piotrek27 Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 Witam Pytanie Czy mogę założyć na tylną oś opony o rozmiarze 225/50/17 jednocześnie mając założone opony na przedniej osi o rozmiarze 225/45/17? Jest różnica w profilu opony. Czy ABS nie bd wariował? Dodatkowo czy nie bd to przeszkadzało samo-poziomowaniu Xenonów?
cougarr2 Opublikowano 1 Września 2012 Opublikowano 1 Września 2012 niech się wypowie jakaś mądra głowa bo kolega chce zakupić moje oponki
Kozathe1st Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Wiadomo że balon będzie większy, ale nieznacznie, dlatego sadzę że nie powinno to wpłynąć na wprowadzanie kompa w błąd. Ja jednak zostałbym przy jednym rozmiarze. Mimo że różnica nie duża to dostrzegalna gołym okiem.
cougarr2 Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 pozostałbyś ze względów technicznych (obawy o zakłócenia np. samo poziomowania xena) czy raczej ze względów wizualnych ??
Kozathe1st Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 Nie wydaje mi się że będą jakieś zakłócenia. Ja pozostałbym przy jednym rozmiarze ze wzgl. i wizualnych i świadomości że jednak mam jednakowe kółka na całej furmance.
cougarr2 Opublikowano 5 Września 2012 Opublikowano 5 Września 2012 to nie Q i rozmiar delikatnie większy więc problemów nie powinno być
Kozathe1st Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Nie piszę że będą problemy ...decyzja należy do właściciela auta.
..::KoNik::.. Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Nie bedzie żadnych problemów... tylko delikatna kwestia wizualna...
cougarr2 Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 o tuż to. można powiedzieć że nie zauważalna wizualnie tylko na wybojach
Majkel Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Co do kwestii wizualnej, to raczej różnica zauważalna... na tyle bedziesz miał koło o średnicy 656,8 a na przodzie 634,3mm, więc to już ponad 2 centy...
Dev Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 w aucie z układem ABS/ESP wszystkie koła musza byc jednakowe
Rekomendowane odpowiedzi