Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

System mocowania ISOFIX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio wykopałem gdzieś informację od braci z rusi ,że zainstalowali mocowania top tether do avanta B6/B7 od modelu B8

Metalowy hak -  8K9 887 270

Plastikowa górna część -  8K9 887 302 4PK

link do artykułu

http://audibg.com/forum/index.php?/topic/193324-isofix-top-tether-на-audi-a4-b7/

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Do montażu mocowań isofix nie ma potrzeby zdejmowania tylnej kanapy. Właśnie zmontowelem dwa mocowania wciskając je między kanapę a oparcie. Oczywiście otwory na śruby były fabrycznie przygotowane.  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 8.01.2018 o 00:19, Bart_poznan napisał:

Ostatnio wykopałem gdzieś informację od braci z rusi ,że zainstalowali mocowania top tether do avanta B6/B7 od modelu B8

Metalowy hak -  8K9 887 270

Plastikowa górna część -  8K9 887 302 4PK

link do artykułu

http://audibg.com/forum/index.php?/topic/193324-isofix-top-tether-на-audi-a4-b7/

Ciekawe to jest. Pytanie czy wejdzie do avanta pomiędzy fotel a roletę?

Na getem hak kosztuje 57zł

Edytowane przez Szefcio

Opublikowano

Wszystko fajnie tylko kto wie czy ten montaż jest bezpieczny? Czym innym jest zamocowanie uchwytu isofix w miejsce oryginalnych punktów mocowania, które są bezpieczne, a czym innym jest eksperyment z dodatkowym dokładaniem czegokolwiek. Niby chcemy zwiększyć bezpieczeństwo, a może wyjść zupełnie inaczej. Nie polecam takich zabaw...

Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 21:36, MaTeo85 napisał:

Wszystko fajnie tylko kto wie czy ten montaż jest bezpieczny? Czym innym jest zamocowanie uchwytu isofix w miejsce oryginalnych punktów mocowania, które są bezpieczne, a czym innym jest eksperyment z dodatkowym dokładaniem czegokolwiek. Niby chcemy zwiększyć bezpieczeństwo, a może wyjść zupełnie inaczej. Nie polecam takich zabaw...

Mam to u siebie zamontowane ,oraz widziałem oryginalnie zamontowane w A4 B7 z rynku amerykańskiego bodajże z końcówki 2007 roku także jak dla mnie jest to bezpieczne rozwiązanie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 31.01.2019 o 22:04, Bart_poznan napisał:

Mam to u siebie zamontowane ,oraz widziałem oryginalnie zamontowane w A4 B7 z rynku amerykańskiego bodajże z końcówki 2007 roku także jak dla mnie jest to bezpieczne rozwiązanie

Witam, 

Chciałem się podpytać o Top Theter w A4 B6? Czy po montażu haków na mocowanie pasa masz możliwość założenia rolety? 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie pytanko...

Czy z przodu fotela isofix ma być tu zamontowany, pod tą częścią zaznaczoną????

20191017_125826-1024x768.jpg

Opublikowano

Done:good:

Jakby ktoś robił, to najlepiej wyciągnąć sobie fotel (4śruby), ściągnąć plastik który jest na łączeniu siedziska z oparciem, z drugiej strony gdzie są przyciski od np lędźwi wystarczy odchylić plastik i wtedy odkręcić 4 śruby łączące oparcie z siedziskiem. Po tej operacji rozpiąć troszke siedzisko od tylnej strony i zakręcić isofix. W siedzisku (materiał) zrobilem 2 dziury na uszy od isofixu. Potem montaż. 

Myślę, że 2 godziny na spokojnie i się zrobi isofix przód :hi:

Edytowane przez Adam87

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam mam pytanie czy ktoś może mi podesłać zdjęcie jak zamontować ISOFIX w fotelu pasażera ? Pacjent to a4 b6 Avanti z 2002r . Takie coś znalazłem w necie ale nie mam pojęcia jak to zontowac i czy wogolue się da u mnie ?

Screenshot_2020-03-22-09-54-28-521_com.android.chrome.jpg

Opublikowano

Rzuć okiem na 3 stronę tego tematu tam jest kilka zdjęć, oraz poniższy link

Opublikowano

Dzięki wielkie za linka z fotkami . Już zamontowane bez rozebrania fotela się nie obyło 2 h i zrobione ?

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich, ma ktoś do sprzedania mocowanie isofix na tylniej kanapie? Urodzil mi się maluszek mam fotelik z isofix ale nie mam mocowania w audi a4 b6. Ktoś coś? Pomożecie? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bazę/podstawę z nogą, też masz?
bo nasze B6-7 nie mają górnego mocowania Top-tether!
A bez tego fotelik nie jest zabezpieczony!

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 13.07.2020 o 15:50, GreGoriO napisał:

bazę/podstawę z nogą, też masz?
bo nasze B6-7 nie mają górnego mocowania Top-tether!
A bez tego fotelik nie jest zabezpieczony!

Skoro szuka isofixa do auta tzn ze musi mieć bazę a skoro ma bazę to top tether Mu nie potrzebny ?

Opublikowano

DOBRZE, że dla ciebie to jest takie oczywiste.
Niestety nie wszycy mają tę świadomość, albo próbują zahaczać pas w różne dziwne miejsca

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, 

jestem po instalacji fotelika z Top Tether w moim B6 Avant (AWX), korzystając z waszych wpisów w tym temacie. Piszę posta, żeby zebrać wszystko o Top Tether w jednym miejscu oraz dodaję swoje uwagi po montażu i odpowiadam na pytania, które padły wcześniej w tym wątku.

Zakupy - 2 potrzebne części (nazwy z faktury):
Uchwyt do mocowania fotellika dziecięcego -  8K9 887 270
Nakładka [plastikowa] kolor: SOUL (czarny) -  8K9 887 302 4PK

Sprawdzałem ceny w/w części w 3 ASO (2x Kraków, 1x Rzeszów) - wszędzie cena niemalże ta sama czyli 90zł uchwyt i 90zł nakładka. Dodam tylko, że w salonie w którym zamawiałem części mailowo, musiałem zapłacić za nie przed zamówieniem (całość lub chociaż część kwoty) bo (cytuję) "to są części niechodliwe (ost. zamów. 3,5 roku temu), a ja nie mogę oddać do importera zamówionych części, dlatego muszę tak działać". Za to po zamówieniu części już były na następny dzień do odbioru.

Krótka procedura montażu:
1. składanie kanapy i demontaż rolety (wystarczy ją wysunąć przez prawe drzwi)
2. demontaż plastikowej nakładki trzymającej roletę - Torx 30. 
UWAGA - w moim aucie mam tylko 2 miejsca do montażu Top Tether (roleta trzyma się w 2 punktach) - środek i prawa strona. Nawet gdybym miał też ten po lewej to pytanie czy da się dokupić uchywt (który jest węższy).

0.png

3. montaż uchwytu i nowej plastikowej nakładki z wycięciem na uchwyt.

Teraz moje odpowiedzi na pytania, które padły w tym wątku:
1. Czy da się rozłożyć roletę?
Tak

2. Czy to bezpieczne?
Wg mnie tak, ponieważ części są spasowane bardzo dobrze więc wygląda to na zaplanowane rozwiązanie a nie przypadkowe (ktoś wcześniej wspominał że uchwyt Top Tether był opcją na rynek amerykański, może dlatego). Co więcej kolejne 2 małe argumenty za: schemat montażu z tego bułgarskiego forum audi wygląda zbyt profesjonalnie żeby ktoś sobie w garażu to wymyślił, a także nazwa części z systemu w ASO (uchwyt do fotelika dziecięcego) też raczej nieprzypadkowa.

Mam nadzieję, że przyda się komyś ten post na przyszłość.
Pozdrawiam i wrzucam zdjęcia

1.png

2.png

3.png

4.png

5.png

Edytowane przez nyczkow

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie czy przy montażu ISOFIX'ów należy zastosować nowe śruby montażowe - z tego co mi się wydaje to oryginalnie na gwincie takiej śruby jest klej i raczej nie powinno się ich wkręcać po raz kolejny. No chyba że się mylę??

Opublikowano

nie ma kleju na nowych śrubach 

Opublikowano
8 godzin temu, Banan napisał:

nie ma kleju na nowych śrubach 

Czyli nie ma co kombinować, czy lepiej kupić klej i samemu nałożyć go na śruby??

Opublikowano

Myślę że klej niepotrzebny