Opublikowano 18 Marca 201115 l podobno przez atak NATO na Libie paliwa pójdą ostro w góre [br]Dopisany: 18 Marzec 2011, 09:31_________________________________________________od początku roku Orlen podniósł cenę 34 razy i jak zapowiada to nie koniec podwyżek:blink:
Opublikowano 18 Marca 201115 l 5.06 Shell czewa... ON chyba w pracy trzeba bedzie sobie zrobic kącik i caly tydzien spac i wracac na weekend
Opublikowano 18 Marca 201115 l 5.06 Shell czewa... ON chyba w pracy trzeba bedzie sobie zrobic kącik i caly tydzien spac i wracac na weekend ja już nad tym myślę :kox: prysznic i kuchenkę mam, tylko materac muszę załatwić
Opublikowano 18 Marca 201115 l Łódź, BP Aleksandrowska, Pb95: 5.03 - lekka tendencja spadkowa, poprzednio było 5.05
Opublikowano 18 Marca 201115 l http://moto.onet.pl/1640034,1,ceny-paliw-w-polsce-naleza-do-najnizszych,artykul.html?node=6 :polew: i #uj jak zarobki są tragiczne... http://moto.onet.pl/1640189,1,dlaczego-paliwo-jest-takie-drogie,artykul.html?node=6
Opublikowano 18 Marca 201115 l Koledzy a ja zauważyłem coś takiego że raz leje 15L i robię ponad 250km spokojnie a teraz zalałem 15L i zrobiłem 150km trasa ta sama, ten styl jazdy, ta sama pora jazdy. Czyżby moja stacja leciała w kulki? Co jakiś czas mi się to zdarza na tej stacji. Znacie jaki nr gdzie by można było przedzwonić by ich skontrolowano? Bez jaj... Aż tak oszukać nie mogą Mała stacja ORLEN-u i to co piszę to prawda bo ostatnio też tankowałem tam busa co mam na stanie (muszę się u nich tankować) do pełna czyli jakiś 78L mi weszło, nie mogłem się wyrobić w normie jaką mam tak że z kolejnego tankowania musiałem przykombinować bo bym na czysto nie wyszedł z ON w karcie. Nie wiem ale kręcą albo stacja albo dostawca.
Opublikowano 18 Marca 201115 l wątpię aby to była stacji, pracuje w tej branży już parę lat, z doświadczenia powiem tak, stacji nic nie udowodnicie bo jeżeli chodzi o jakość paliwa odpowiada za nią dostawca, stacja posiada tylko świadectwo jakości wystawiane przez dostawcę i tyle, co chcecie wymagać od stacji żeby sprawdzała każdorazowo laboratoryjnie jakość paliwa, nie to dostawca ponosi odpowiedzialność za produkt i to dostawcy finalnie wędrują wszelkie reklamacje, skargi i zażalenia. Tak samo jak z ilością wydanego paliwa. Stacje na poziomie czyli mówię tu obecnie o sieciowych stacjach dużych koncernów nie pozwalają sobie na jakiekolwiek kombinacje z dystrybutorami. Nie macie pojęcia jak często mam kontrole NIEZAPOWIEDZIANE dystrybutorów oraz jakości sprzedawanego paliwa. Jak najbardziej należy zgłaszać za każdym razem wszelkie nasze uwagi co do jakości oraz ilości wydanego paliwa. W formie pisemnej najlepiej u kierownika stacji. Stacja jako sprzedawca detaliczny a za nią sieć do jakiej należy ma wtedy argumenty żeby reagować u dostawcy i ewentualnie podjąć decyzję o jego zmianie. acha i co do jakości paliwa to radzę obecnie omijać stacje ORLEN. Ich paliwo w zimę zupełnie nie zdawało egzaminu jakościowego
Opublikowano 19 Marca 201115 l Koledzy a ja zauważyłem coś takiego że raz leje 15L i robię ponad 250km spokojnie a teraz zalałem 15L i zrobiłem 150km trasa ta sama, ten styl jazdy, ta sama pora jazdy. Czyżby moja stacja leciała w kulki? Co jakiś czas mi się to zdarza na tej stacji. Znacie jaki nr gdzie by można było przedzwonić by ich skontrolowano? Bez jaj... Aż tak oszukać nie mogą A ja jak tankuje w Niemczech i jadę do polski mam jakoś 1000km to zajeżdżam na miejsce i rezerwa mi się nie świeci, jak wracam zajeżdżam na rezerwie( na oparach). Ta sama prędkość jazdy tak samo załadowane auto pogoda itd.
Opublikowano 19 Marca 201115 l może wina to jakość paliwa a nie ilość No w moim przypadku to na pewno jakość paliwa na Polskich stacjach.
Opublikowano 19 Marca 201115 l qr** nie dość że droga ta ropa to jeszcze się leje gówno do baku zamiast 100% ON, nie mam już rozwiązania na ten temat bo wszystkie stacje u mnie w okolicy mają gówniane paliwa. U mnie ON dzisiaj 4.99 na w/w Orlenie
Opublikowano 20 Marca 201115 l Aktualizacja: Uploaded with ImageShack.us Lotos, Wielicka. A tak wygladalo to 10 dni wczesniej, Oszą kamińskiego: Uploaded with ImageShack.us
Opublikowano 20 Marca 201115 l A ja jak tankuje w Niemczech i jadę do polski mam jakoś 1000km to zajeżdżam na miejsce i rezerwa mi się nie świeci, jak wracam zajeżdżam na rezerwie( na oparach). Ta sama prędkość jazdy tak samo załadowane auto pogoda itd. To jest norma kolego. U nas bus na trasie Polska-Belgia (na polskim paliwie) spala 10-11 l/100 km, wracając do Polski, czyli jadąc już na belgijskim ON (zazwyczaj ze stacji TOTAL) spala ok 9l/100 km to samo auto, Ci sami kierowcy, ta sama trasa. 1-2 l/100 km wydaje się niewiele, ale na dystansie 1000 km wychodzi nam 20 l różnicy czyli 100 PLN.
Opublikowano 20 Marca 201115 l A ja jak tankuje w Niemczech i jadę do polski mam jakoś 1000km to zajeżdżam na miejsce i rezerwa mi się nie świeci, jak wracam zajeżdżam na rezerwie( na oparach). Ta sama prędkość jazdy tak samo załadowane auto pogoda itd. To jest norma kolego. U nas bus na trasie Polska-Belgia (na polskim paliwie) spala 10-11 l/100 km, wracając do Polski, czyli jadąc już na belgijskim ON (zazwyczaj ze stacji TOTAL) spala ok 9l/100 km to samo auto, Ci sami kierowcy, ta sama trasa. 1-2 l/100 km wydaje się niewiele, ale na dystansie 1000 km wychodzi nam 20 l różnicy czyli 100 PLN. jeszcze dochodzą inne opory toczenia na niemieckich dróżkach... bo są różnice... no ale skoro ta sama trasa to ok Elbląg najtańszy ON na Leclerc - 4.89zł Shell, BP - 5.09zł
Opublikowano 22 Marca 201115 l cuda ludzie cuda- gaz tanieje - o całe 7gr ale zawsze 2.52 na Orlenie lałem (sprawdzona stacja)
Opublikowano 23 Marca 201115 l żeby DIESLE jeździły na gaz i tyle samo paliły co ONu :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:
Opublikowano 24 Marca 201115 l Dzisiaj dostałem maila o takiej treści Temat: AKCJA PROTESTACYJNA - PALIWA > > > > Do wszystkich kierowcow. Bardzo dobry pomysl. (koniecznie przeczytaj > > do konca!) > > Ceny paliwa poszybowaly w gorę. Jeszcze trochę i zobaczymy 5 PLN za > > litr, a potem moze i więcej. Ponizsza propozycja ma znacznie więcej > > sensu niz kampanie typu "nie kupuj paliwa w danym dniu", ktore > > przeprowadzane kilka miesięcy temu. Producenci paliw smiali się > > jedynie, bo wiedzieli, ze nie będziemy kontynuowac akcji krzywdząc > > samych siebie rezygnując calkowicie z zakupu paliwa. Bylo to bardziej > > niekorzystne dla nas niz problem dla nich. > > > > Ale mysląc o tamtym pomysle powstala idea, ktora moze przyniesc > > rzeczywiste korzysci. Przeczytaj proszę i przylącz się! Przy cenach > > paliw rosnących kazdego dnia my konsumenci musimy podjąc akcję. > > Jedynym sposobem abysmy zobaczyli, ze ceny paliwa idą w dol jest > > trafienie kogos w portfel poprzez nie kupowanie jego paliwa. I mozemy > > zrobic to BEZ narazania się na niewygody. > > > > Oto pomysl: > > Do konca biezącego roku NIE KUPUJMY ZADNYCH PALIW od dwoch > > największych firm paliwowych: BP i STATOIL. Jesli nie będą sprzedawaly > > paliwa, będą zmuszone do obnizenia ceny. Jesli one obnizą ceny, inne > > firmy będą zmuszone do uczynienia tego samego. Ale aby osiągnąc efekt > > musimy pozbawic te dwie firmy milionow klientow. Wbrew pozorom jest to > > calkiem latwe do osiągnięcia. Czytaj dalej a dowiesz się jak dotrzemy > > do milionow. > > > > Wysylam tę wiadomosc do 30 osob. Jesli kazda z nich wysle ją do > > kolejnych dziesięciu (30 x 10 = 300) i kazda następna do kolejnych 10 > > i tak dalej to juz w szostej kolejce wiadomosc ta dotrze do 3 milionow > > ludzi. Jesli kazda z nich wysle do kolejnych 10... Wszystko, co nalezy > > zrobic to wyslac tę wiadomosc do 10 znajomych osob i nie kupowac > > paliwa na stacjach BP i STATOIL. > > > > To jest ogolnoswiatowa akcja. Ile to potrwa? Jes li kazdy, kto otrzyma > > tę wiadomosc przesle ją do 10 znajomych dotrzemy do 300 milionow > > konsumentow w ciągu 8 dni! > > Zalozę się, ze nie sądziles, ze masz taki potencjal, prawda? W > > grupie sila i nawet najgrubsza galąz zlamie się, jesli spadnie na nią > > wystarczająco duza ilosc niezmiernie lekkich platkow sniegu. > > > > > > Jesli uwazasz, ze ta akcja ma sens przeslij dalej tę wiadomosc. > > WYTRZYMAJMY DO MOMENTU AZ CENY PALIWA WROCĄ DO NORMALNEGO POZIOMU > > (ok.3, 5 PLN /litr). Razem mozemy to zrobic. Przeslij tę wiadomosc nie > > kupuj paliwa na BP i STATOIL. > > Kupuj na wszystkich innych tylko nie na od tych dwoch producentow [br]Dopisany: 24 Marzec 2011, 22:10_________________________________________________co o tym myślicie
Opublikowano 24 Marca 201115 l brednia, jeżeli nawet by to się powiodło czyli mówię o dotarciu do tylu ludzi i zakładamy że wszyscy się słuchają i tak robią to po prostu te dwa koncerny by padły, inne by w najlepsze sprzedawały paliwo, poniżej pewnego poziomu stacja nie może zejść bo nie będzie zarabiać, wiecie ile jest marży na paliwie dla stacji ?? ok. 15 groszy .... to Państwo zdziera a nie stacje.... ale dobra rozsyłamy to do wszystkich znajomych, zobaczymy może coś z tego będzie