KOval81 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 zostaje webasto.home link,podgrzewanie tylnej kanapy,odstraszacz dzikich zwierzat rolety na tylnych szybach,alarm wykrywajacy przechyl auta...i dalej nie wiem co,mam dziure w pamieci Ja bym Bartek tego auta chyba nie sprzedal juz Mariusz - toć napisałem, ale co na przyszły miesiąc będzie ( to wszystko w takim tempie to w styczniu jeszcze) No - chyba, że na później zostanie składanie kondolencji rodzinie mechanika :>
Bart-S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mariusz (K81) - w bagażniku (podsufitka) też siedzą rurki. Jedyne co mogę Ci poradzić odnośnie natężenia światła - kupuj żaróweczki z jak największą ilością ledów (obecnie w oświetleniu lusterek do makijażu, bagażniku i rejestracji mam rurki z płytka obsadzoną 6 ledami). Mariusz (HR) - wymieniłeś prawie wszystko Zostaje jeszcze środek Recaro, poduszki w kanapie, tuner TV, DVD i może LCD w zagłówkach... tyle do zrobienia a tu za 9tyś wypada mi rozrząd. Początkowo masakra ale jak podzwoniłem i podowiadywałem się trochę okazało się, że da radę pyknąć całość w autoryzowanym serwisie - razem z ori częściami - za 1500zł. Gdybym chciał działać poza ASO - części 840zł + 200zł robota (wiadomo, mój ukochany mechanior Marcin ). Generalnie jest tak, że cierpliwość Marcina powoli się kończy... dlatego po komforcie, boczkach, pakiecie oświetlenie, memo i BOSE robię małą przerwę aby uzbierać więcej gratów... Jak już sie uzbierają, robimy poważniejszy atak i rezamy więcej rzeczy za jednym razem tak aby nie rozbierać auta w tym samym miejscu 20x (plastiki też mają swoją wytrzymałość). Na luty nie planuję nic poważnego - raczej poszukam tarcz 312 i jażm aby przód dawał radę z letnim felunkiem. Jak zacznie się wiosna ruszymy pełną parą z brakującym osprzętem
wuju Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zostaje jeszcze środek Recaro, poduszki w kanapie, tuner TV, DVD i może LCD w zagłówkach jak to zrobisz to tylko zakonserwować za szkło wstawić i podziwiać
HiRide Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Mariusz (K81) - w bagażniku (podsufitka) też siedzą rurki. Jedyne co mogę Ci poradzić odnośnie natężenia światła - kupuj żaróweczki z jak największą ilością ledów (obecnie w oświetleniu lusterek do makijażu, bagażniku i rejestracji mam rurki z płytka obsadzoną 6 ledami). Mariusz (HR) - wymieniłeś prawie wszystko Zostaje jeszcze środek Recaro, poduszki w kanapie, tuner TV, DVD i może LCD w zagłówkach... tyle do zrobienia a tu za 9tyś wypada mi rozrząd. Początkowo masakra ale jak podzwoniłem i podowiadywałem się trochę okazało się, że da radę pyknąć całość w autoryzowanym serwisie - razem z ori częściami - za 1500zł. Gdybym chciał działać poza ASO - części 840zł + 200zł robota (wiadomo, mój ukochany mechanior Marcin ). Generalnie jest tak, że cierpliwość Marcina powoli się kończy... dlatego po komforcie, boczkach, pakiecie oświetlenie, memo i BOSE robię małą przerwę aby uzbierać więcej gratów... Jak już sie uzbierają, robimy poważniejszy atak i rezamy więcej rzeczy za jednym razem tak aby nie rozbierać auta w tym samym miejscu 20x (plastiki też mają swoją wytrzymałość). Na luty nie planuję nic poważnego - raczej poszukam tarcz 312 i jażm aby przód dawał radę z letnim felunkiem. Jak zacznie się wiosna ruszymy pełną parą z brakującym osprzętem zapomnialem o bardzo waznym modziku - czujniki cisnienia powietrza w ogumieniu podstawa
Bart-S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 zapomnialem o bardzo waznym modziku - czujniki cisnienia powietrza w ogumieniu podstawa Racja - umknęło mi gdzieś :gwizdanie: ...tak jak czujnik zapięcia pasów (ale myślę że to "wejdzie" razem z nowym środkiem, instalację położę przy okazji rezania wiązki pakietu oświetlenie na nogi).
HiRide Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 zapomnialem o bardzo waznym modziku - czujniki cisnienia powietrza w ogumieniu podstawa Racja - umknęło mi gdzieś :gwizdanie: ...tak jak czujnik zapięcia pasów (ale myślę że to "wejdzie" razem z nowym środkiem, instalację położę przy okazji rezania wiązki pakietu oświetlenie na nogi). ok to teraz powiedz tak calkiem serio czego nie zamierzasz rezac w tym samochodzie ??????? aaa co do czujnika zapiecia pasa,co jest wymagane zeby to dzialalo ?
Bart-S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 ok to teraz powiedz tak calkiem serio czego nie zamierzasz rezac w tym samochodzie ??????? Szyberdach, telematic, hak, quattro, ochronne listwy zderzaków, szyby dźwiękoszczelne (dwuwarstwowe)... te rzeczy odpadają z różnych względów. aaa co do czujnika zapiecia pasa,co jest wymagane zeby to dzialalo ? Zamki pasów z końcówką B oraz położenie instalacji (2x czarna kostka pod fotel + piny, 2 kabelki do sterownika airbag, 1 do zegarów i 3x masa).
MARCIN607 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 panie Bartku a moc będzie większa?
Bart-S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 panie Bartku a moc będzie większa? Jeśli będę miał pewność że motor jest w stanie "żyleta" to zaryzykuję i zrobię program. Ktoś w końcu musi... Jeśli się zdecyduję to na bank po roku użytkowania skrzynia na stół, rozbieramy i kontrola mechaniki i hydrauliki. Ponoć Dynosoft się przekonał do podkręcania CVT - pewnie tam będę uderzał...
HiRide Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 ok to teraz powiedz tak calkiem serio czego nie zamierzasz rezac w tym samochodzie ??????? Szyberdach, telematic, hak, quattro, ochronne listwy zderzaków, szyby dźwiękoszczelne (dwuwarstwowe)... te rzeczy odpadają z różnych względów. aaa co do czujnika zapiecia pasa,co jest wymagane zeby to dzialalo ? Zamki pasów z końcówką B oraz położenie instalacji (2x czarna kostka pod fotel + piny, 2 kabelki do sterownika airbag, 1 do zegarów i 3x masa). oj szyby dzwikoszczelne to rewelacja ciekawe jaki bylby koszt ale chyba trzeba zmieniac polowe kazdych drzwi i uszczelek ...
Bart-S Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 oj szyby dzwikoszczelne to rewelacja ciekawe jaki bylby koszt ale chyba trzeba zmieniac polowe kazdych drzwi i uszczelek ... Pomijając koszt wymiany większości szyb (oprócz przedniej i tylnej bo te z tego co wyczytałem wielowarstwowe są w standardzie w Avantach, Limo ma tylko przód) w drzwiach wymieniasz tylko prowadnicę i uszczelkę zgarniającą (np. tylne drzwi 450zł + 65zł, ceny ASO oczywiście). Szyba tylnych drzwi dla avanta to 700zł. Przód pewnie byłby droższy, ale nawet licząc po równo robi się 4800zł a gdzie tu jeszcze tylne boczne szyby i robocizna... A efekt? Raczej nie wart wkładu...
HiRide Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 oj szyby dzwikoszczelne to rewelacja ciekawe jaki bylby koszt ale chyba trzeba zmieniac polowe kazdych drzwi i uszczelek ... Pomijając koszt wymiany większości szyb (oprócz przedniej i tylnej bo te z tego co wyczytałem wielowarstwowe są w standardzie w Avantach, Limo ma tylko przód) w drzwiach wymieniasz tylko prowadnicę i uszczelkę zgarniającą (np. tylne drzwi 450zł + 65zł, ceny ASO oczywiście). Szyba tylnych drzwi dla avanta to 700zł. Przód pewnie byłby droższy, ale nawet licząc po równo robi się 4800zł a gdzie tu jeszcze tylne boczne szyby i robocizna... A efekt? Raczej nie wart wkładu... no za te pieniadze to rzeczywiscie nie ma sensu.U mnie przednia szyba byla wymieniana w niemcowni i nie jest wymieniona na ori czyli nie mam juz zadnej wielowarstwowej ehh
Bart-S Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jednak zapędziłem się troszkę - wielowarstwowa szyba czołowa nie była seryjną... W większości aut mamy kod 4GH czyli termoizolacyjna z kolorowym pasem... Dojechały wiązka drzwi kierowcy i nowy komfort - jutro lecę do ASO po resztę brakujących gratów i lecimy...
HiRide Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Jednak zapędziłem się troszkę - wielowarstwowa szyba czołowa nie była seryjną... W większości aut mamy kod 4GH czyli termoizolacyjna z kolorowym pasem... Dojechały wiązka drzwi kierowcy i nowy komfort - jutro lecę do ASO po resztę brakujących gratów i lecimy... co bedziesz bral z aso ?
Bart-S Opublikowano 21 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2010 co bedziesz bral z aso ? Niskotonowe BOSE, i osprzęt (mocowania, śruby, kostki) pod oświetlenie nóg i dla sterownika memo...
HiRide Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 co bedziesz bral z aso ? Niskotonowe BOSE, i osprzęt (mocowania, śruby, kostki) pod oświetlenie nóg i dla sterownika memo... jak juz o tym mowa..glosniki niskotonowe tyl sa takie same jak na przodzie ? moza o Bose Nie dalo sie dorwac tego na alle ze kupujesz w aso?Jaki jest koszt tych glosnikow ?
Bart-S Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 I znów się zapędziłem Za dużo rzeczy na raz Oczywiście chodzi o wysokotonowe - te są dość tanie 70zł za szt. Na allegro jakiś czas nic nie było dlatego zamówiłem w AP.
HiRide Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 I znów się zapędziłem Za dużo rzeczy na raz Oczywiście chodzi o wysokotonowe - te są dość tanie 70zł za szt. Na allegro jakiś czas nic nie było dlatego zamówiłem w AP. za 70 zl to kupisz lepszej jakosci o lepszych parametrach innej firmy te wysokotonowe Wiesz czy te niskotonowe tyl i przod sa takie same?
Bart-S Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 za 70 zl to kupisz lepszej jakosci o lepszych parametrach innej firmy te wysokotonowe Tylko widzisz - jeśli chodzi o audio chciałem pozostać przy ori koncepcji dlatego w grę wchodziła tylko modyfikacja na BOSE (małym kosztem, liczyłem 500zł i tak wyszło). Oczywiście zdaję sobie sprawę, że za te pieniądze można by wrzucić coś lepszego - np. domowe kolumny mam poskładane na HERTZach i jestem z nich bardzo zadowolony... Wiesz czy te niskotonowe tyl i przod sa takie same? Przy instalacji BOSE w przednich drzwiach zostają seryjne 399 a na tył pakuje się 399A. Jeśli znajdę dziś trochę czasu spróbuję je porównać tak jak niskotonowe.
Rekomendowane odpowiedzi