koziol99 Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Witam, mam takie pytanie do posiadaczy zmieniarki w swojej oooo. Otóż nagrałem sobie na płyty CD kawałki w wersji AUDIO CD, po włożeniu płyt do zmieniarki coś się dzieje i na wyświetlaczu wyskakuje napis "Error CD" i zmieniarka przechodzi do następnej płyty i tak w kółko. Słyszałem że to dlatego że zmieniarka nie czyta nie oryginalnych płyt? Czy to prawda? Czy da się to jakoś obejść? Czy może chodzi o coś zupełnie innego. Pamiętam że kiedyś wkładałem (chyba) oryginalną płytę i czytało, więc zmieniarka raczej działa wzorowo. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam:wink:
Reggi Opublikowano 6 Września 2012 Opublikowano 6 Września 2012 Moja zmieniarka bagażnikowa była karmiona tylko płytami nagrywanymi przeze mnie. Obecnie mam Symphony II z wbudowaną zmieniarką na 6 krążków i też lecę na składankach i wszystkie chwyta Może zmieniarka podziękowała Ci za współpracę ? Moja w podobnym stylu zakończyła żywot
Bromchit Opublikowano 7 Września 2012 Opublikowano 7 Września 2012 Mam u siebie ori zmieniarkę, nie ma problemu z odtwarzaniem nagrywanych płyt. Dodam, że nie które z tych płytek są trochę podniszczone i też je czyta.
koziol99 Opublikowano 7 Września 2012 Autor Opublikowano 7 Września 2012 Chłopaki problem zniknął Na pewno ameryki nie odkryłem ale owym problemem były same płyty, nie mogą to być płyty RW, nie wiedziałem o tym aż do teraz, ale skoro nie mogą to nie mogą, za to CD-R działa bez zarzutu:wink: Dzięki za pomoc i Pozdrawiam
Bromchit Opublikowano 9 Września 2012 Opublikowano 9 Września 2012 Chłopaki problem zniknął Na pewno ameryki nie odkryłem ale owym problemem były same płyty, nie mogą to być płyty RW, nie wiedziałem o tym aż do teraz, ale skoro nie mogą to nie mogą, za to CD-R działa bez zarzutu:wink:Dzięki za pomoc i Pozdrawiam No to jestem zaskoczony, bo CD-RW to czyta mi nawet RNS-e, a wiadomo że jest kapryśne, więc nawet do głowy nie przyszło mi, że to wina płytek. Tak dla informacji to RNS-e czytało mi nawet starsze mapy nagrane na DVD-RW
jarek_ns Opublikowano 10 Września 2012 Opublikowano 10 Września 2012 Myślę że od płyty ważniejsza jest prędkość nagrywania. Ja do swojej zmieniarki wypalam płyty z minimalną prędkością i zawsze działają. a płyty kupuje zawsze najtańsze z marketu.
Rekomendowane odpowiedzi