Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Komfort jazdy i zywotnosc amortyzatorow MTS na sprezynach 1BE i 1BA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie interesuje mnie komfort jazdy i zywotnosc amortyzatorow na tych sprezynkach z gory dzieki.

Opublikowano

MTS to amorki o skróconym skoku więc nadają się do sprężyn obniżających, myślę że z tymi od zawieszenia 1BE też będą współpracować :wink:

Opublikowano

Kolego, jeździłem na MTS-ach i w porównaniu z 1BA jest sztywniej. Amortyzatory MTS tak jak napisał Tomek są o skróconym skoku ale i dodatkowo samo tłoczysko również jest krótsze niż w amortyzatorach 1BA i 1BE przez co auto będzie siedziało niżej o około 2-3cm przy tej samej sprężynie. Ogólnie byłem zadowolony z tych amortyzatorów i jeżeli nie miałbym gwintu to nadal bym jeździł na MTS-ach

Opublikowano

Chcesz powiedzieć że miałem autko na sprężynach 1BA i sportowych amorach i było o 2 cm niżej? Masz foto jak to wygladało? Czy jeździło się dobrze czy trzesło jak taczką?

Opublikowano

Miałem sportowe sprężyny które jeździły na amorach 1BA a później założyłem amortyzatory MTS na te same sprężyny. Jeżeli masz sprężynę która najpierw jest na seryjnym amorze a później tą samą sprężynę założysz na amortyzator MTS to auto będzie stało niżej o wartość którą podałem wcześniej. Dzieje się tak ponieważ tłoczysko MTS-a jest krótsze niż amortyzatora 1BA czy 1BE. Jak się jeździło jest pojęciem względnym ponieważ dla każdego będzie znaczyło co innego. Jak dla mnie było lepiej ponieważ było sztywniej ale do taczki jeszcze trochę brakowało :naughty: