woszu Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 U mnie jest to samo, ale kodowanie na Lambo sprawę załatwia...... Pozdrawiam, Woszu
r7adek Opublikowano 31 Stycznia 2017 Opublikowano 31 Stycznia 2017 12 minut temu, woszu napisał: U mnie jest to samo, ale kodowanie na Lambo sprawę załatwia...... Pozdrawiam, Woszu A może być to wina kabla że za słaby i nie koduje ?
Chudy112 Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 A może być to wina kabla że za słaby i nie koduje ? Puść 2 razy kodowanie [emoji4] czyli daj 1 ok i potem to samo tylko że dajesz 0 i odrazy 1 za 2 razem dopiero przy 1 akceptujesz Jak nie lapnie to zrób to samo tylko na końcu przytrzymaj 30s guzik wyłączenia aż usłyszysz taki trzask w głośnikach Wysłane z mojego Lenovo A6020a40 przy użyciu Tapatalka
Frimuś Opublikowano 12 Marca 2017 Opublikowano 12 Marca 2017 Chłopaki kamerka z all.....express jak lepiej podlaczyc bezprzewodowe czy po przewodzie jest lepsza jakosc ?
Gac3k Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Panowie pytanie czy ta kamerka w uchwyt od otwierania podchodzi do B7 sedana?
cinkers Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 Tak, jeśli piszesz o tym chinczyku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Gac3k Opublikowano 16 Marca 2017 Opublikowano 16 Marca 2017 2 godziny temu, cinkers napisał: Tak, jeśli piszesz o tym chinczyku Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak dokładnie chodzi mi o chińczyka bo jak będę wymieniał wykładzinę w swojej furze to przy okazji wyciszę podłogę i położę przewody pod kamerę
DarkMind Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 może mi ktoś podpowiedzieć, jak zdemontować blendę z b7 sedana? 4 śruby w okolicach lampek znalazłem 1 dłuuugą przy zamku też a mimo to zamek nie chce puścić - blenda od strony lampek wyłazi, ale zamek wyraźnie trzyma, czy tam jeszcze jakaś śruba jest czy jak to wyjąć? z 2h kombinowałem i nic...
cinkers Opublikowano 25 Marca 2017 Opublikowano 25 Marca 2017 Zamek trzeba pod katem wyciagac. Wydaje sie ze cos trzyma ale nie. Spróbuj okrecic go o 90 stopni w jedna czy w druga. Ja pamiętam coś jeszcze odkrecalem dodatkowo co mi pomoglo bardzo z wyjeciem tego ale już nie pamiętam co to było. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DarkMind Opublikowano 26 Marca 2017 Opublikowano 26 Marca 2017 kombinowałem tak mniej więcej, ale rusza się może o 15stopni w lewo patrząc od strony kluczyka i nic więcej siedzi mocno aż mnie kusiło, żeby młotka użyć ale nie wierzyłem, że nie ma opcji by coś przekombinować a własnie żadnych innych śrub nie widziałem w okolicy
r7adek Opublikowano 20 Lipca 2017 Opublikowano 20 Lipca 2017 Od pewnego czasu zauważyłem, że obraz z kamery cofania z alliexpres jest jakby fioletowy, różowy. Początkowo było to sporadycznie, natomiast ostatnio obraz mam praktycznie cały czas w tych kolorach. Czy miał ktoś z was podobny problem, jak go można rozwiązać, czyżby kamera się psuła ?
tazzi Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Chłopaki potrzebna pomoc... moduł od kolegi woszu, pod piety według schematu I za przeproszeniem du*a... nie reaguje... RNSE 192 Q , kodowanie na tunerTV + blok 4 zmieniony na 1 i 0 reakcji na wsteczny... oraz brak opcji wyboru TV w navi... ps. kabelek nr3 nigdzie nie wpinamy? Edytowane 19 Października 2017 przez tazzi zpytanie
Robero321 Opublikowano 19 Października 2017 Opublikowano 19 Października 2017 Jakiś dziwny ten schemat RFLS powinien być podpięty pod zasilanie ze wsteka najczęściej dodatkowo przez przekaźnik.. Po drugie ten kabelek 3 to raczej zasilanie kamery + - 12 volt a z rysunku nie wynika to tak jak by masa nie była podana... Po trzecie jeśli nie masz wyświetlanego TV na RNSie to możliwe że nie przyjmuje Ci kodowania
woszu Opublikowano 20 Października 2017 Opublikowano 20 Października 2017 A więc może wypowiem się jako twórca tego adaptera. Schemat podłączenia jest dobry. Kabelka nr 3 nie trzeba podłączać, bo to masa kamery, a masa do kamery idzie też po kablu sygnałowym. Nie zaszkodzi podłączyć tej 3 do karoserii samochodu. Sygnał na RFSL jest podłączony przez przekaźnik wewnątrz adaptera. Pojawia się tam 12V po podaniu 12V ze światła cofania. TV w menu nie będzie, bo to jest zestaw pod samą kamerę, a nie pod TV i nie ma w sobie emulatora TV.
Suli Opublikowano 4 Lipca 2018 Opublikowano 4 Lipca 2018 Słuchajcie, a jak z kamerką współpracuje RNSE-led 3R0 035 192 z exeo? Czy tez ma problem z automatycznym przełączaniem się na kamerę po włączeniu wstecznego?
Majk009 Opublikowano 5 Lipca 2018 Opublikowano 5 Lipca 2018 Testował ktoś bezprzewodowe kamerki z aliexpress? mam na oku coś takiego kamera lub taki zestaw modul wifi kamera Wiem, że oryginał będzie lepszy tylko jeszcze nie mam RNS
woszu Opublikowano 29 Marca 2019 Opublikowano 29 Marca 2019 Wrzucam sposób podłączenia kamerki kablowej, bo czasem ktoś pyta:
Piotrek81 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Opublikowano 30 Kwietnia 2019 Panowie gdzie na blendzie wybity jest numer..nigdzie nie moge znales ,mam blende z kamera z audi a8 d3,numer kamery sie zgadza 4l0980551,tylko nie wiem jak z blenda?
Knox4.2v8 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 Witam chciał bym podłączyć kamerę cofania tak aby sama się załączała podczas włączania wstecznego mam oryginalne radio RNS-D z tunerem 4DO 919 146B i czy ktoś wie pod jakie piny podpiąć ?? Nie interesują mnie Adaptery które podpinasz zamiast zmieniarkę lub kostka AV1 AV2. Z góry dzięki !
Rekomendowane odpowiedzi