the_troll Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam. Problem wygląda tak iż nawet przy hamowaniu z 5km/h załącza się ABS mimo iż koła się nie blokują. Da się to VAG-iem sprawdzić lub skorygować. Kontrolka ABS gaśnie normalnie po odpaleniu.
teeree Opublikowano 25 Lipca 2012 Opublikowano 25 Lipca 2012 Witam, miałem tak, po wymianie wahaczy, napisalem tu na forum i dostalem odpowiedz,, ze czujnik abs jest nie dokonca wlozony, ruszylem minimalnie czujnikiem wszedl okolo 1mm, i od tamtej pory (2lata) jest ok, wiec mozliwe ze u Ciebie to ktorys z czujnikow?
the_troll Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Opublikowano 26 Lipca 2012 A można Vag-iem sprawdzić który czujnik przekłamuje?
spetsnaz Opublikowano 27 Lipca 2012 Opublikowano 27 Lipca 2012 Można... w ABS nie pamiętam już na którym kanale jest pokazana prędkość dla każdego z kół w km/h. Ruszasz obserwując prędkość każdego z kół i zobaczysz, który czujnik mierzy inaczej.
Dev Opublikowano 28 Lipca 2012 Opublikowano 28 Lipca 2012 Witam. Problem wygląda tak iż nawet przy hamowaniu z 5km/h załącza się ABS mimo iż koła się nie blokują. Da się to VAG-iem sprawdzić lub skorygować. Kontrolka ABS gaśnie normalnie po odpaleniu. masz zle ustawiony czujnik w kole przy którym grzebałes prawidłowa odległosc 0.6-0.8 mm
grzes1150 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 może być też pękniety pierścien na tyle :whistling:ja tak miałem w b5 i tak się to objawiało.
McGiver Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Jest jeszcze jedna opcja do czujnika przyczepił się brud ferromagnetyczny i będzie taki sam kabaret. Ale stawiam też, że czujnik za daleko od pierścienia. Na VAGu w oknach pomiarowych w ABSie będzie widać.
Rekomendowane odpowiedzi