Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

sprzedałem sprawny sprzęt na allegro i chcią mi zwrócić uszkodzony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie tak jak w temacie. Sprzedałem końcówkę mocy na allegro, jestem pewny że wysyłałem 100% sprawną bo sprawdzałem przed wysyłką. Klient otworzył paczkę i wciska mi że tylko podłączył i włączył końcówkę i od razu miał cały pokój w dymie.

Co mi poradzicie w tej sprawie. Przecież to dla mnie strata 100% jeśli on mi odeśle ten sprzęt, ja oddam pieniądze. To równie dobrze mogłem nie wystawiać tylko zabrać do garażu sprawną końcówkę mocy i potrzaskać ją młotkiem. To dla mnie strata 100 procentowa. A jestem pewny że było sprawne.

Macie jakieś rady jak zachować się w tej sytuacji?

Opublikowano

Typowy cwaniak olać go i już :) wiesz że wysłaleś sprawme wiec po co się bać :)

Opublikowano

Olej gościa :thumbup1:

Opublikowano

koles zle podłaczył i spalił. i wszystko jasne.

Opublikowano

Pewnie Ci wystawi negatywa ale na debilizm nie ma lekarstwa które nie byłoby karalne :wink:

Najlepszym rozwiązaniem będzie zgłoszenie go Allegro w zakładce spory transakcyjne > nowy spór.

Jeśli to zrobisz jako pierwszy jest duże prawdopodobieństwo że gościu da sobie siana - jedyne co można zrobić poza olaniem go albo obiciem ryja :naughty:

Opublikowano
  • Autor

Najbardziej boli mnie to że mam ponad 400 komentarzy, wszystkie pozytywne i teraz przez takie coś mam dostać negatywa. W allegro pewnie powiedzą mi że kupujący ma prawo do reklamacji a co to za sens. Przyśle mi uszkodzony a to strata dla mnie

Opublikowano

Ja tak raz poplynalem, sprzedalem amplituner a do goscia dotarl uszkodzony, napewno przez kuriera. Jedynie to zaluje, ze zgodzilem oddac sie gosciowi polowe kwoty, w sumie jak widzial ze pudlo cos nie teges to mogl paki nie odbierac. Tak samo wypial sie na mnie Krycha jak wysylal mi klape i c**jowo zabezpieczyl pake, ale ze odebralem to juz tylko moj problem. Tak trzeba dzialac, komentarz to nic takiego, napiszesz ladna odpowiedz na niego i nie bedzie to tak razic w oczy :)

Opublikowano
  • Autor

To jest masywna, ciężka końcówka mocy, nie możliwe żeby uszkodziła się w transporcie. Ja myślę że gość chce odzyskać trochę kasy i dlatego takie akcje. Pewnie liczy na to że wpłacę mu jakąś kasę na naprawę.

Jak myślicie czy mogę mieć jakieś konsekwencję poza komentarzem za sprzęt w cenie 100zł + 40zł wysyłka?

Opublikowano

Moj ampli wazyl 12kg :whistling: i rozpieprzyli obudowe. wiec wszystko jest mozliwe.

Opublikowano
To jest masywna, ciężka końcówka mocy, nie możliwe żeby uszkodziła się w transporcie. Ja myślę że gość chce odzyskać trochę kasy i dlatego takie akcje. Pewnie liczy na to że wpłacę mu jakąś kasę na naprawę.

Jak myślicie czy mogę mieć jakieś konsekwencję poza komentarzem za sprzęt w cenie 100zł + 40zł wysyłka?

Nie.

Opublikowano

Jeśli przedmiot był używany i jesteś pewny, że był sprawny w momencie wysyłki to olej pacjenta.

Opublikowano

olej gościa....ja kiedyś sprzedawałem kamerke używana i gośc dzwoni do mnie po miechu że mu nie działa ja mu na to że kupił towar używany nie nowy i że to nie moja wina ze mu klapła po miechu:/ chciał mnie policja wystraszyc i ze do allegro sprawe zgłosi ale na tym sie skończyło

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie że potwierdziliście mnie w moich przekonaniach. Nie będę wdawał się z Nim w dalszą dyskusję.

Opublikowano

i tak będzie najlepiej. wysłałeś sprawny więc nie masz się co przejmować :) a on tak czy siak wystawiłby negatywa chyba ze byś mu oddał całą kasę :) a tego nie mozesz zrobic :)

Opublikowano

gwarancja rozruchowa raz ruchnął i po gwarancji:decayed:

Opublikowano
  • Autor
gwarancja rozruchowa raz ruchnął i po gwarancji:decayed:

haha, najchętniej tak bym Mu napisał ale już nie przeginam :) :)

Opublikowano

kontaktuj sie tylko korenspondencyjnie

Opublikowano
  • Autor

na razie spokój, nic więcej nie pisał

Opublikowano

może zrozumiał

a może był juz na MO :polew::polew::polew::polew::polew: