Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

kluczyk scyzoryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy do mojego auta da sie zakodowac jakos ori kluczyk scyzoryk ?

Opublikowano

niewiem jak w przedlifcie ale w polifcie się da i ja tak zrobiłem u siebie

Musisz mieć do tego pompkę centralnego która obsługuje pilota i ori kluczy który będzie współgrał z tą pompką. Kodujesz immo, potem otwieranie pilotem i po temacie. Opisy jak to zrobić są gdzieś na fourm. Jest klika takich instrukcji a nie każda działa w każdym aucie

Opublikowano

no wlasnie w polifcie wiem ze sie da ale ciekawy jestem czy w przedlifcie tez i czy trzeba pompke wymieniac

Opublikowano

Nie taka prosta sprawa jest z tym : są dwie opcje

1. Kupujesz na allegro sterownik zamka centralnego z pilotem kluczyk scyzoryk (jakość made in china) idziesz do magika aby ci przełożył pastylke do scyzoryka i dorobił klucz i cieszysz się scyzorykiem ale jakość sam wiesz i zdarzało się często że kluczyk zostawał w bebenku :decayed: po iluś tam razach kręcenia

2. Kupujesz pompkę ori do A4 z odpowiednim symbolem i literką( literka ma znaczenie czy ma pilot scyzoryk czy domykanie szyb itp.) Ale tu pewnie też będą schody bo pewnie instalację też trzeba by przerobić ty masz pewnie dwie kostki w pompce a wtych ze sterownikiem i modułem komfortu są trzy jedna ciemna i dwie białe bodajże.Wybór należy do ciebie

Opublikowano

no wlasnie mam ten scyzoryk made in china i sie boje ze grot sie ulamie bo lata jak glupi. A jeszcze czy ktos wie czy mozna plytke przelozyc z tego scyzoryka made in china do ori scyzoryka i przelozyc grot do scyzoryka?

Opublikowano

a ja mam takie pytanko .

a jakbym kupił uzywaną pompke i kluczyc scyzoryk uciąl bym moj kluczyc i wlożyłto scyzoryka to działało by to czy nie ?

Opublikowano

uciąć kluczyk raczej nie, pózniej chcesz to dospawać do scyzoryka?

ja kupiłem pompkę z końcówką "E" odpinasz swoją pompkę podpinasz nową- kostki pasują

wyprułem ze starego kluczyka pastylkę immo i włożyłem do nowego kluczyka scyzoryka, grot dorobiłem tam gdzie się klucze dorabia, acha ja kupiłem zestaw pompka+scyzoryk z jednego auta żeby już nie trzeba było nic kodować.

Opublikowano

no tak ale ta z koncowka E ma 3 kostki a ja mam dwie

Opublikowano

kolego roae22 bo pewnie masz polifta, ja też tylko zmieniłem pompkę zakodowałem i po temacie. W przedliftach widziałem jeszcze w czarnych słupkach między drzwiami taki czujnik podczerwieni do otwierania z pitota więc myślę że to będzie niezła dłubanina

Opublikowano

mam przedlifta, kostki mam też dwie a w pompce 3 jedna jest od alarmu zapene ale ja go jeszcze nie mam i tak wszystko śmiga, a nie mam tych badziewi na podczerwień

Opublikowano

aha a jeszcze mi powiedz czy swiatlo po zamknieciu tak sie sciemnie czy poprostu gasnie tak jak bylo?

Opublikowano

światło się ściemnia jak wcześniej czyli powoli przygasa, u mnie skutkiem ubocznym jest nie zapalanie się światła w bagażniku, ale jeszcze tego nawet nie sprawdzałem więc na 100% nie jestem pewnien czy to przez pompkę.

Opublikowano

bo u mnie swiatelko wlasnie gasnie od razu nie sciemnia sie powoli i dopiero gasnie

---------- Post dopisany 27-10-2012 at 12:44 ---------- Poprzedni post napisany 26-10-2012 at 20:19 ----------

moze mi ktos zrobic fotke plytki w ori scyzoryku?

Opublikowano

Witam,

Kupiłem auto z 4 kluczami (2 zwykle, 1 serwisowy, 1 scyzoryk)

W scyzoryku jest ułamany grot, Działa tylko jak pilot.

Czy mogę dorobić zwykły grot kupiony na allegro? czy trzeba kodować nowy klucz?

Opublikowano

dorobienie samego grota u ans w tesco adrian okolo 60 zł z grotem :P