Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o analizę logów teraz dynamicznych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie ma afg tylko avg widzisz to jest wlasnie to o czym pisałem , róznią sie sterownikiem tam jest juz edc15

Opublikowano
  • Autor

Aha a czy to za sprawa tego sterownika jest taka roznica mocy? Przeciez to jest 110 km i to wiec chyba nie powinno byc roznicy?

Opublikowano

no bo nie ma.Tam jest troche inna reakcja na gaz.Nic poza tym.

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie wiec gdzie jeszcze mam szukac przyczyny braku mocy na starcie?

Opublikowano

bo on ma zdrowszy motor od ciebie ,pewnie masz nalatane w takim afn z 400tys i nawet nie wiesz o tym a on avg 250 idlatego ma wiecej koni niz twoj bo tobie juz uciekly ,na logach masz ok ładowanie od 1800 ,mozesz sobie skrócic sztange i kupic nowe n75 i zobaczysz ze bedzie wstawało turbo od 1600 wiecej niz juz nic nie wykombinujesz u siebe ,bo jest wszystko ok

Opublikowano
  • Autor

300 tys z groszem jest orginalnie. Cos musi byc nie tak bo w tym momemncie gdy przed 2 tys powinno doladowywac to slychac syczenie. Jak by cos z turbo. A poza tym dla ciekawostki powiem ze jak kupowalem auto niecaly rok temu to ciagnelo lepiej od tamtego avg. Nawet sam wlasciciel tamtego audi to stwierdzil. A wszystko zaczelo sie po pierwszym czysczeniu turbo... A czy turbina moze miec jakis luz na tej osi co jest w srodku?

Opublikowano

Zamiast lać wode, chciałbym zobaczyc logi dynamiczne tego samochodu po wywałce kata...

Opublikowano
  • Autor

Jak znajde dzis kierowce to beda dzisiaj :) a to jak z ta turbina? Moze miec luz? Bo jak czyscilem kata i mielismy odkrecony wydech od turbo to poruszalem ta oska w turbo i miala luz na oko moze z 3mm ( ciezko okreslic)

Opublikowano
Jak znajde dzis kierowce to beda dzisiaj :) a to jak z ta turbina? Moze miec luz? Bo jak czyscilem kata i mielismy odkrecony wydech od turbo to poruszalem ta oska w turbo i miala luz na oko moze z 3mm ( ciezko okreslic)

Czyściłeś kata?

Jaki ten luz był na 3mm, poprzeczny czy wzdłużny?

Opublikowano

a jak wygladala powierzchnia przy której obraca sie wirnik (ładna czy porysowana) ,moze miec luz poprzeczny ale nie za duzy ,wzdluznego nie moze miec

Opublikowano
  • Autor

luz poprzeczny podłużnego nie sprawdzałem. a na powierzchnie nie zwracałem uwagi

---------- Post dopisany at 19:52 ---------- Poprzedni post napisany at 19:20 ----------

kolego przemik oto logi dynamiczne jeszcze gorące

Grupy: 001,001 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 003 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 004 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 008 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 010,010 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 000 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Grupy: 011 - VAGLOG - wklej logi z VCDS/VAG-COM

Opublikowano

w tych logach widac ze turbo ładuje od 1750 to co mapa chce ,i nic zlego w nich nie widac

Opublikowano
  • Autor

no wg logów tak ale tak mułowato ciagnie i właśnie w tym momencie słychać taki świst/syczenie powyżej 2 tys mija i wtedy idzie odczuć wzrost mocy dopiero/lepiej ciagnie

Opublikowano

Od 2000 do 2400 obr. jest spadek doładowania spowodowany dziura w dolocie lub problemem z turbiną.

Opublikowano
  • Autor

może być tak że pod wpływem dużego doładowania w przedziale mniej wiecej 1700-2200 ( wtedy kiedy mniej wiecej słychać to syczenie) jakaś nieszczelnośc/dziurka się rozczelnia a w momencie gdy doładowanie spada, z powrotem się uszczelnia/zamyka??? i powiedzcie mi czy ten przewód który idzie do wspomagania hamulców taki czarny bo on jest połaczony z podciśnieniem przed ta przegroda może mieć jakiś związek z tym? bo wiem że jak go lekko przekręce w lewo bądz prawo ale za grodzią to puszcza powietrze..

Opublikowano

Z tą teorią nieszczelności i otwierania się szczeliny mało prawdopodobne, ale możliwe i trzeba sprawdzić cały dolot. Co do przewodu podciśnienia przy wyginaniu może puszczać podciśnienie do środka, to jest normalne.

Opublikowano

Czy ten samochód mial czyszczoną sprezarke... kiedykolwiek.

Opublikowano

szukaj minimalnej nieszczelnosci , wedlug logow auto powinno jezdzic prawidlowo delikatanie sprezarka sie przycina

Opublikowano
  • Autor

tak miał czyszczona dwukrotnie. po pierwszym razie po półtora miesiącu drugi raz przy którym byłem i widziałem. sztanga chodzi lekko, nic jej nie przycina. kolego machina czyli ten przewód co do hamulców idzie to nie ma żadnego z tym związku?

Opublikowano
tak miał czyszczona dwukrotnie. po pierwszym razie po półtora miesiącu drugi raz przy którym byłem i widziałem. sztanga chodzi lekko, nic jej nie przycina. kolego machina czyli ten przewód co do hamulców idzie to nie ma żadnego z tym związku?

Jeżeli jak nie dotykasz nic nie syczy to nie ma nic wspólnego.