Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jeszcze dopytam - mam jeszcze fabryczny uchwyt na tel. obok radia po stronie pasażera. Czy ma to jakiekolwiek powiązanie z fabrycznym BT ?

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ma.

Na 100% masz za słaby moduł dla nowych telefonów. Przerabiałem to.

Opublikowano

Musisz mieć bardzo stary, skoro H z 2007 r czyta Z2 bez problemu.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ma

No dobra, ma znaczenie ale jakie, z czym się wiąże ?

Upatrzyłem już moduł z literką E i mam nadzieje że do podstawowej funkcjonalności wystarczy tylko zbiliście mnie z tropu znaczeniem uchwytu na telefon :(

Musisz mieć bardzo stary

No właśnie nie wiem jaki mam, bo blok 77 to jedyny w jaki nie moge wejść vcds-em :/

Jest ktoś z Was z Wawki lub okolic kto temat zna, przerabiał i może mi pomóc ?

Edytowane przez COXymoX

Opublikowano

No dobra, ma znaczenie ale jakie, z czym się wiąże ?

Nie wiem, ale wiązka BT jest z nim połączona.

Może masz za słaby kabel?

Opublikowano

Wiązka połączona bo wspólny mikrofon jest przy lampce ;)

Tak informacyjnie dla tych, którym z okazji posiadania starej wersji modułu telefon łączy się i rozłącza. Fabrycznie miałem moduł A i niestety łączył się tylko ze starszymi modelami telefonów. Od Kolegi z forum zakupiłem moduł z końcówką E i wszystko działa jak należy. Podstawowe funkcje czyli dzwonienie oraz wyświetlanie połączeń na FIS-ie działa po przełożeniu modułu bez żadnej dodatkowej konfiguracji vagiem lub vcds-em

Tak więc aby działała podstawowa funkcjonalność czyli dzwonienie i wyświetlanie numerów na FIS-ie (radio Concert II) wystarczy z powodzeniem moduł z literką E

Edytowane przez COXymoX

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ktos zakladal moze modul BT w wersji na rynek USA? Zadziala takie polaczenie?

Opublikowano

Powinno dzialac, jaka literka na koncu?

Sent from my D6603 using Tapatalk

Opublikowano

Do połączeń wykorzystywane jest nie licencjonowane pasmo o szerokości 83,5MHz (z niewielkimi różnicami w regionalnymi) w okolicy 2,4GHz. W USA i w Europie (oprócz Hiszpanii i Francji) pasmo podzielone jest na 79 kanałów co 1MHz. W Hiszpanii, Francji oraz Japonii pasmo jest węższe i podzielone tylko na 23 kanały (także co 1MHz).

Czyli teoretycznie u nas jest to samo co w USA z tym że to tak naprawdę sposób komunikacji BT narzuca urządzenie master w tym przypadku telefon jaki będzie się łączył z BT samochodu

Opublikowano

Sprzedawalem zestawy BT takie same jak w Europie sa uzywane do USA, Japonii, Australii, Nowej Zelandii czy Rosji i nie mialem zwrotow wiec zgaduje ze dzialalo...

Edytowane przez turbobastard

Opublikowano

Japonia jak i dwa wyżej wymienione kraje jak widzisz ma zupełnie inny zakres jeśli chodzi o szerokość pasma przydzielonego dla BT co wcale nie znaczy ze nie będzie funkcjonować taki Europejczyk w Japonii pomimo że nie będzie w 100% kompatybilny z zakresem pasma

Opublikowano

Powinno dzialac, jaka literka na koncu?

Tez mi sie wydaje ze bedzie dzialac. Bo tak jak telefony sprowadzane z USA dzialaja w EU (chodzi o BT) tak i moduly BT powinny smigac.

Modul z koncowka P

Opublikowano

USA i Europa wygląda na to ze są kompatybilne

Opublikowano

Dzieki Panowie :good:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tak informacyjnie dla tych, którym z okazji posiadania starej wersji modułu telefon łączy się i rozłącza. Fabrycznie miałem moduł A i niestety łączył się tylko ze starszymi modelami telefonów. Od Kolegi z forum zakupiłem moduł z końcówką E i wszystko działa jak należy. Podstawowe funkcje czyli dzwonienie oraz wyświetlanie połączeń na FIS-ie działa po przełożeniu modułu bez żadnej dodatkowej konfiguracji vagiem lub vcds-em

Tak więc aby działała podstawowa funkcjonalność czyli dzwonienie i wyświetlanie numerów na FIS-ie (radio Concert II) wystarczy z powodzeniem moduł z literką E

A jak wygląda sprawa jeśli mam starszy model uchwytu tzn z adapterem połączonym kablem. Rocznik auta 2002, adapter działa mi z nokią 6230i, jest mikrofon w lampce do obecnego zestawu ale nie ma ori bluetootha. Czy wystarczy wymiana samego modułu pod prawym siedzeniem na ten z końcówką E czy jest to grubsza rzeźba w tym przypadku?

Opublikowano

A jak wygląda sprawa jeśli mam starszy model uchwytu tzn z adapterem połączonym kablem. Rocznik auta 2002, adapter działa mi z nokią 6230i, jest mikrofon w lampce do obecnego zestawu ale nie ma ori bluetootha. Czy wystarczy wymiana samego modułu pod prawym siedzeniem na ten z końcówką E czy jest to grubsza rzeźba w tym przypadku?

jeśli nie masz ori BT to nie wiem jak to sie spisze, ale chyba nie koliduje jedn oz drugim. U mnie fabrycznie jest BT i był również uchwyt na telefon. Uchwyt wywaliłem, zmieniłem konsole a wiązke od uchwytu upchałem pod radio i BT działa :)

Opublikowano

Trzeba troszkę zmodyfikować wiązkę i zmienić kostkę na tą do modułu BT, ale również wystarczy poszukać w tym temacie odpowiedzi :facepalm: proszę

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/20275-instalacja-fabrycznego-modulu-bluetooth/?p=3610317

Opublikowano

Mili Państwo.
Będę wrzucał do mojej B6 BT z końcówką D. Miałem fabrycznie telefon nokia na kablu, który zdemontowałem i wymieniłem tunel na 2DIN bez otworów. Pozostała mi wtyczka gdzieś schowana w tunelu.
Pytania:

-czy telefon ma jakiś specjalny sterownik, który muszę zdemontować?

-jak wykodować telefon ? mam vcds'a

-po wymianie radia nie słychać navi BNS 4.2 w radiu (komunikaty głosowe) - obstawiam, że źle musiałem przepiąć kabelki w kostce (przejście z Concert2 na BNS5.0) i radio 'nie słyszy' komunikatów navi ?

Edytowane przez Gac3k

Opublikowano

Witam. Ogarniałem wątek od samego początku i nie znalazłem informacji na nurtujący mnie temat. Chodzi o to ze mam Ori BT, który łączy sie bez problemu z iPhonen 4s. Wybieram i kończę rozmowę rolką w kierownicy multi. Ściszanie i podglaszanue druga rolka lub gałka radia. Kłopot w tym ze radio Bns 4.2 i fis pokazuje tylko numer telefonu. Radio wyświetla "phone" i nic więcej. Czy istnieje możliwość żeby fis pokazywał kontakty po nazwie a nie po numerze???

Opublikowano

Ciekawe czy to nie jest ograniczenie tej 'standardowej funkcjonalności'.
Jaki moduł posiadasz ?