Bart-S Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 No dobra - po dzisiejszej debacie z Tomkiem stanęło na tarczach Zimmermann i klockach ori (czyli w zasadzie ATE) lub Ferodo... Jest kilka spraw przy których się waham. 1 - w jaki kolor dać zaciski? 2 - tarcze standardowe z Coat Z czy sportowe (nawiercane)? VS Jeśli chodzi o dobór tarcz - nie chcę przesadzić ale... dopłata jest nieduża, a pomijając plusy - po prostu cholernie mi się podobają Z drugiej strony to auto z uwagi na skrzynię nigdy nie będzie za***rdalać zatem czy nie będzie to komicznie wyglądało w 1.9TDI z fabryczną mocą... To co może wpłynąć na decyzję to: nie podjąłem jeszcze decyzji co do felg - za chwilę na pokład znów zawita RS 19" ale plan mam taki aby jeszcze w tym roku podnieść zawieszenie do -30mm (zestaw Weiteca) i założyć 18"... W grę wchodzą tylko 2 ori wzory - 9-ramienny S line albo 5 ramienny RS6. Gleba jest super ale nie na drogi w moich okolicach. Plany są takie, że do zabawy będzie coś innego a B6 ma się stać tym do czego jest przeznaczone - full opcja umożliwiajaca wygodne przemieszczanie się (na obecnej zawieszce + 19" jest to niemożliwe).
variocustoms Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 Bart-S ja w Corsie B 1.0 miałem Brembo nacinane i nawiercane + sportowe klocki i dęba Corsa stawała, pomimo V-max 150 to się często gęsto takie heble przydawały w ciężarówce mam nacinane Brembo na 2 osich i też dają radę, na tym się nie powinno oszczędzać
Bart-S Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 OK - Tomku, jakieś inne klocki do nawiercanych czy nie ma sensu i zostajemy przy pierwotnej koncepcji?
slo Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 vario, to te hamulce były droższe od samego samochodu ?
barrowiec1 Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 jak dla mnie - gładkie... zostawmy wygląd sportowy dla mocniejszych zabawek . Sam Bart-s'ie piszesz, że ma być dupowóz, będzie komedia... a zaciski do tego - srebrne...
variocustoms Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 zestaw nie był droższy od auta, nie róbmy OT wg. mnie zaciski czarne do czarnego auta
Bart-S Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 Zastanawiam się nad odcieniem szarego - tak jak w zaciskach dla "ceramic brakes"... ---------- Post dopisany at 00:10 ---------- Poprzedni post napisany at 00:06 ---------- Ale jeśli ma być gładka tarcza to jakiś inny kolor... W zasadzie to musiałoby się komponować z nadwoziem zatem wyjścia są dwa: czarny albo srebrny. Szukam właśnie fotek...
variocustoms Opublikowano 11 Maja 2012 Opublikowano 11 Maja 2012 srebrny na 100% odpada, jak już to grafit albo czarny, sam wiesz jak wyglądają twoje felgi zimowe od środka, na jasne zaciski trzeba mieć czas na kosmetykę bo inaczej ze srebra zrobi się rudo-czarny
Bart-S Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 Chyba jednak czerń - żeby zacisk nie zlewał się z tarczą...
Bart-S Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Opublikowano 11 Maja 2012 jest jeszcze opcja "HELLO KITTY" Ta Twoja firma to ma tyle możliwości
danielo Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Chyba jednak czerń - żeby zacisk nie zlewał się z tarczą...http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/storyline/brake1.JPG http://www.bye-clan.neostrada.pl/A4K/storyline/brake2.JPG Będzie git też szukam coś lepszego od serii,chyba się skontaktuje z DEV
dziadek Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Bartku ją mam w a5 fabryczne srebrne i powiem ci że z czarnym nadwoziem glupio nie wyglądają, chcesz to cykne fotke a i e moim wątku coś by się znalazło
Bart-S Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Opublikowano 12 Maja 2012 Bartku ją mam w a5 fabryczne srebrne i powiem ci że z czarnym nadwoziem glupio nie wyglądają, chcesz to cykne fotke a i e moim wątku coś by się znalazło Bardzo chętnie Dziadku...
Dev Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 sprawdziłem własnie ten kolor co Ci sie podoba bedzie straszna kupa na aucie Dziadek ma racje albo srebrny albo czarny jest jeszcze: czerwony, żółty, zielony, niebieski, biały....
dziadek Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Bartek, tak na szybko to co posiadam: później dodam jak zrobię samego koła bo tu średnio widać
Bart-S Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Opublikowano 12 Maja 2012 Bart-S to jakie to hamulce zakładasz Przód 320, tył 288 lub 300.
David Opublikowano 12 Maja 2012 Opublikowano 12 Maja 2012 Bartek ma problemy z doborem koloru zaciskow jak kobieta z wyborem sukni
Rekomendowane odpowiedzi