Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Logi na których blokach pomiarowych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie potrzebuje małej podpowiedzi,ponieważ potrzebuje zrobić logi: czasów wtrysku,sondy lambda,przepływomierza,i cisnienia doładowania czy ktoś mógłby mi podac na których kanałach mogę zlogować te rzeczy,przeszukałem troche internetu,ale nic nie znalazłem.

Z góry wielkie dzięki.

Opublikowano

w twoim silniku loguje sie bloki 2 7 25 .zeby cisnienie sprawdzic potrzebujesz podpiac manometr do układu turbo bo twój silnik nie jest wyposarzony w czujnik cisnienia doładowanie (tzw. slepak).

Opublikowano

Dzięki wielkie

Opublikowano

Witam,

Chciałbym dołączyć się do tematu ponieważ od przeglądania stron na temat silnika 1.8T AEB i robienia testów diagnostycznych dostaję oczopląsu:shock3: Co strona to inne numery bloków. Proszę o napisanie jakie zrobić testy statyczne i dynamiczne dla tego silnika. Czy można w jakiś sposób sprawdzić poprawność działania turbiny bez podpinania manometru? Mój problem polega na tym, że przy przyspieszaniu samochód nie idzie. W jakim zakresie obrotów powinienem czuć lub słyszeć prace turbiny dla tego silnika? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Opublikowano

tylko przez manometr sprawdzisz dzialanie turba, a z dzwiekiem roznie bywa, czasem nie slychac w ogole, czasem swiszczy, nie ma na to reguly, logi masz podane powyzej, ewentualnie grupa 13-14-15 lub chyba 20 zeby zobaczyc zaplon na poszczegolnych cylindrach

ja bym ci radzil sprawdzic dwie rzeczy

odpiac wezyk idacy do gruszki turba od n75 i zaslepic go jakas srubka, i wtedy sprawdzic czy auto idzie jak szatan - jesli tak to klapka od wg jest sprawna

a dwa - zdemontuj zawor DV od dołu auta najlepiej, i sprawdz go organoleptycznie dmuchajac w obydwa z grubszych koncow, nie powinien przepuszczac powietrza, jesli puszcza tzn ze tamtedy ucieka cisnienie ktore pompuje wczesniej turbo

Opublikowano

ja mam taki sam silniczek i u mnie przy otwartym oknie slychac turbo przy tak okolo 2200--2300 obrotow... ale to jest tylko takie swistniecie i auto zaczyna isc :) ale tez walcze co moze byc u mnie... bo turbo zawsze slysze... a auto nie zawsze idzie jak trzeba..

Opublikowano

zróbcie logi to wtedy bedzie mozna cos powiedziec a takim odpinaniem n75 mozna wicej sobie zaszkodzic niz zdiagnozowac .

Opublikowano

logi tragedia :facepalm:

Kolego przepływke loguje sie od 1000 obr/min na 3 biegu do odcinki

z noga w podłodze, sonde na wolnych obrotach

ale to co jest to i tak bieda

z błędów wynika że masz niezrozumiały sygnał na wtryski

co widac też na cofających sie zapłonach

Opublikowano

Logi były robione od 1300rmp do 4200rmp na 3 biegu z gazem w podłodze. Które logi powtórzyć i jak to dobrze zrobić? Droga musi być prosta czy mogą być jakieś wzniesienia? Co może być przyczyną tych błędów na wtryskach?

Opublikowano

Logi od 1.500 do przynajmniej 6 tys obrotów. 3 bieg i na maksa, droga prosta i bez duzego ruchu. Najlepiej robic to w dwie osoby bo odrywac wzrok przy duzych predkosciach aby wcisnac stop to troche niebezpieczne. Logi tak j/w 2 7 25. Moze kogos z regionu ze spotów złap i razem pojedziecie.