Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B7 Crew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
też myślałem o 235, ale potem zacząłem czytac, że może za szerokie, że coś tam itp.

a w tej chwili 16 - 205 wydają mi się za wąskie bo po czipie, autko się bardziej zrywne zrobiło :P

będziesz żałować, max to 225/45 !!

• Odpowiedzi 12,2 tys.
  • Wyświetleń 822,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Już nie mam siły do tego j...anego Servotronica... Wymieniłem magiel- chwile było w miarę ok. Później zaczął się zapowietrzać i wspomaganie działa jakby go wogóle nie było. Kupiłem nowy zbiorniczek, zainstalowałem, odpowietrzyłem i dalej nie ma wspomagania...

Any ideas?

I ponawiam pytanie:

Jakiś wężyk mi się odłączył (przebiega pod zbiorniczkiem wspomagania) i nie mogę namierzyć, gdzie go wpiąć- obstawiam, że idzie od albo do zbiornika podciśnienia.

Opublikowano

Dlaczego? 225 lepsze jednak?

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Tapatalk

Jak lubisz jak Tobą rzuca w koleinach, to zakładaj 235. Z doświadczenia i opinii znajomych wiem że takie rozmiary nie są na nasze drogi. Na felgę 8J optimum to 225.

Opublikowano
Już nie mam siły do tego j...anego Servotronica... Wymieniłem magiel- chwile było w miarę ok. Później zaczął się zapowietrzać i wspomaganie działa jakby go wogóle nie było. Kupiłem nowy zbiorniczek, zainstalowałem, odpowietrzyłem i dalej nie ma wspomagania...

Any ideas?

I ponawiam pytanie:

Jakiś wężyk mi się odłączył (przebiega pod zbiorniczkiem wspomagania) i nie mogę namierzyć, gdzie go wpiąć- obstawiam, że idzie od albo do zbiornika podciśnienia.

Przewody sprawdziłeś, może gdzieś małe pęknięcie lub nieszczelności są.

Opublikowano

Tapatalk

Jak lubisz jak Tobą rzuca w koleinach, to zakładaj 235. Z doświadczenia i opinii znajomych wiem że takie rozmiary nie są na nasze drogi. Na felgę 8J optimum to 225.

A nie ma tam jakiegos problemu z homologacja tych rozmiarow w tej koncepcji z indeksem nosnosci? Ja tez sie nad takimi zastanawialem ale moj ideks nosnosci to 95, a 225 mialy max 92...

Opublikowano
  • Autor

Tapatalk

A nie ma tam jakiegos problemu z homologacja tych rozmiarow w tej koncepcji z indeksem nosnosci? Ja tez sie nad takimi zastanawialem ale moj ideks nosnosci to 95, a 225 mialy max 92...

Mam takie na zimę i problemów nie widzę, natomiast kogo pytam to zmianiał z 235 na 225.

Opublikowano

No wiem ze wchodza, ale jaki masz indeks nosnosci? Bo wlasnie zajrzalem do dokumentow i 225mm nie jest wogole u mnie dopuszczone (dodam ze mam seryjnie hak) Jak ktos potrzebuje to moge zeskanowac swiadectwo zgodnosci EWG samochodu.

Opublikowano

A ja chciałem 235 kupić i teraz muszę podwójnie się zastanowić :decayed:

Opublikowano

Widze, nie ja jeden mam problem:-P

Jezdzilem cc z 235 i bylo ok, a tak to nie mam doświadczenia w b5 mialem 16

Tapatalk

Opublikowano
  • Autor
A ja chciałem 235 kupić i teraz muszę podwójnie się zastanowić :decayed:

To daj sobie spokój z 235 :wink:

Opublikowano

A tak wogole to z okazji walentynek! :decayed:

77b6b54f5d49af0e.png

Opublikowano

ja tak jak ustawa przewiduje latam na 235/40/18 i nic nie rzuca :thumbup1:

chyba, że ktoś lubi się spuszczać jak jest niższa i węższa opona i ładniej wygląda na feldze:jerk: bo ma "naciąg" :facepalm:

to niech zapodaje 215/40/18 i rzucać nie będzie jak będzie jechał 40 km/h w strachu o rozcięcie opony i pogięcie felgi :polew:

Opublikowano
  • Autor
ja tak jak ustawa przewiduje latam na 235/40/18 i nic nie rzuca :thumbup1:

chyba, że ktoś lubi się spuszczać jak jest niższa i węższa opona i ładniej wygląda na feldze:jerk: bo ma "naciąg" :facepalm:

to niech zapodaje 215/40/18 i rzucać nie będzie jak będzie jechał 40 km/h w strachu o rozcięcie opony i pogięcie felgi :polew:

Janusz jak na 10J wrzycisz 234/40/18 to jakiś naciąg też będzie :wink: co do tego strachu to mało jeszcze widziałeś :decayed:

10_235_40_R18_Toyo_3.jpg

Opublikowano
Hammer a ile kosztuje w ASO?
za rok masz urodziny poproś żonę :naughty:
Opublikowano

Panowie mam problem z PDC tył po uruchomieniu silnika zapodaje wsteczny i zaraz w tym momencie, choć nie ma przeszkody dwie sekundy słyszę ciągły pisk przeszkody i potem już nastaje cisza, nic nie pika PDC nie działa,

jak po raz drugi włączę wsteczny już też nic nie pika nawet na początku, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika i przy pierwszym użyciu wstecznego pika te dwie sekundy i znowu cisza:kwasny:

Ma ktoś jakiś pomysł o co w tym chodzi?

Opublikowano

a mi dużo lepiej jeździ sie na 235 niż na 225,auto jakby stabilniejsze jest i lepiej hamuje.

Opublikowano
  • Autor
Panowie mam problem z PDC tył po uruchomieniu silnika zapodaje wsteczny i zaraz w tym momencie, choć nie ma przeszkody dwie sekundy słyszę ciągły pisk przeszkody i potem już nastaje cisza, nic nie pika PDC nie działa,

jak po raz drugi włączę wsteczny już też nic nie pika nawet na początku, po zgaszeniu i ponownym odpaleniu silnika i przy pierwszym użyciu wstecznego pika te dwie sekundy i znowu cisza:kwasny:

:vaglogi:

Opublikowano

:vaglogi:

Dokladnie i wyskoczy ci ktory czujnik masz walniety.