audiKSP Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Witam. Mam taki problem że non stop (2-3 razy w roku) przepalają mi się żarówki pozycyjne przód (H6W). Ostatnio wymieniłem obydwie miesiąc temu i już jedna mi się przepaliła. Czy kupno dobrej jakościowo żarówki rozwiąże problem? Jeśli tak to jaką polecacie? Czy możliwe że problem powstaje gdyż często parują mi lampy i może to powodować przepalanie żarówek? Problem parowania jest kolejną rzeczą z którą nie mogę sobie poradzić. Mam xenony Valeo jeśli ta informacja jest istotna.
emay Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kup sobie ledowe, ale dobrej jakości oczywiście pod kolor xenonów.
domin79 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 skoro masz h6w tomasz zapewne bixenon:wink: rozwiązanie jest proste wsadz h5w , troszke gimnastyki ale święty spokój:wink:
skalarx Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 polecam ledy. W B5 też jarały się H6W co 2 miechy. założyłem ledy i spokój.
Bromchit Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Kupuję na H6W firmy Narva, i dają radę minimum pół roku. Ale jakby nie było to i tak te żarówki krótko żyją.
audiKSP Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2012 skoro masz h6w tomasz zapewne bixenon:wink: rozwiązanie jest proste wsadz h5w , troszke gimnastyki ale święty spokój:wink: Na pewno mam h6w ale byłem pewien że nie mam bixenon. Wydaje mi się jednak że mam xenon. Jak to sprawdzić?
spetsnaz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Możecie polecić jakieś ledowe pod H6W?? Zależy mi na białej barwie światła.
lutas Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Ja miałem podobny efekt w światłach dziennych Hella. Przepalały się żarówki Tungsram, jak założyłem ori Philipsa - święty spokój.
audiKSP Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2012 masz czarne środki lamp ??? Nie. Raczej takie szare.
audiKSP Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 masz bixenon O to chyba dobra wiadomość. Cały czas myślałem że mam po prostu zwykłe ksenony. Możecie mi jeszcze tylko odpowiedzieć na moje pytanie bo trochę poczytałem o tych bixenonach. Wcześniej nawet nie wiedziałem jaka jest różnica. Chodzi mi o to że myślałem że bixenon to lampa gdzie na światłach mijania świeci się żarnik xenonowy a na drogowych elektromagnes odsłania ten żarnik bardziej i wtedy daje on więcej światła. I tak jest u mnie. Ale gdy włączam światła drogowe to dodatkowo zapala się jeszcze normalna żarówka od długich świateł. Czyli rozumiem to tak że światła drogowe świecą tak jakby z dwóch źródeł: z tej zwykłej żarówki oraz z żarnika xenonowego. Zawsze tak jest w bixenonach czy tylko w tych?
domin79 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 w tych bixach tak jest , oprócz opadającej przesłonki dodatkowo świeci jeszcze żarówa:wink:
audiKSP Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 w tych bixach tak jest , oprócz opadającej przesłonki dodatkowo świeci jeszcze żarówa:wink: Dzęki. To teraz już wiem wszystko.
audiKSP Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2012 kup ledy i z glowy Kupiłem coś takiego. Mam nadzieję że będą ok POSTOJÓWKI LED H6W 5 x SMD 5050 CAN-BUS CANBUS (2502159560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Szaczek Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 kup ledy i z glowy Kupiłem coś takiego. Mam nadzieję że będą ok POSTOJÓWKI LED H6W 5 x SMD 5050 CAN-BUS CANBUS (2502159560) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Witaj. I jak te ledy nie walą błędami na FISie, wszystko działa jak trzeba? Pozdrawiam Szaczek
audiKSP Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2012 dziś mi dopiero przyszły. Jak zmienię to dam znać. Myślę że jutro mi się uda. ---------- Post dopisany 22-08-2012 at 07:43 ---------- Poprzedni post napisany 08-08-2012 at 19:27 ---------- Witaj. I jak te ledy nie walą błędami na FISie, wszystko działa jak trzeba? Pozdrawiam Szaczek Dziś dopiero je zmieniłem .Nie ma żadnych błędów. Jest ok tylko światło mogłoby być mniej niebieskie. Ale jestem zadowolony. Zobaczymy ile wytrzymają.
Rekomendowane odpowiedzi