Dawids Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Witam wszystkich mam taki problem zakupiłem takie żarówki Żarówka 3 LED C5W SMD 5050 36 mm CANBUS (2628266092) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i zonk! Zamontowałem do podświetlenia tablicy i nie świecą a jak je wyciągnełem to były po tej chwili gorące że nie szło ich dotknąć i czemu się tak dzieje zwykłe świecą normalnie te w ogóle proszę mnie oświecić o co w tym chodzi
Slawek Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Czy próbowałeś montować w różnych kierunkach te żarówki? Jeśli nie, to popróbuj. Są to diody LED a więc obieg jest w jednym kierunku - tak dla przypomnienia. A może dlatego się grzały bo wbudowany w nich rezystor działał, one pewnie tak samo się grzeją jak świecą, dlatego też jest ten radiator który to ciepło ma odprowadzać.
dante0018 Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Spróbuj włożyc odwrotnie. A po drugie czy warto? za chwile bedzie mrugac albo któras sie przepali...
Krzysiekcalibra Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 to są pewnie chińskie ledy miałem kiedyś takie one mają zamienione bieguny trzeba je rozlutować i na odwrót przylutować bieguny wtedy powinny działac
Dawids Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Próbowałem wkładać w różnych kierunkach nic to nie daje nie mam pomysłów
siara Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 to są pewnie chińskie ledy miałem kiedyś takie one mają zamienione bieguny trzeba je rozlutować i na odwrót przylutować bieguny wtedy powinny działac Te co kolega pokazał wystarczy odwrócić, nic nie trzeba lutować
Dawids Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 Te co kolega pokazał wystarczy odwrócić, nic nie trzeba lutować Odwracałem ale to nic nie daje grzeje się ten rezystor a światła nie ma
Krzysiekcalibra Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 chodziło mi bardziej o żarówki diodowe ich na odwrót nie włożysz trzeba przelutować a jeżeli chodzi o te rurkowe od podświetlenia tablicy rejestracyjnej to faktycznie nie trzeba nic lutować
siara Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 To może żarówa nie teges.... Obydwie tak mają?
Dawids Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 tak obydwie grzeją się nie świeca przekładałem na odwrót i nic nie daje a są takie niby jak powinny być przecież to widać w linku jakie są
Slawek Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Dzwoń, pisz do tego gościa co kupiłeś, może Ci poda jakieś sensowne rozwiązanie, a jak nie to zwróć (może się da). W ogóle polecam te lampeczki z tematu http://a4-klub.pl/audi-a4-b6-b7-132/montaz-ori-ledowego-podswietlenia-tablicy-p-and-p-243245/ tylko są dwa minusy - cena wyższa, a drugi minus właśnie B7 dotyczy -trzeba dołożyć rezystor by nie było błędu.
Dawids Opublikowano 9 Października 2012 Autor Opublikowano 9 Października 2012 tak będę chyba pisał do gościa bo widzę że nic nie wykombinuje najwyżej je odeślę choc nie lobię takich akcji
siara Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 A próbuj w innym aucie to założyć
sokal Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 Walnij je na krótko do baterii Jak nie świecą to nie ma wała - na złom
Slawek Opublikowano 9 Października 2012 Opublikowano 9 Października 2012 tak będę chyba pisał do gościa bo widzę że nic nie wykombinuje najwyżej je odeślę choc nie lobię takich akcji No ja mam podobnie, wole zawsze wszystkie możliwe inne opcje wykorzystać, zanim się zwrócę do sprzedawcy - potem głupie tłumaczenie o co chodzi (jeśli on twierdzi że wszystko powinno być w porządku etc.) No ale w tym wypadku myślę że wiele opcji już nie zostało, popróbuj jeszcze to co koledzy wyżej zaproponowali, ale nawet jeśli coś zadziała to i tak u Ciebie nie chodzi -więc co Ci z tego. Próbuj zwrócić i tyle.
Dawids Opublikowano 10 Października 2012 Autor Opublikowano 10 Października 2012 no bez kitu kolega dobrze napisał że b7 nie lubią ledów i chyba się to będzie sprawdzało w autopsi pewnie skończy się na zwrocie
akjam Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Jeśli chcesz mieć LED w tablicy to warto dołożyć więcej kasy i zamontować ORI LEDy z tematu wyżej + rezystor a nie bawić się w wynalazki bo okaże się, że po zwrocie koszty, które poniesiemy będą podobne jakie mogłeś wydać przy zakupie ORI. P.S. Ja dzisiaj zamówiłem LEDy z cabrio .
siara Opublikowano 10 Października 2012 Opublikowano 10 Października 2012 Ech... nie ma jak B5- tam chodzi wszystko
Rekomendowane odpowiedzi