Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1992 Ur-S4 2.2 20vT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbok ;)

Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip

Opublikowano
  • Autor
Zbok ;)

:grin:

Jedno jest pewne. Dlugo zanim porwe sie na cos tak duzego jak Sprinter :polew:

Opublikowano

Uszanowane S4 C4 robi nawet dziś wrażenie, choć są i tacy którzy nie rozumieją jak można pakować kasę w takiego starego śmietnika.

300KM to, to na pewno nie ma, bo prędzej kończą się ori wtryski w AAN i brakuje paliwa. A nawet na sofcie to raczej absolutne max to raczej 290KM. 2 bary doładowania na seryjnej turbinie to za długo to turbo nie pożyje, oby tylko turbo. Na wykresie z hamowni doładowanie leci na łeb na szyję bo prawdopodobnie masz seryjną sprężynę w WG, a potrzeba ci mocniejszej, wtedy doładowanie będzie lepiej trzymał. Na seryjnym turbo polecam 1,5Bar dmuchać i raczej więcej nie.

Tak poza tym, to nie chciałbym cię drażnić, ale ja mam ten silnik po sofcie w quattro lżejszym o jakieś 350-400kg :naughty:

Poza tym nr.2 jakbyś coś potrzebował to mam parę gratów z S4 i innych, ale jak widzę ty kupujesz prosto z ASO więc może cię nie zainteresują.

https://picasaweb.google.com/102235542029092008964/February23201202

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Uszanowane S4 C4 robi nawet dziś wrażenie, choć są i tacy którzy nie rozumieją jak można pakować kasę w takiego starego śmietnika.

300KM to, to na pewno nie ma, bo prędzej kończą się ori wtryski w AAN i brakuje paliwa. A nawet na sofcie to raczej absolutne max to raczej 290KM. 2 bary doładowania na seryjnej turbinie to za długo to turbo nie pożyje, oby tylko turbo. Na wykresie z hamowni doładowanie leci na łeb na szyję bo prawdopodobnie masz seryjną sprężynę w WG, a potrzeba ci mocniejszej, wtedy doładowanie będzie lepiej trzymał. Na seryjnym turbo polecam 1,5Bar dmuchać i raczej więcej nie.

Tak poza tym, to nie chciałbym cię drażnić, ale ja mam ten silnik po sofcie w quattro lżejszym o jakieś 350-400kg :naughty:

Poza tym nr.2 jakbyś coś potrzebował to mam parę gratów z S4 i innych, ale jak widzę ty kupujesz prosto z ASO więc może cię nie zainteresują.

https://picasaweb.google.com/102235542029092008964/February23201202

Zgadza sie bo na ostatnim hamowaniu bylo 289KM :)

2 bary to sie wziely stad ze wskaznik zle pokazywal :facepalm: Laduje dokladnie 1,45max.

Przejrze co tam masz za graty, moze cos sie przyda.

Jakis czas temu wywalilem tez ramke grila i wstawilem czarna optyke :P

3c451e19496b2306.jpg

0bd9f46bcde6c084.jpg

9f0908f9032667ae.jpg

---------- Post dopisany at 17:07 ---------- Poprzedni post napisany at 17:01 ----------

Dwa szybkie filmiki z Gopro na zewnatrz:

Opublikowano

przekozacka bryka !!! Gratuluje Sick S

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Jakos malo czasu ostatnio na S4..

Cos tam jednak pchnalem do przodu:

-mala przebudowa z R12 na R134, nowe graty i nowy kompresor klimy. Przy okazji okazalo sie ze czujnik temp silnika blokowal co jakis czas klimatronika i nie pozwolil zalaczyc klimy. Co mu bylo nie wiem, bo raz pozwalal zalaczyc klime raz nie. Po wymianie na nowy czujnik klima dziala bez problemow.

-nowy zestaw Reinza uszczelek pokrywy głowicy.

-konwersja na cewki TTRS

fb8b0017ebed84ee.jpg

- sprzeglo sie wysypalo, doslownie:

90b5d9faa4916518.jpg

Nowy zestaw czeka. Troche sie jednak przeliczylem z czasem i moimi umiejetnosciami. Ale jutro z pomoca kolegi powinno juz byc na swoim miejscu..

44a7eb5520cbbe45.jpg

Opublikowano

częściej wpadaj bo już długo nic nie pisałeś co się dzieje z audiczką :wink:

Opublikowano

Makki, skad brałeś cewki ?

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak tam projekcik ? :naughty:

P.S lakier w twoje exb8 jeszcze chyba się trzyma :decayed:

FINN.no - Mulighetenes marked

Opublikowano

Że też mnie tu wcześniej nie było :shock3:

Moja ulubiona buda poza V8. Piękna klasyka w idealnym kolorze :slina:

Opublikowano

Widać s4 daje taki fun że nie ma czasu na forum zawitać :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
częściej wpadaj bo już długo nic nie pisałeś co się dzieje z audiczką :wink:

A no jakos nic szczegolnego sie nie dzialo ostatnio i jakos nie ma czasu za bardzo..

Kolejny remont w chacie robie, kobieta w ciazy wiec i nowej lazienki sie jej zachcialo. Totalna demolka w domu bedzie :)

Makki, skad brałeś cewki ?

Cewki i okablowanie bralem od Piotra z apmotorsport.pl

Jak tam projekcik ? :naughty:

P.S lakier w twoje exb8 jeszcze chyba się trzyma :decayed:

FINN.no - Mulighetenes marked

No juz sprzedana z tego co ostatnio widzialem.

Troche tekstu z ogloszenia nie jest prawda a stan lakieru jaki, to nawet nie chce wiedziec.

Goscio, ktory kupil odemnie to leniuch i pojecia o samochodach za bardzo nie ma. Dzwonil do mnie np co zrobic bo swieci sie informacja o malym poziomie oleju..

Jeszcze cos tam reklamowal ale w miare szybko sie go pozbylem.

No i w ogloszeniu na poczatku byly tylko moje zdjecia!

Że też mnie tu wcześniej nie było :shock3:

Moja ulubiona buda poza V8. Piękna klasyka w idealnym kolorze :slina:

C4 rulez. Kocham ten napompowany przod S4/S6 :)

Jakis czas temu mialem ciekawa przygode:

post-1879-0-93173200-1389811174.jpg

Przy predkosci ok 100km/h spadl pasek wielorowkowy, wkrecajac sie w wiatrak. Resztki plastku zbieralem wszedzie wokol silnika.

Okazalo sie ze lozysko wiskozy dalo du**, wiec pasek, wiskoza, lozysko i wiatrak do wymiany. Na szczescie wiecej szkod nie bylo..

Niedawno mialem przeglad norweski, warsztat byl w szkodu ze tak stare auto, ktore z zewnatrz narazie :) wyglada nie ciekawie, jest w tak dobrym stanie technicznym.

Jeden blad mi wypisali, kawalek rurki hamulcowej do zamocowania :grin:

Przy okazji przegladu, bedac pod samochodem, zobaczylem przez przypadek, ze korektor sily hamowania mam calkowicie odlaczony. Bylem w szkou, ze wczesniej tego nie odkrylem. :facepalm:

Teraz juz wiem skad moje problemy z dziwnie dzialajacym heblem.. Nowy korektor sily hamowania juz mam.

Dalej nowe zewnetrze listwy progowe w koncu zalatwilem, temat ogolenie niedostepny w ASO a uzywki chodza jak cieple buleczki..

Dolne listwy drzwi nowe tez mam, nowa klapa bez rdzy, blotniki oraz drzwi tez juz czekaja..

Koloru mialem nie zmieniac ale bedac w ASO jakis czas temu zobaczylem nowa A7 w kolorze Havanna Black i sie zakochalem. Taki tez bedzie nowy kolor mojej urS4 - LY8X :)

Material zamowilem w piatek:

RM Farba przemysłowa Diamont Metalik 2,74l

RM Farba przemysłowa Diamont 0,26l

RM Rozcienczalnik BC020 1,5l

RM Lakier bezbarwny Chronolux CP 5l

RM Utwardzacz H420 1,7l

RM Rozcienczalnik 1,7l

H/QRS Podkład 5:1 akrylowy 2K szary kpl 1200 ml

H/QRS Podkład 5:1 akrylowy 2K czarny kpl 2x 1200 ml

Opublikowano

heh to u mnie z korektorem jest w drugą stronę bo mam całkowicie zapieczony na zamkniętym przepływie i tył praktycznie nie działa, jestem na etapie szukania czegoś taniej niż w aso chociaż jest pomysł na jakiegoś regulowanego tiltona lub coś w tym stylu

Opublikowano

witka. super ze znalazlem twoj temat,bo ja tez mam S'ke z 94r. i jak do tej pory oprocz zakupu wladowalem juz w nia 15 kola. i niech hejterzy pisza ze to glupota,ale jesli ktos nie mial prawdziwej S'ki to nie wie jak mozna sie od niej uzaleznic. ja mam programik i wyszli mi na walcach 270 kucy i 422 Nm. na orginalnym wskazniku doladowania mam 1.4 Bara a w overboost'cie lapie 1.5Bara. aktualnie walcze z naprawa skrzyni bo polecialo mi lozysko. co do hampli to nie wiem czy u ciebie tez pedal jest dosc twardy i kiepsko hamuje. ja zalozylem nowy zestaw Ziemmermana nawiercanego i ferrodo premier,ale to i tak nie wiele zmienilo. robie autko w Krakowie w Quattro Service,chlopaki troche juz soli z beczki zjedli jesli chodzi o audi i stare S'ki. doradzili mi swap pompy na tradycyjna z serwem,a nie tak jak u nas w standardzie na akumulatorze podcisnienia i wzmacniaczu hamulcow. i pewnie zaraz po naprawie skrzyni, zrobi sie hamulce. nakrecilem sie tez twoim wydechem, pewnie tez zrobie taki przelocik. a co wsadziles zamiast dv'a bo fajnie sapie przy redukcji. to hybryda czy blow off. pozdro.

---------- Post dopisany at 23:59 ---------- Poprzedni post napisany at 23:57 ----------

heh to u mnie z korektorem jest w drugą stronę bo mam całkowicie zapieczony na zamkniętym przepływie i tył praktycznie nie działa, jestem na etapie szukania czegoś taniej niż w aso chociaż jest pomysł na jakiegoś regulowanego tiltona lub coś w tym stylu

kolego zapodaj jakiegos linka do tego tiltona,bo u mnie korektor tez stoi.

Opublikowano

Układ hamulcowy | Korektory siły hamowania | inter-rally.pl

tu masz różne do wyboru , co do ospałości układu hamulcowego to zapytaj mechaników co sądzą o przewodach w stalowym oplocie zamiast gumowych , ja zapodałem na wszystkie koła i jest różnica

co do serwa zamiast pompy dwusekcyjnej ponoć jest nieziemska różnica

Opublikowano
Układ hamulcowy | Korektory siły hamowania | inter-rally.pl

tu masz różne do wyboru , co do ospałości układu hamulcowego to zapytaj mechaników co sądzą o przewodach w stalowym oplocie zamiast gumowych , ja zapodałem na wszystkie koła i jest różnica

co do serwa zamiast pompy dwusekcyjnej ponoć jest nieziemska różnica

Kurcze ale czy korektor nie powininen dzialac w zaleznosci od obciazenia.bo te regulowane to rozumiem, ze sam sobie ustawiam i juz stale mam wtedy rozklad cisnienia w hamplach.

co do serwa, to chodzi ci ze serwo lepsze?

---------- Post dopisany at 08:30 ---------- Poprzedni post napisany at 08:27 ----------

a gdzie te przewody robiles,bo na tej stronie nie widze zeby do c4 byly.

---------- Post dopisany 23-03-2014 at 20:30 ---------- Poprzedni post napisany 19-03-2014 at 08:30 ----------

Makki zyjesz?

Opublikowano
  • Autor

Ja narazie bede probowal z orginalnym korektorem. Udalo mi sie zalatwic w dobrym stanie wiec sie zobaczy co z tego bedzie :)

co do hampli to nie wiem czy u ciebie tez pedal jest dosc twardy i kiepsko hamuje. ja zalozylem nowy zestaw Ziemmermana nawiercanego i ferrodo premier,ale to i tak nie wiele zmienilo. robie autko w Krakowie w Quattro Service,chlopaki troche juz soli z beczki zjedli jesli chodzi o audi i stare S'ki. doradzili mi swap pompy na tradycyjna z serwem,a nie tak jak u nas w standardzie na akumulatorze podcisnienia i wzmacniaczu hamulcow. i pewnie zaraz po naprawie skrzyni, zrobi sie hamulce. nakrecilem sie tez twoim wydechem, pewnie tez zrobie taki przelocik. a co wsadziles zamiast dv'a bo fajnie sapie przy redukcji. to hybryda czy blow off. pozdro.

U mnie pedal zachowuje sie normalnie, ale uwazam ze po prostu hebel jest slaby. A przy takich zaciskach, tarczach i klockach jak ja mam powinno byc DUZO lepiej. No ale nie wiem w jakim stanie mam gruche i caly ten sprzet. Jakis czas temu musialem wymienic pompe i po tym jest troche lepiej. Nie chce mi sie grzebac przy tym wiecej bo i tak bede robil swap na tradycyjne serwo..

Bylem "przy okazji" u Artura w Quattro Service i jestem bardzo zadowolony z ich roboty..

To "fajne" sapanie bylo kiedys na filtrze stozkowym ale juz dawno go nie ma.

Opublikowano

no a wrzucales na poczatku fotke z takim innym dv'em to nie byla hybryda? a dlaczego wyrzuciles stozek?

---------- Post dopisany 27-03-2014 at 18:01 ---------- Poprzedni post napisany 26-03-2014 at 21:44 ----------

byłem dzisiaj u chłopaków. skrzynia się robi, ale dodatkowo musze sprzęgło zrobić. ja zakładałem u siebie jednomasa z 2.3 20V (7a) więc i resztę wsyztko tam siądzie. Tarcza pójdzie na kewlar a docisk może mocniejszy zrobię.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

S4 wybudzone ze snu zimowego :P

Wczoraj dostala Valvoline VR1 Racing 10W-60 + Bosch - 0451103314. Dzisiaj mialo byc mycie i sprzatanie ale wyszlo kladzenie kafli w lazience :facepalm:

Borykam sie ze znalezieniem orginalnej klapy od S4 C4 pod moja ori lotke. Mam 2 bardzo ladne klapy od A6 ale za duza rzezba bedzie zeby na nich zamontowac lotke :(

Wiec szukam dalej, dopiero jak sie znajdzie to jade z pracami blacharsko-lakierniczymi :wink:

Dobrze ze znowu jezdzi i ma sie dobrze, troche fochowala ostatnio ale to pewnie dlatego ze za malo mam dla niej czasu :decayed:

Dowod ze jezdzi z dzisiaj :banan:

Opublikowano

na audi-c4.pl kolega taka klape ppd lotke sprzedaje. nie wiem czy jeszcze aktualne

Wysłane z Kambodży za pomocą butelki i drutu

---------- Post dopisany at 22:40 ---------- Poprzedni post napisany at 22:38 ----------

kolego fuso a co sadzisz o silikonowych przewodach w oplotach metalowych. mam dojscie do yakiej firmy co takie robi w Krk.

Wysłane z Kambodży za pomocą butelki i drutu