Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI S6 C7 4.0 V8 Bi-Turbo Ibissweiss Stage IV 701 KM / 880Nm by SPORTMILE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O dupe rozbić takie porównanie.

• Odpowiedzi 4.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No to w jakim trybie oba startują to ja się nie znam dlatego tak napisałem a do setki to się dziwiłem że BM-ka dała radę bo przecież ma RWD tylko - więc wszystko wraca do normy - ze startu zatrzymanego nie ma bata żeby RWD zrobiło Q do pewnej prędkości :decayed:

Opublikowano

Szymon miałbyś taki ruch w wątku na forum A6:question: :naughty:

Opublikowano

Na torze F10 będzie szybsze, ale nie aż tyle, aby zrównoważyło to różnicę w cenie.

Natomiast w sytuacji gdy jedziesz po wilgotnej czy ośnieżonej drodze i masz opcję zebrania się z 20km/h i wyprzedzenie 2 tirów to już 140hp różnicy gdzieś idzie w gwizdek.

To wszystko potwierdza tylko moją teorię, że Audi nieco "przedobrzyło" z modelami S.

Zwyczajnie za dobre wyszły, a im ktoś ma większe możliwości wyboru auta tym lepiej liczyć potrafi :wink:

Opublikowano

Też bym zagrał, można jakoś zdobyć kupon :D ? Pytam serio

P.S rozmawiałem z Pachura Tuning Center, modyfikacja do S6 na 540-550 i 680-700 Nm to ... (trzymajcie zwieracze) 22,000 zł. Da bum tssss

Opublikowano

da się ją wziąć w leasing? :decayed:

ale tak serio, to M5 by mialo POWAŻNY problem z kreski żeby Cie dogonić i przegonić w normalnych miejskich warunkach, nie mówie tu o 200-300 na rosyjskim MKADzie. Mogłoby to być dla beemki wręcz niewykonalne.

Opublikowano
Na torze F10 będzie szybsze, ale nie aż tyle, aby zrównoważyło to różnicę w cenie.

Natomiast w sytuacji gdy jedziesz po wilgotnej czy ośnieżonej drodze i masz opcję zebrania się z 20km/h i wyprzedzenie 2 tirów to już 140hp różnicy gdzieś idzie w gwizdek.

To wszystko potwierdza tylko moją teorię, że Audi nieco "przedobrzyło" z modelami S.

Zwyczajnie za dobre wyszły, a im ktoś ma większe możliwości wyboru auta tym lepiej liczyć potrafi :wink:

Może nie przedobrzyli z modelami S tylko opuścili się z RS`ami:wink: RS`a B8 chciałbym w takiej konfiguracji że buda RS`a bo jest przepiękna i silnik z Esy:good:

Opublikowano

soolek, czytałem to ale i tak wielu twierdzi że S6 to żadna konkurecja dla M5. Ja uważam że skoro S6 podejmuje rękawice to RS6 rozpiździ i Monachium i Stuttgart

Opublikowano

Jak ozenie się z córką Kulczyka to każe teściowi taką w prezencie dać :P heheh A tak na serio świetne auto.

Opublikowano
soolek, czytałem to ale i tak wielu twierdzi że S6 to żadna konkurecja dla M5. Ja uważam że skoro S6 podejmuje rękawice to RS6 rozpiździ i Monachium i Stuttgart

Jest na to spora szansa, bo upalają Ring w upstrzonej wersji:wink:

Tak czy siak, nic nie zmieni faktu, że S6 wyszło świetne.

Opublikowano

S6 C7 to świetne auto, ale bezpośrednim konkurentem dla F10 i E63 będzie dopiero RS6 C7 i wtedy będzie można porównywać, która marka jest "zwycięzcą".

Moim zdaniem nowe S6 to namiastka RS6 za umiarkowane pieniądze, tym bardziej, że osiągi ma bardzo zbliżone do top 1 konkurencji.

Opublikowano

Do tej pory faktycznie S6 nie było konkurencją dla M5 i AMG, ale chyba coś się zmieniło.

Szymieniu, a nie planujesz jakichś odwiedzin hamowni?

Pytam, bo jak na moc katalogową to ten samochód robi za duży przeciąg, szczególnie w porównaniu z wyżej wspomnianymi.

Może jakieś porządne gratisy otrzymują?!

Opublikowano

No właśnie ciekawe ile na hamowni by pokazał ???

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...