Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Po jakich przelotach wymiana zawieszenia przedniego w B5 95

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jest to mój pierwszy wątek jeśli się powtarza to sorry... mam pytanie ponieważ wydaje mi się że mechanik chciał zarobić.. po jakich przelotach całe zawieszenie nadaje się do wymiany ?? mam u siebie dość mocno wyeksploatowane końcówki i jeden przegub (wiedziałem o tym przy zakupie) po mojemu chciałem kupić końcówki i przeguby a mechanik stwierdził że "tu trzeba robić całość bo zawieszenie jest wredne ;D kopnął w koło i wszystko stało się jasne części i robota więcej niż dałem za auto ha ha :) i jeśli ktoś zmieniał całe to mam pytanie odnośnie zamienników kamoka czy jakoś tak znalazłem całe nowe za 830 zł polata to trochę ??

Opublikowano

Jak mam przelatane ponad 230tk i jeszcze wszystko ori, jedną tulejkę metalowo-gumową wymieniałem i to wszystko. Autko od 5 lat w Polsce i jeżdżone od ponad 60tk tylko po mieście :wink: i po naszych wspaniałych drogach. Jeśli masz na większości luzy to nie baw się tylko wymieniaj całość ale tylko i wyłącznie na Lemfordera :wink: Najlepiej kup od kolegi z forum Tom77 :decayed: Szkoda czasu i zabawy jeśli chcesz jeszcze tym autem pojeździć aby 10 razy to wymieniać na chińczyki, w sumie i tak wyjdzie Cię to drożej :naughty:

Opublikowano

u mnie do 240tys siedzialo ori zawieszenie, auto jezdzone za granica gdzies po wsiach, od 8 tys mam ruvilla i jeszcze cisza

Opublikowano

Wszystko zależy od typu jazdy i dróg po jakich jeździmy , u mnie zawiecha sypneła sie przy przebiegu ok 220 bo złamałem wahacz i wymieniłem całość na lemfordera . Narazie nic nie stuka a mam już ponad 260 a wolno nie jeżdżę

Opublikowano

z tych tanszych polecam dekermann (albo jakos podobnie sie pisze).

szwagier wymieniał i w A4 B5 i w passacie B5. w obydwu wypadkach dobrze sie sprawowalo przez 15-20 tyś. potem niewiadomo bo sprzedał auta. kosztowalo cos kolo 500zł za caly kpl.

Opublikowano

Dla mnie rynek zamienników w polsce teraz wydaje się jeden tak naprawdę kwestia kto pakował... a pewności co jest w środku nigdy nie ma :) no u mnie mam najechane 230tyś tak więc chyba skuszę się na wymianę całości jest to moje drugie a4 a planuje zostawić aż nie trafie na coś ciekawego model wyżej ale to jeszcze minimum rok zbierania przede mną :) a zawieszka o której pisze kolega wyżej od kogoś z forum to jakie koszta ?? :)

Opublikowano
:facepalm: Takim shitem to raczej nikt tu na forum nie handluje. Zagadaj do Tom77, jak chcesz tańsze to jeszcze chyba febi bilstein ma :wink:
Opublikowano

ale to nie nas masz pytać tylko jego na PW :decayed:

---------- Post dopisany at 16:47 ---------- Poprzedni post napisany at 16:47 ----------

Poczekaj ze 2 dni bo nie zawsze odpisuje od ręki :wink:

Opublikowano

zalezy jakie drogi jakie alusy ja przed zima wymienialem cale zawieszenie z przodu i po zimie stukalo i musialem dwa gorne wachacze wymieniac z lewej i z prawej ...

Opublikowano

chciałbym wymienić sobie na ori ale fundusz nie ten... dziś odstawiam auto na podnośnik i zaczynam działać także dzięki chłopaki za odpowiedzi na szybko :) z mojej strony temat zamknięty może komuś innemu posłuży :)

Opublikowano

Jakie w koncu wahacze kupiles? Ja wymienilem ORI na MS przy stanie licznika 230k km, zrobilem narazie 8k na 18' i malej glebie, poki co jest cisza :wink:

Opublikowano

zaryzykowałem i kupiłem kamoka dobry rabat dostałem na to i jak czytałem na necie opinie na temat części to są spoko bez rabatu koszt bliski tysiaczka myślę że polata zdam relacje wygląda w każdym razie dość solidnie zestawik :) gwara niby na 2 lata a mi ma wytrzymać rok w obecnym audi :)