Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] A4 Avant 1.9TDI 131KM S line, Recaro (Projekt: "Full Opcja")

Bart-S

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Palniki z ASO czy macie już jakiś dobry zamiennik?

Ja kiedys zamawialem z allegro.Straszny syf byl.Teraz jak bede zamawial to tylko ori.

jaki koszt w ASO 4300?

Dzisiaj przyszła do mnie broszura z VW Polska - "serwis i akcesoria oferta specjalna lipiec - sierpień 2011" i widzę że D2S jest w promocji za 169 zł za szt. (pasuje A4 B5), D1S do A4 B6 to z tego co pamiętam około 300 zł sztuka w ASO. Trzeba sprawdzić czy nie ma jakieś promocji. Temperatury nie są podawane w ASO, ale w ASO jest to barwa najbardziej zbliżona do światła dziennego, co na alledrogo nazywają 4300. No ale te z alledrogo pod względem jakości w stosunku do oryginału, to nie można porównywać.

Pewnie tak, ile to lampy wyciągnąć, pare minut :) A od razu Ci ustawi te gumki to nie będziesz miał potem problemów z długimi świecącymi za nisko lub za wysoko

w lampach bi xenon nie ma zadnych gumek-projektor jest mocowany czterema srubami bez zadnych elementow amortyzujacych

Wysyłka ekspresowa, nie pamiętam dokładnie bo to parę miesięcy temu ale zadzwoń do niego to się jakoś umówicie jak Ci będzie pasowało.

Ciekawe czy gdybym podjechał to po wcześniejszym ustaleniu terminu pyknąłby mi to na miejscu :mysli: Jutro dryndnę :)

Ja pojechałem do niego do miejscowości tam pod Czempiń, ma około 10 sztuk na wymianę i wymienił na miejscu.

Do tego na giełdzie w Przeźmierowie ma swoje stoisko z regenerowanymi lampami, także na pewno się dogadasz.

Polecam, bo różnica jest SZOKUJĄCA. :good:

Projektory z A4 B8 nie będą potrzebne. :naughty:

mysle ze jakbys sie przejechal po zmroku b6 z xenonem z b8 to dopiero wtedy bylbys w szoku jak malo swiatla daja soczewki valeo po regeneracji :tongue4:[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 00:13_________________________________________________

Aha, to nie ma wtedy regulacji? Czyli, jak przykręcisz do końca to jest tak jak ma być ta? :good:

regulujesz wysokosc wiazki sruba wtedy jak juz masz lampe zamontowana na samochodzie bo sam projektor w lampie ma jedno stale polozenie ktorego nie da sie zmienic chyba ze powsadza sobie ktos podkladki lub co innego ale po co :) co innego lampy xenonowe lub h7 bo tam rzeczywiscie sa te nieszczesne gumki ktore trzeba dobrze zalozyc[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 00:16_________________________________________________

Valeo w porownaniu do Helli to jak polski WESEM.

Ja i tak chyba pomysle,nad zmiana soczewek na b8.Bo regeneracji to jeszcze nie jest to.W koncu cos widze,ale jeszcze mi brakuje.Moze nowe zarniki pomoga.

HiRide podejmiesz sie??

jak zalozysz sobie nowe zarniki to roznica bedzie spora jesli obecne masz stare ale pojezdzisz troche i znowu bedzie ci malo swiatla w porownaniu do nowych aut z xenonem

Moze i podjalbym sie zalozenia tych projektorow ale musialbym wczesniej jakos rozpracowac jakis zestaw montazowy zeby wszystko pasowalo P&P a nie dorabinie i docinanie bo to trwa za dlugo [br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 00:19_________________________________________________

no ja u niego robiłem regenerację i od razu założylem nowe palniki (polecam taki manewr)... różnica kolosalna :wink4:

Ze względu na utrudniony dostęp zrobiłem tak samo, wymieniłem wszystkie żarówki i palniki oraz jedną przetowrnicę, bo mrugała, i jest OK.

Ale fakt faktem, lampa xenon Hella z B5 a lampa bixenon Valeo z B6, co do jakści to porównania nie ma. W B6 lampy Valeo parują, brudzą się, wypalają się, a B5 przdlift Xenon Hella - żadnych problemów.

Nie ma co porownywac valeo i hella-obecnie to jeden i drugi producent nie jest juz tak dobry jak kiedys.

Prym wiedzie Koito,Denso,Stanley,Morimoto tj toyota,mazda,lexus,infiniti.Soczewki z audi a4 b8 firmy AL swiaca bdb ale nie tak dobrze jak wyroby wyzej wymienionych firm :kox:

Na filmie ponizej mozna sobie zobaczyc jak swieca soczewki z Lexusa LS430 prawdopodobnie najszerzej swiecace soczewki ksenonowe w historii motoryzacji,praktycznie niedostepne w Polsce bardzo drogie za granica.Swoje właściwości zawdzięczają budowie.Sa duze bo oprocz soczewki, posiadaja dodatkowy odbłysnik odpowiedzialny za doswietlanie pobocza

LS430 Retrofit Drive Around

Takie swiatlo przed autem to marzenie ale nawet gdyby znalesc takie soczewki to raczej nie wejda do lampy z b6 bi xenon.

Projektory z b8 w zupelnosci daja rade pod warunkiem ze do kompletu zaaplikujemy nowe palniki :)

kupowalem 2 sztuki w sklepie z czesciami do mercedesa w Rybniku

Philips 4300 cena 165 zl.Nie mam zadnych problemow z nimi.[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 00:38_________________________________________________

Lexus faktycznie robi szał. No ja będe miał teraz soczewki bix z A6

oszczedz sobie roboty i nawet ich nie przymiezaj bo roznica jest na tyle mala ze szkoda zachodu..projektor z a6 c6 po lifcie i przed liftem to ten sam projektor co w naszych b6 bix tylko tylko troche przerobiony bo tam wchodzi zarnik d3s( nie zamocujesz d1s!) Do tego przeslona nie kladzie sie tylko opuszcza na dol-bardziej zwarta budowa ale slabsze swiatla drogowe,powloka odbijajaca swiatlo nie jest lustrzana tylko matowy chrom.Teoretycznie dlugo taki projektor nie pociagnie bo zamiast odbijac jak najwiecej ciepla z palnika to jeszcze go absorbuje co bardzo podnosi temperature "zwierciadla".Mam kilka sztuk odblysnikow z a6 c6 po lifcie i po zalozeniu jednego dalem sobie spokoj a nameczylem sie bardziej niz przy tym z a4 b8

Philips 4300 cena 165 zl.Nie mam zadnych problemow z nimi.[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 00:38_________________________________________________

oszczedz sobie roboty i nawet ich nie przymiezaj bo roznica jest na tyle mala ze szkoda zachodu..projektor z a6 c6 po lifcie i przed liftem to ten sam projektor co w naszych b6 bix tylko tylko troche przerobiony bo tam wchodzi zarnik d3s( nie zamocujesz d1s!) Do tego przeslona nie kladzie sie tylko opuszcza na dol-bardziej zwarta budowa ale slabsze swiatla drogowe,powloka odbijajaca swiatlo nie jest lustrzana tylko matowy chrom.Teoretycznie dlugo taki projektor nie pociagnie bo zamiast odbijac jak najwiecej ciepla z palnika to jeszcze go absorbuje co bardzo podnosi temperature "zwierciadla".Mam kilka sztuk odblysnikow z a6 c6 po lifcie i po zalozeniu jednego dalem sobie spokoj a nameczylem sie bardziej niz przy tym z a4 b8

Chodzi mi bardziej o możliwość przestawienia przesłony na ruch lewostronny, niestety w bixie od B6 nie ma takiej możliwości, a A6 jest jedyną (z tego co wiem) która ma taką możliwość no i jest Bix. Taki jak w B6 mi wystarczy bo i tak długo autem nie będę jeździł

Chodzi mi bardziej o możliwość przestawienia przesłony na ruch lewostronny, niestety w bixie od B6 nie ma takiej możliwości, a A6 jest jedyną (z tego co wiem) która ma taką możliwość no i jest Bix. Taki jak w B6 mi wystarczy bo i tak długo autem nie będę jeździł

jesli chodzi o bix to nie wiem jaki jest w a6 c5 bo w c6 nie widzialem mozliwosci przestawienia przeslony

BTW Bartek teraz to juz masz troche info co mozna zalozyc do lamp :tongue4:

Fakt. Na początku napaliłem się na światła z B8 ale po przemyśleniu - zostanę jednak przy ori (regenracja odbłyśników i nowe palniki). Do tego jeszcze ogarnięcie uszczelnienia tego lewego reflektora i narazie wystarczy. Inne rzeczy teraz mam na głowie - zawieszenie przód no i pierwsze przymiarki pod wymianę dachu ;)

jesli chodzi o bix to nie wiem jaki jest w a6 c5 bo w c6 nie widzialem mozliwosci przestawienia przeslony

Powierzyłem moje lampy w ręce gwerty i on mi coś ogarnie więc czekamy :P

Fakt. Na początku napaliłem się na światła z B8 ale po przemyśleniu - zostanę jednak przy ori (regenracja odbłyśników i nowe palniki). Do tego jeszcze ogarnięcie uszczelnienia tego lewego reflektora i narazie wystarczy. Inne rzeczy teraz mam na głowie - zawieszenie przód no i pierwsze przymiarki pod wymianę dachu ;)

Jeszcze jestem w trasie, ale jak wrócę do domu, to podeślę Ci namiary na gościa z palnikami :wink4:

(...) no i pierwsze przymiarki pod wymianę dachu ;)

Jak chcesz to zrobić? Cięcie na słupkach? Bo chyba inaczej nie da się tego zrobić? :mysli:

(...) no i pierwsze przymiarki pod wymianę dachu ;)

Jak chcesz to zrobić? Cięcie na słupkach? Bo chyba inaczej nie da się tego zrobić? :mysli:

Cięcie słupków nie wchodzi w grę. Wymieniony zostanie sam wkład dachu (a ten opiera się na wzmocnieniu). Sztywność nadwozia nie ucierpi - jak przyjdzie do rezania, wszystko dokładnie opiszę ;)

Bartek masz okablowanie do dachu :nose: podaj dane na PW to ci wysle zrobiona wiazke :gwizdanie:

Grzesiu - jak towar dojedzie, sprawdzę czego brakuje i na bank się do Ciebie zgłoszę :)

Jeszcze jestem w trasie, ale jak wrócę do domu, to podeślę Ci namiary na gościa z palnikami :wink4:

:notworthy:[br]Dopisany: 08 Lipiec 2011, 14:30_________________________________________________Dzwoniłem dziś do "magika od reflektorów" - nie ma go w PL. Wraca 15 lipca, wtedy mamy się zdzwonić i dogadać co do terminu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...