Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Filtr oleju - duży czy mały??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Męczy mnie trochę kwestia filtra oleju w moim A4 1.8T AVJ i kolegi aucie. Zaraz po przyprowadzeniu auta kupiłem olej i wszystkie filtry żeby wymienić. Okazało się, że filtr oleju, który miałem założony był dużo mniejszy niż ten, który kupiłem. Zadzwoniłem tam gdzie kupowałem i powiedzieli, że wszystko ok, musi być ten co mi dali czyli większy. Miesiąc temu byłem z kumplem kupić A6 z silnikiem też 1.8T tylko AWT. Przyszła pora wymiany filtrów u niego. Taka sama sytuacja. Ma założony maly a dali mu duży. Czytałem troche o tym ale nic konkretnego nie piszą na ten temat. Nie wiem od czego to zależy. On dzisiaj był kupić w sklepie taki jak miał do tej pory a ten duży powiedzieli mu, że jest od diesla... I być tu człowieku mądy. Na allegro jak patrze to są duże i małe....

Opublikowano

A co za różnica? :co: Że wejdzie te kilkanaście ml oleju więcej? :co:

Opublikowano
  • Autor

No nie wiem jaka różnica dlatego pytam... Bo wizualnie jest duża różnica między jednym a drugim.

Opublikowano

Te duże powinno się stosować przy olejach marki Castrol i wszystkich olejach LongLife :naughty:

Opublikowano
  • Autor

A Ty Grzesiu u siebie jaki masz??

Opublikowano

U mnie był duży na początku a dali mi mały :E Ale wymieniłem na duży.

Opublikowano

Przecież to żadna różnica,ważne żeby tylko skok gwintu pasował i tyle a tako gólnie z tego co wiem to powinien być op 525 i gwint 3/4x16 wg filtrona.

Opublikowano

No nie wiem czy wszystko jedno, nie wiem jak do AJL ale do AWT jest przewidziany ten większy filtr, nawet patrząc w katalogach np. filtrona, większy filtr = większa powierzchnia filtrująca a wiadomo jakie problemy są w tych silnikach z pojawiającą się kontrolka ciśnienia oleju.

Opublikowano

No wiadomo ze większy lepszy - wieksza powierzchnia filtrowania. Jak zmieści się wiekszy to wkładać i już.

Opublikowano

:hi:To powiedzcie ludzie jak to jest z filtrem paliwa?U mnie przy wymianie okazało się że ten na 150KM nie pasował i trzeba było wymienić na filterek od wersji 180KM.O co kaman:eusathink:?

Opublikowano
:hi:To powiedzcie ludzie jak to jest z filtrem paliwa?U mnie przy wymianie okazało się że ten na 150KM nie pasował i trzeba było wymienić na filterek od wersji 180KM.O co kaman:eusathink:?

w katalogach mają burdel i tyle. Miałem to samo :whistling: według katalogu filter paliwa mam taki jak w s4 4.2 :decayed: Co do filtra oleju nie wiem jaki mam bo przy każdej wymianie oleju następca wygląda tak samo.

Opublikowano

może dali ci od ośki a nie Q, były raczej inne

Opublikowano

Niedawno właśnie kupiłem AWT i był tam założony duży filtr. Zrobiłem wymianę oczywiście na taki sam. Taki dostałem po podaniu kodu silnika.

Opublikowano
  • Autor
Niedawno właśnie kupiłem AWT i był tam założony duży filtr. Zrobiłem wymianę oczywiście na taki sam. Taki dostałem po podaniu kodu silnika.

Kumpel ma właśnie AWT. Powiedział mu jak sprawa stoi i stwierdził, że następnym razem zakłada ten duży.