Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Trzeba trzaskać drzwiami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Spróbuje tego patentu z szybami :decayed:

Opublikowano

Ja mam dość mocno opuszczone drzwi i muszę je podnieść bo obicierają nawet o belkę. Pytanie jak je podnieść?

Opublikowano

To chyba problem bardzo często powtarzający się. Mam to samo prawe przednie drzwi i dwóch moich kumpli też prawe przednie drzwi.

Opublikowano

U mnie też właśnie prawe przednie drzwi. Można je jakoś podnieść?

Opublikowano

gorny i dolny zawias dostaja luzow czy tylko ktorys z nich ? dobrze byloby to wiedziec zeby kupic dwa albo jeden*

wiem ze jeden zawias w aso kosztuje 60 zl a drugi 170 zl *i to jest chyba cena dolnego....

Opublikowano

W mojej podobnie jak i u was trzeba trzeba trochę użyć siły ale jak zdjąłem boczek z drzwi ( problem z mikrostykiem) to o dziwo drzwi zamknęły się po pchnięciu palcem. Nie przywiązywałem do tego wagi puki nie przeczytałem tego wątku. W wolnym czasie zajrzę czy to zawias czy coś innego.

Opublikowano

U mnie przednie prawe, pewnie jest tak jak koledzy piszą że jest to wina zużycia któregoś podzespołu, trzeba jeszcze zbadać którego ;]. Przy wolnej chwili wezmę się za to.....

Opublikowano
U mnie to samo. Choć ja uważam, że coś nie tak może być z odpowietrzeniem kabiny. Jeszcze sprawdzę dokładnie ale u mnie jest tak, że jak któraś szyba jest opuszczona to zamyka się lepiej. Jeśli jest zamknięta wytwarza się ciśnienie w środku auta i nie zamyka tak jak powinny.

Dokładnie, przy lekko uchylonych szybach zamykają się bez problemu.

Opublikowano
  • Autor

Dzisiaj jak wracałem z nad morza to przed wyjazdem coś mnie naszło i otworzyłem drzwi kierowcy i poruszałem zamkiem, troszkę się blokował więc zobaczyłem zamek w tylnych drzwiach i tam leciutko chodził ten zamek.. Jutro może to wyczyszczę i nasmaruje, może coś pomoże:wink:

Opublikowano

U Was też drzwi tak działają że przy mocniejszym otwarciu potrafią dojść do końca i elegancko zawinąć w tył elegancko przytrzaskując nogę?:>

Opublikowano
U Was też drzwi tak działają że przy mocniejszym otwarciu potrafią dojść do końca i elegancko zawinąć w tył elegancko przytrzaskując nogę?:>

szczegolnie z tylu- to sa tzw akceleratory zamykania , nie dosc ze sie zamykaja bardzo latwo to jesscze te popychacze dociskaja drzwi* zeby rąblo jak w starym fiacie

Opublikowano

Witam! czy można wyjąc sam sworzeń z górnego zawiasu drzwi kierowcy bez odkręcania całego zawiasu? mam tam luz i chce przełożyć z używki

Opublikowano
U mnie to samo. Choć ja uważam, że coś nie tak może być z odpowietrzeniem kabiny. Jeszcze sprawdzę dokładnie ale u mnie jest tak, że jak któraś szyba jest opuszczona to zamyka się lepiej. Jeśli jest zamknięta wytwarza się ciśnienie w środku auta i nie zamyka tak jak powinny.

Dokładnie, przy lekko uchylonych szybach zamykają się bez problemu.

U mnie to samo. Pogrzebałem trochę w necie i faktycznie problem leży w odpowietrzeniu kabiny. Drzwi ciężko się zamykają,gdyż nie ma ujścia powietrza z wnętrza samochodu. Wie ktoś, gdzie w A4 znajdują się takie kanały wentylacyjne ?

Opublikowano

Nie wiem jak w avancie w sedanie jak otworzy sie bagażnik i ściagnie półkę po lewej stronie to widać kratki. Jest nawet gdzieś opisane jak po zamontowaniu skrzyni basowej pod wpływem basu klepią klapki odpowietrznika i założone na nie filc chyba. Musisz poszukać.

Opublikowano

W avancie te odpowietrzniki znajdują sie pod tylnym zderzakiem po lewej i prawej stronie; pod boczkami od wewnątrz.

Opublikowano

Ok, dzięki,trzeba będzie zobaczyć.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

kąt ramki okna jest regulowany śrubą, która znajduje się w rogu drzwi - poniżej lusterka, od wewnątrz

zmieniałem prowadnice i linkę do szyby, mocniej dokręciłem tą śrubę i teraz trzeba mocniej pociągnąć/pchnąć drzwi

Opublikowano

po odkreceniu badz popuszczenie tej sruby oraz tej pod zamkiem drzwi ,trzeba *ramke na tych srubach naprawde dobrze wyregulowac a nie jest to takie prosste i trzeba na to troszke czasu poswiecic

• 1 rok później...
Opublikowano

witam

czy orientuje sie ktos czy tylne gorne zawiasy pasuja do przednich gornych ?

sprzedawce ze znanego portalu aukcyjnego stwierdzil ze powinny pasowac .

prosze o odpowiedz

i jeszcze jedno pytanie czy jak wykrece srube z gornego przedniego zawiasu to zadna nakretka nie spadnie mi do srodka drzwi?

Audi A4 B7

Opublikowano

Mam ten sam problem z przednimi drzwiami - są lekko opuszczone względem tylnych i trzeba trochę trzaskać żeby je zamknąć.

Patrzyłem, że jest możliwość regulacji na zawiasie, ale należy regulować górny zawias po stronie samochodu (a nie drzwi). I tutaj pojawia się problem, bo górny zawias przykręcany jest na 2 śruby - jedna z zewnątrz, a druga od środka samochodu. Nie wiem gdzie i jak mam włożyć rękę, żeby dojść do tej śruby, która wkręcana jest od środka samochodu.