Skocz do zawartości
IGNOROWANY

czy policja moze zabrac dowod za zbyt szerokie opony??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na swoim audi felgi 17 a na nich oponu 225/50 nie powiem bo troche wystaja za błotnik i czy policja zabierze mi dowod przy pierwszej kontroli??? a wie moze ktos jaka jest norma rozmiaru opon??

Opublikowano

opona nie może wystawać z nadkola i jeżeli nie wystaje to możesz i mieć 500 - jak wystaje to przy pierwszej kontroli dowód leci :whistling:

Opublikowano

Może, nie mogą wystawać poza ranty nadkoli ;) Ale to musiałbyś trafić na niezłego buraka, bo jeżeli nie jest to zbyt widoczne to się tym nie zajmują z reguły

Opublikowano

225 na sudi to chyba az tak duzo nie jest co?? jak myslicie mia ktos takie opony na swoim a4???

Opublikowano

Jeżeli chodzi o opony to właściwie to jest standardowy rozmiar dla 17". W tym przypadku czy one będą bardziej schowane w nadkola czy wystawać jest to zależne od ET felgi oraz szerokości felgi. Zreszta tu masz to fajnie wyjaśnione Szerokość felgi i odsadzenie ET (offset)

Jak trafisz na natrętnego policjanta to dowód poleci.

Opublikowano

jutro podam nr ET. a jak dowod zabiora to bedzie dobry pretekst by kupic opony z felgami na zime :grin:

Opublikowano

i od razu sprawdź szerokość felgi :wink:

Opublikowano

hmmm wystaja? to chyba masz ET 15 przy 225 zeby wystawało

Opublikowano

Pokaż jakieś zdjęcie to się zobaczy czy wystają koła za błotniki :naughty:.

Ja z przodu mam opony 17" 225/45, a tył 17" 245/40 i wszystko elegancko siedzi (fota poniżej)

Dystanse masz założone?

Opublikowano

8Jx17H2 to pisze na feldze a nazwa felgi to azev aluminum.

Opublikowano

podaj ET felgi to ma znaczenie czy felga ma prawidłowe odsadzenie, faktem jest że opona nie może wystawac poza rant błotnika...

Opublikowano

bark opony może wystawać za nadkole ta samo jak felga ale niemoże wystawać sam bierznik poza obrys nadkola

Opublikowano

a gdzie te ET felgi sie znajduje

Opublikowano

najczęściej pod dekielkiem z przodu tu gdzie śruby a jak niema to z tyłu na rotorze

Opublikowano
225 na sudi to chyba az tak duzo nie jest co?? jak myslicie mia ktos takie opony na swoim a4???

witam ja mam 235/35/19

i nikt sie do mnie nie przyczepil..raz przelecialem w gdansku obok radiowpzu mialem kolo 2 paczek..oczywiscie wystrzelili za mna..ogladali auto to tu to tam nawet sprawdzali ile opony mi zostalo ale skonczylo sie na '''mandacie i punktach''' a co do szerokosci to nic sie nie czepiali a sa rowne z rantem''prawie'' hyhy :grin: