Skocz do zawartości
IGNOROWANY

AUDI S6 C7 4.0 V8 Bi-Turbo Ibissweiss Stage IV 701 KM / 880Nm by SPORTMILE

szymeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Czesto tam jezdze do Polanicy przez Wroclaw wiec bedzie gdzie sprawdzic...tylko zeby ten program faktycznie byl

---------- Post dopisany at 23:54 ---------- Poprzedni post napisany at 23:52 ----------

Ja w MG na koniec lutego jestem umówiony...power x tez u nich robie

• Odpowiedzi 4.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

No to zapraszam do Wro, ja na pewno zrobię wydech co dalej zobaczymy.

---------- Post dopisany 19-01-2013 at 01:50 ---------- Poprzedni post napisany 18-01-2013 at 23:57 ----------

dobra wiem że wsadzę kij w mrowisko, ale trudno

2013 Audi S6 vs R8 V10 - YouTube

ze startem na pewno nie, ale było 0-180 i myślałem że go dojedzie dość energicznie. Znalazłem to po prostu wrzuciłem

Nawet gdybym mógł się tylko utrzymać za takim R8 to już byłbym zadowolony :)

No to zapraszam do Wro, ja na pewno zrobię wydech co dalej zobaczymy.

---------- Post dopisany 19-01-2013 at 01:50 ---------- Poprzedni post napisany 18-01-2013 at 23:57 ----------

dobra wiem że wsadzę kij w mrowisko, ale trudno

2013 Audi S6 vs R8 V10 - YouTube[

powiem tak albo koles nie byl doswiadczony w tym r8 albo spal :) albo mu sie scigac nie chcialo tak jak mnie ja podpuszczam a potem odpuszczam niech sie ktorys tam cieszy :)

---------- Post dopisany at 11:19 ---------- Poprzedni post napisany at 11:18 ----------

oj jesli bylo s6 do v10 to roznica 100koni dojdzie bez probelmu tylko trzeba krecic do 8000 tys na nizszych biegach

---------- Post dopisany at 11:20 ---------- Poprzedni post napisany at 11:19 ----------

chyba ze byl tylko optycznie zrobiony na v10 bo takie tez juz widzialem :)

Bry Panowie,

otóż rozmawiałem dzisiaj z Adamem ze Sportmile i jestem umówiony na wizytę u niego w przyszłym tygodniu. Przy okazji będzie też robił S7 więc zobaczy co uda mu się zrobić z softem itp. Rozmawialiśmy o użytkowaniu GTR'a plusach i minusach, kosztach upgrade'ów i eksploatacji.

Samochód robi wrażenie niestety nie tylko osiągami ale tez ilością elementów niedopracowanych jak choćby skrzynia biegów czy chłodzenie. Oczywiście wszystko jest do zrobienia i do ogarnięcia ale koszty idą do kwadratu.

A tak w ogóle to jak wam się podoba RS7 ?

za sprytny chciałem być. Wydech zrobię na pewno, ale nie chcę stracić gwarancji jak ruszę ECU.

A Ty byś brał Paweł np ABT'a czy został przy serii ? tylko z wydechem

nigd do zadnego auta nie wsadzil bym ptogramu z a tym bardziej boxa ani z MTM ani ABT.

Czyli najlepiej po prostu zrobić wydech i dbać o zdrowa serię.

Ja się nie zajaralem filmikiem widziałem że gość zaspał ale pozniej cisnal. Myślałem zwyczajnie że będzie szybciej niwelowal tę różnicę. Nie wnosze w żadnym wypadku że R8 jest słabsze

Bry Panowie,

otóż rozmawiałem dzisiaj z Adamem ze Sportmile i jestem umówiony na wizytę u niego w przyszłym tygodniu. Przy okazji będzie też robił S7 więc zobaczy co uda mu się zrobić z softem itp. Rozmawialiśmy o użytkowaniu GTR'a plusach i minusach, kosztach upgrade'ów i eksploatacji.

Samochód robi wrażenie niestety nie tylko osiągami ale tez ilością elementów niedopracowanych jak choćby skrzynia biegów czy chłodzenie. Oczywiście wszystko jest do zrobienia i do ogarnięcia ale koszty idą do kwadratu.

A tak w ogóle to jak wam się podoba RS7 ?

Czyli najlepiej po prostu zrobić wydech i dbać o zdrowa serię.

Ja się nie zajaralem filmikiem widziałem że gość zaspał ale pozniej cisnal. Myślałem zwyczajnie że będzie szybciej niwelowal tę różnicę. Nie wnosze w żadnym wypadku że R8 jest słabsze

Najlepej poczeksc az ktorys z naszych tunerow ogarnie sterownik i program i wtedy zrobic a do tego czasu jedzkc i tyle.jezeli przez powiedzmy 20-30k motorem nic sie nie bedzie dzialo to mozna olac gwaramvje.zreszta i tak zachowasz ja na reszte auta a stracisz tylko na motor skrzynie i dyfer i polosie.

odpusc boxa bo byly przypadki ze kolesie tym silniki skonczyli jak wilgoci dostaly porobily zwarcia cyrki byly z tym w necie poszukaj mnie bylo by szkoda

jesli zrobisz soft w abt albo mtm w niemczech nie tracisz gwarancji albo zrobic u rogala i nikomu nic nie mowiac jezdzic to jest ciezkie do wykrycia jesli nie spowodujesz wypadku

---------- Post dopisany at 23:40 ---------- Poprzedni post napisany at 23:38 ----------

zreszta tego nikt nie szuka jesli silnika nie zarypiesz nikt nie bedzie dochodzil czy ma 80ps wiecej czy 100

raczej ciezka sprawa z softem u rogala .... ;> bo jeszcze chyba nikt w PL nie ogarnia 4.0tfsi ...

3.0tfsi jeszcze chyba nikt nie ogarnia w PL a na rynku jest juz "kupe czasu" wiec podejrzewam ze na 4.0tfsi jeszcze przynajmniej rok trzeba bedzie poczekac

3.0 tfsi problemem jest sterownik i mikt tego nie robi porzadnie za wyjatkiem APR.

Mowiac nasi nie koniecznie mialem na mysli Rogala sa tez inni w pl ogarniajacy grube fury.Dynosoft i Compsport juz robili 3.0 TDI BiT a to bardzo nowe auto.Jezeli tylko sterownik pozwoli to nie ma problemu ze zrobieniem tego gdziekolwiek.

Z compspirt gadałem wczoraj i chłopaki byli w Stanach i 3.0TFSI już latają na programie 3 miesiąc. W połowie lutego testy mają być skończone i wtedy będzie w ofercie od razu. Ja pewnie zrobie w Autorud w Rzeszowie żeby gwarancji nie stracić a mają też APR przedstawicielstwo. Do 4.0TFSI w best performance mówił że na dniach będą już mieli program bo dostali oficjalne info więc Szymeniu możesz działać.

w Niemcowni PP Performance robił ten silnik jeszcze jak był w nowym Benku Continentalu V8, a teraz my (best performance) będziemy to robić używając sprzętu APR. także szymeniu zapraszam do Częstochowy po zrobieniu wydechu :)

Dzieki za info, a może jakieś ceny orientacyjne. Jakby co może być PW

Bo na wydech będę się umawiał w poniedziałek, więc chciałbym tez się skontaktować w sprawie ewentualnej przeróbki ECU

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...