Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Instalacja fabrycznego modułu Bluetooth w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ok to może kiedyś dołożę do pełni szczęścia, ale żeby odebrać połączenie to się jakoś da bez wyciągania telefonu z kieszeni czy też lipa?

• Odpowiedzi 3 tys.
  • Wyświetleń 423,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Lipa rozwiązaniem jest kiera

Opublikowano

ok po sprawdzeniu i zmianie kodowania w radiu udało się odpalić BT znaczy się słyszę rozmówcę, jednak on słyszy mnie bardzo słabo tak samo jak i ja ledwo słyszę rozmowę w aucie pomimo podkręcenia głośności w radiu na 11 (taki jest max) w adaptacjach sterownika BT dołożyłem +6dB dla odtwarzania dźwięku i +3dB dla mikrofonu ale nadal lipa. Coś jeszcze muszę zrobić żeby to śmigało jak trzeba? Rozmowa w tel ustawiona na maxa mam Lumię 640.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Widziałem, że można odbierać i kończyć połączenia z poziomu RNSE ale u mnie nie to nie działa. Można rozmawiać przez bluetooth ale odbierać i kończyć połączenie mogę tylko z telefonu. Na rns jest napisane "włóż kartę sim", telefon to iphone 6s.

Opublikowano

A jaki masz moduł BT? U mnie mogę dzwonić i z kierownicy i z RNS-E . Rozmówca słyszy mnie dobrze jak i jego

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Mam bt o podstawowej funkcjonalności ale wyczytałem, że na tym też można chociaż odebrać lub kończyć połączenie z poziomu rnsa.

Opublikowano

Z poziomu rnse nie, z kierownicy chyba da się na low

Edytowane przez biggman

Opublikowano

Na module D kończyłem na rnse rozmowy - tak mi się kojarzy. Teraz na C wiadomo...

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Małe info dla wszystkich którzy posiadają:

Radio Concert 2, Bose i małą nawigację w zegarach (4B0 919 887E)

Podłączyłem u siebie moduł BT (obecnie 8P0 ... AA) niestety w głośnikach ledwo co było słychać rozmowę, mikrofon działał OK. Sytuacja była spowodowana tym że podłączałem NF+, NF- i MUTE z modułu BT bezpośrednio do radia. Po przewertowaniu schematów i wielu próbach udało się znaleźć rozwiązanie problemu.

Moduł BT trzeba połączyć za pomocą przewodów NF+, NF- i MUTE z czytnikiem od nawigacji w bagażniku.

PIN 8 (NF+) z modułu BT ---> Czarna kostka czytnika nawigacji T20e/16 (opisane jako TEL+)

PIN 9 (NF-) z modułu BT  ---> Czarna kostka czytnika nawigacji T20e/19 (opisane jako TEL -)

PIN 16 (MUTE) z modułu BT ---> Czarna kostka czytnika nawigacji T20e/17 (opisane jako TEL MUTE)

Dopiero z czytnika nawigacji kablami sygnał idzie do radia:

Czarna kostka czytnika nawigacji T20e/14 ---> Czerwona kostka radia T10l/7

Czarna kostka czytnika nawigacji T20e/15 ---> T10l/6

Czarna kostka czytnika nawigacji T20e/13 ---> T10l/5

Załączam link do PDFa z rozrysowanymi przewodami. https://1drv.ms/b/s!Au8_jTcDyN1RgsUh8WhF-4ZQa4yQUQ

Komuś ta wiedza może się przyda, ja przewertowałem cały watek o BT (105 stron), inne możliwe strony i nigdzie nie znalazłem takiej informacji odnośnie podłączenia.

Opublikowano

Dzisiaj przegladalem schematy i przy okazji sprawdziłem że cany do modułu bt należy podłączyć do szyny can łączącej licznik z radiem. Szyna can obsługująca klimatronik wychodzi z innych pinow licznika. Wg mnie konsekwencją podpiecia pod klimatronik może być problem z komunikacją z bt. Ja z moim bt łączę sie bez problemu za pomoca kabla kkl i vag 3.11

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie mam problem z moim BT, a konkretnie z głośnością podczas rozmowy - bardzo cicho słyszę o czym kiedyś już chyba pisałem. Postanowiłem wziąć się za ten problem i sprawdzałem wszystko po kolei (nie tylko ja sprawdzałem żeby mieć pewność, że nie popełniłem nigdzie błędu :)). Wiązka sprawdzona dwa razy, drugi bluetooth również był podłączony - działa na 100% dobrze bo wyciągnięty z innej A4 gdzie słychać wszystko bardzo dobrze. W adaptacjach podgłośnienie nic nie daje, ciągle cicho słychać i słabo jest słyszalny dźwięk łączenia telefonu z BT. Zapomnienie modułu BT w telefonie, ustawienie odpowiedniej głośności na tel i ponowne sparowanie nic nie daje. Pozostało sprawdzić RNS-E, jednak czy to może być wina np softu bądź samego RNS-E? Ktoś ma jakiś pomysł co z tym fantem zrobić? Już mnie to irytuje bo często zdarza mi się jeździć w dalsze trasy i mimo że mam założony BT to i tak nie mogę z niego korzystać bo nic nie słyszę gdy jadę :doh: 

Opublikowano

a ten drugi BT, który podłączyłeś z drugiego auta tak samo się zachowuje?

Opublikowano

Dokładnie, zachowuje się tak samo jak mój. W drugim aucie bangla aż miło [emoji848]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

no to jakby odpowiedź się sama z radiem nasuwała...

Opublikowano

Radia nie podmieniales?

Sent from my E6853 using Tapatalk

Opublikowano

Mam pytanie czy jest możliwość regulacji barwy dźwięku w momencie połączenia telefonicznego, chodzi mi o zmianę barwy rozmówcy którego słyszę w głośnikach.

Opublikowano

Kaju no właśnie też mi się wydaje ze wina może leżeć po stronie RNS-E, wszystko w sumie na to wskazuje. Stąd pytanie czy np sprawa softu w radiu może mieć na to wpływ, czy ktoś się z tym już spotkał [emoji6] Bo nie chce mi się wierzyć że radio samo w sobie jako urządzenie może odwalać taki cyrk. Prędzej bym obstawił właśnie soft [emoji848]

Radia nie podmieniales?

Niestety, nie miałem możliwości sprawdzić na innym radiu czy jest tak samo. Ale chyba bede musiał skądś skombinować drugi RNS-E w celu sprawdzenia czy to na pewno jego wina [emoji848] Ewentualnie załatwić inny soft bo juz nawet nie pamietam jaki mam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
Godzinę temu, szamot napisał:

Mam pytanie czy jest możliwość regulacji barwy dźwięku w momencie połączenia telefonicznego, chodzi mi o zmianę barwy rozmówcy którego słyszę w głośnikach.

Regulacja barwy dźwięki dostępna z poziomu radia powinna wpływać na dźwięk z bt, przynajmniej tak jest w przypadku rns-d.

Opublikowano

Panowie krótkie pytanko - jak skasowac ksiazke z bluetooth'a? Jest jakis myk czy trzeba w adaptacji kanalow robic reset modułu. Jak zrobie reset modułu to poleci tylko pin i kontakty czy kodowanie tez? :)

Opublikowano

Bluetooth książki nie przetrzymuje