michuthebest Opublikowano 4 Września 2012 Opublikowano 4 Września 2012 Witam ma zdemontowane moje orginalne czarne relingi z b5 po lifcie i teraz tak sa w idealnym stanie czy jak je dobre odtluszcze i psikne u lakiernika na srebny potem bezbarwny to farba bedzie sie trzymac i nie odpadnie???
A4_Dominik_WAW Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 To nie lepiej kupić oryginalne srebrne ? Jeżeli chciałby to zrobić profesjonalnie to trzeba dać podkład zeszlifować pomalować dać bezbarwny a i tak będzie wyglądał jak lakier srebrny a nie jak chrom. Moim zdaniem to słaby pomysł bo można bardziej zepsuć niż poprawić.
ppaziuu Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 poczytaj o plastidip, .. .. ja planuje sobie prysnac relingi bez sciagania, .. na biało xD
pioteros Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 to je amelinum, tego nie pomalujesz, a tak na serio to jak koledzy wyzej sprobuj plastidipem jesli do nich i tak nic nie podczepiasz, ale jesli musi byc srebrny to lepiejkup drugie ori srebrne, moze wyrwiesz za 200zl a swoje sprzedasz tylko ze i tak ci wyjdzie drozej
siara Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Moja rada jest inna:wink: A może w ogóle ich nie zakładaj..... Widziałem kilka Avantów bez relingów i całkiem to wyglądało
ppaziuu Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 dla mnie to wogóle nie wygląda, .. bez relingów, .. co innego jak jest niska zawiecha, pakiet S4, to wowczas ok,
siara Opublikowano 8 Września 2012 Opublikowano 8 Września 2012 Nisko to podstawa Tak soją drogą, ciekawe który rezacz wykombinuje relingi do sedana
A4_Dominik_WAW Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Z tymi relingami to może być tak jak już kiedyś na forum wywiązała się rozmowa jak jeden talent chciał do B7 montować relingi z B8 i twierdził że to jest to samo i że widział już takie auta twierdził że w końcówce produkcji b7 montowali relingi z b8. Wszystko jest ok jeżeli jest to tylko ozdoba jeżeli chciałby coś na tym przewozić to od razu powinni mu je szlifierką odciąć bo to zdecydowanie niebezpieczne wiedząc że w dachu są specjalne wzmocnienia na relingi bo jednak b7 i b8 mają w innych miejscach śruby montażowe. Trochę oderwałem się od tematu
Magicbattle Opublikowano 20 Września 2012 Opublikowano 20 Września 2012 mozesz zedrzec farbe z nich i wypolerowac ja tak zrobilem i to na samochodzie zabawy bylo od cholery ale efekt super. jak ori chromy sa. masz zdjete to tak zrob nie pozalujesz. w budowlanym kup specyfik do sciaania starej farby kosztuje okolo 13 zl i jest w butelce takiej jak rozcieczalnik
michuthebest Opublikowano 21 Września 2012 Autor Opublikowano 21 Września 2012 ale aluminium sie utlenia ... i co jakis czas czeka polerka...
Kozathe1st Opublikowano 22 Września 2012 Opublikowano 22 Września 2012 Dokładnie tak aluminium się utlenia pod wpływem warunków atmosferycznych, latem słońce, zimą sól drogowa i połysk znika. Przechodziłem ten temat na felgach. 1
Majkel Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 i co Ci nie przyjdzie do głowy wypolerowanych relingów bezbarwnym przelecieć, bo to nie wygląga!!
Rekomendowane odpowiedzi