumpla wzielem przekaznik to bylo to samo a ci tez sie zapalaly awaryjne jak wlaczales kierunek?
Rekomendowane odpowiedzi