Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Ogarniałem wątek od samego początku i nie znalazłem informacji na nurtujący mnie temat. Chodzi o to ze mam Ori BT, który łączy sie bez problemu z iPhonen 4s. Wybieram i kończę rozmowę rolką w kierownicy multi. Ściszanie i podglaszanue druga rolka lub gałka radia. Kłopot w tym ze radio Bns 4.2 i fis pokazuje tylko numer telefonu. Radio wyświetla "phone" i nic więcej. Czy istnieje możliwość żeby fis pokazywał kontakty po nazwie a nie po numerze???

To już zależy od funkcjonalności BT. Ja miałem uchwyt, który wywaliłem i mam teraz tylko BT podstawowe sparowane z IP5s. I jest tak samo jak u ciebie, radio pokazuje PHONE natomiast FIS, po niemiecku połączenie przychodzące/wychodzące i numer. FIS pokazuje numery dopiero wtedy jak masz odpowiedni moduł BT. Gdzieś było na forum odnośnie tych modułów, kiedy i gdzie siedział oraz jakie miał funkcje.

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 424 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W pierwszym poście macie info. Ewidentnie posiadacie moduły z podstawową funkcjonalnością.

Opublikowano

Ciekawe czy to nie jest ograniczenie tej 'standardowej funkcjonalności'.

Jaki moduł posiadasz ?

Kłopot w tym, że nie wiem. Posiadam uchwyt w tunelu ale nie korzystam bi prawdę mówiąc nawet nie wiem z czyn to sie je :-) Generalie chodzi wszystko sprawnie tylko brak wyświetlania kontaktów (tylko numer) a to irytuje zwłaszcza gdy dzwoni telemarketer/ka i pie...... farmazony.

Od czego zacząć żeby kontakty wyświetlały sie zamiast numeru??? Helpppppp koledzy

W pierwszym poście macie info. Ewidentnie posiadacie moduły z podstawową funkcjonalnością.

Jeżeli tak jest jak w pierwszym poście to prawdopodobnie mam model z literą E.

Więc jaki potrzebuje do obsługi z bazą kontaktów???

Opublikowano

Inny niz A,D i E

Sent from my D6603 using Tapatalk

Edytowane przez turbobastard

Opublikowano

Inny niz A,D i E

To mam jasne, ze ten model nie obsłuży. Dzuekuje za wyjaśnienie.

A konkretnie czy moze mi ktoś podać model BT Ori z oznaczeniem Seryjnym Audi , który w końcu ogarnie bazę kontaktów??? - bede wdzięczny :-)

Opublikowano

Masz wyżej napisane, które literki omijać. W pierwszym poście zobacz, które moduły nie są wersją podstawową.

Opublikowano

Szukaj z końcówką Q N S albo na pierwszej stronie tego wątku

Opublikowano

Lub H, tez bardzo popularny model

Opublikowano

To mam wszystko jasne. Bardzo dziękuje koledzy- pozostaje zakup i wymiana :-)

Opublikowano

Podłączyłem BT z końcówką D i taki kwiatek się pokazuje na BNS'ie 5.0

1) 2yl9vns.png

zamiennie mruga z tym

2) nmf894.png

Dodam, że można dzwonić tylko nie słyszę rozmówcy on mnie tak; także mikrofon działa. Zastanawiam się czy ten błąd z pkt 1 i 2 nie jest związany z niepełnym demontażem telefonu (usunąłem tylko słuchawkę z tunelu) ? Mam też wbudowany BNS 4.2 w bagażniku i komunikaty na FIS odnośnie navi hmmmm. Ktoś miał podobny problem ? Próbowałem też wyłączyć książkę i podłączać różne telefony (Blackberry 9700, Blackberry Q10, jakiś stary LG i cały czas to samo jakby czytał bez końca książkę adresową).

Edytowane przez Gac3k

Opublikowano

Podłączyłem BT z końcówką D i taki kwiatek się pokazuje na BNS'ie 5.0

1) 2yl9vns.png

zamiennie mruga z tym

2) nmf894.png

Dodam, że można dzwonić tylko nie słyszę rozmówcy on mnie tak; także mikrofon działa. Zastanawiam się czy ten błąd z pkt 1 i 2 nie jest związany z niepełnym demontażem telefonu (usunąłem tylko słuchawkę z tunelu) ? Mam też wbudowany BNS 4.2 w bagażniku i komunikaty na FIS odnośnie navi hmmmm. Ktoś miał podobny problem ? Próbowałem też wyłączyć książkę i podłączać różne telefony (Blackberry 9700, Blackberry Q10, jakiś stary LG i cały czas to samo jakby czytał bez końca książkę adresową).

Jakbym miał na to czas, to bym Ci poszukał dokładnej odpowiedzi, lecz powiem Ci że wyszukiwarka na forum działa -poszukaj. Dla podpowiedzi powiem żebyś szukał w temacie o RNS-E wpisując BNS w bagażniku. I wszystko stanie się jasne :wink:

A jeśli chodzi o widok na wyświetlaczu BNS, to taki jak masz, będziesz miał dalej.

Opublikowano

Już bangla. Przycisk telefon w BNS 5.0 nie jest do BT. Przycisk telefon w BNS 5.0 jest do wysokich modeli BT.
Dla modułu BT z końcówką D telefonem steruje się z kierownicy MF

Wszystko już jest git. Tel+ i Tel- miałem w wiązce źle podłączone.

Edytowane przez Gac3k

Opublikowano

Przycisk tel w BNS jest pod telefon tylko musisz mieć wysoki moduł. Wtedy masz ostatnie połączenia, książkę, itp.

Opublikowano

Przycisk tel w BNS jest pod telefon tylko musisz mieć wysoki moduł. Wtedy masz ostatnie połączenia, książkę, itp.

Thnx poprawione dla potomnych :)

Opublikowano

Witajcie koledzy

Niedawno wymieniłem radio z Symphony 2 na RNS-E, zakupiłem okablowanie od kolegi z forum Woszu, i moduł bluetooth w wersji Q

Wiem gdzie wpiąć kable od bluetooth do RNS-E ale nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć końce kabli od mikrofonu który znajduję się w podsufitce(zamontowany seryjnie) by wpiąć go do modułu bluetooth.

Dodam że mam na wyposażeniu telefon Nokie oraz telematic.

Pomoże ktoś:)?

Opublikowano

Rozpiska w pierwszym poście i w dziale o MCE w elektronice.

Opublikowano

Witajcie koledzy

Niedawno wymieniłem radio z Symphony 2 na RNS-E, zakupiłem okablowanie od kolegi z forum Woszu, i moduł bluetooth w wersji Q

Wiem gdzie wpiąć kable od bluetooth do RNS-E ale nie mam pojęcia gdzie mogę znaleźć końce kabli od mikrofonu który znajduję się w podsufitce(zamontowany seryjnie) by wpiąć go do modułu bluetooth.

Dodam że mam na wyposażeniu telefon Nokie oraz telematic.

Pomoże ktoś :)?

Pomarańczowa kostka słupek A lewa strona pin 11 i 12 :wink:

Rozpiska w pierwszym poście i w dziale o MCE w elektronice.

Czy aby są tam takie informacje :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pany , krótki temat : RNSE PU + moduł H + Sony ixperia z2 łaczy sie z telefonem ale brak ksiazki , ostatnio wybieranych itd . Jak skopiowac ksiazkę z z3 do modułu H ?

Opublikowano

Sprawdz czy masz kodowanie na high

Opublikowano

Działa normalnie na Led, H i Z2

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka