Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System mocowania ISOFIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A trzeba fotel dzielić na dwie części? Bo wydaje mi się że wystarczy go tylko wyjąc z auta i odczepić jakąś zaślepkę, żeby ujrzeć punkty montażowe?
Trzeba. Bez tego nie ma opcji.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu Tue Feb 07 2017 o 08:51, KamusV6 napisał:

Tak przy okazji, jako że mam skórę, a podstawa fotelika jest z twardego plastiku, to czy używacie jakichś "podkładek"/pokrowców pod fotelik?

Do siebie nabyłem coś takiego, mata sporej grubosci, świetnie wykonana, a i z isofixem nie będzie problemu gdyż uchwyty są nadal dobrze widoczne. Polecam.

IMG_20171027_150204.jpg

Opublikowano

A do czego Ci to potrzebne? :)

Opublikowano

No przecież nie do ozdoby..:) Mata ochronna więc ma chronić m.in. skórę foteli przed odkształceniami.

Opublikowano

Jakiś namiar skąd to kupione?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6808530344 

Kupiłem w komplecie z organizerem ale można tez nabyć osobno.  

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Dla mnie zakup bez sensu, ale co kto woli.

Opublikowano

Jeśli uważasz, ze zabezpieczenie kanapy i fotela, które przez najbliższe parę lat będę wyjątkowo narażone na uszkodzenia jest bez sensu to co mogę dodać...? Zawsze możesz to olać albo rozścielic np. koc ;)

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Widzisz, ja nic nie rozścielam i od roku zero śladów i jakichkolwiek uszkodzeń. Walory estetyczne też się dla mnie liczą :)

Opublikowano

Wiec tylko pozazdrościć i mieć nadzieję , że nic się nie zmieni gdy dziecko podrośnie i będzie ważyć 18 kg co z wagą fotelika i bazy da wagę bliską 30 kg nacisku na tak małej powierzchni ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, jak dobrze rozumiem do montażu isofixa demontujemy tylną kanapę w całości.

I trzeba zobaczyć czy są już otwory pod isofix, posiada ktos zdjęcie jak one powinny wyglądać ?

W którym miejscu trzeba je nawiercić jeżeli nie będę ich miał ?

Opublikowano

Nie spotkałem się żeby nasze wozy nie miały z żadnej strony otworôw montażowych. Albo lewe albo prawe na bank masz u siebie. Jeżeli otwory są to po co chcesz zrzucać kanapę. Spokojnie wejdzie Ci między siedzisko a oparcie.

Tapnięte z iPhone

Opublikowano

Wiele otworów montažowych, nie wykorzystanych w zamawianym wyposażeniu, jest zakrytych kawałkiem taśmy i pomalowanych wraz z karoserią.
Czasami trzeba się dobrze przyjrzeć by je znaleźć.
Wiedząc gdzie je szukać łatwiej dostrzec...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy pytanko, zastanawiam się nad montażem u siebie takowcy Isofixowych haków. Dzwonilem do serwisu i powiedzieli miże trzeba kanapę ciąć, dwać do tapicera do obszycia bądź kupić odpowiednią przystosopwną do Isofix. :kox: czy to prawda? Jak to wygłądało u Was? Chodzi mi o montaż fotelika na tylnej kanapie... Mnie się wydaje że człowiek z serwisu coś lekko nadinterpretował....

Opublikowano

Jeszcze napisz, że był to serwis ASO ... :decayed:  Nic nie trzeba ciąć,  isofixy wystarczy przekręcić do otworów montażowych, które z pewnością zlokalizujesz po odchyleniu kanapy.   

Edytowane przez Onyks

Opublikowano

Audi a4 b7 nic nie tniesz

Opublikowano

Ale MUSISZ kupić bazę bo te auta nie mają
kotwiczenia Top Tether.
Nie warto ryzykować życiem dziecka.

Opublikowano

Cześć kupiłem prawa 8E0813546B.

OOtwory montażowe są. Rozumiem, że w A4 B6 nie będzie już teraz najmniejszego problemu z montazem bazy Cybex M-base, bez cięcia kanapy itd? Jakoś to jeszcze dodatkowo zabezpieczać? Baza będzie zamontowana raz i tak zostanie na bardzo długo, w planach jeszcze kolejny fotelik Sirona M2. 

Opublikowano

spokojnie do uchwytu podpasuje baza cybexa. Kilka dni temu kupiłem bazę M, pod fotelik aton i baza pasuje idealnie.

Opublikowano
10 godzin temu, Onyks napisał:

Jeszcze napisz, że był to serwis ASO ... :decayed:  Nic nie trzeba ciąć,  isofixy wystarczy przekręcić do otworów montażowych, które z pewnością zlokalizujesz po odchyleniu kanapy.   

Dokłądnie tak jk piszesz, autoryzowany serwis ASO :)

Dziś sprawdzę czy mam u siebie przygotowane dziury do przykręcenia...