Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Jaki zestaw HID pasuje do A4 + jak puścić kable od tego przez lampy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam dwa pytania, pierwsze, interesuje mnie, jaki zestaw pasuje typowo do A4 i działa w tym aucie. Chodzi mi o konkretny zestaw z allegro, najlepiej od razu link :D

Drugie pytanie, jak puścić kable od żarónika przez lampę?

Opublikowano

kazdy pod h7, ale jesli nie masz chociaz soczewki to prosze nie rob tego innym uzytkownikom ruchu :wink: podlaczenie tego jest proste jak budowa cepa, od zarnika do przetwornicy robisz dziurke w plastiku ktory sciagasz przy wymianie zarowki, a w zestawie sa takie sprytne gumki, ktore nakladasz w to miejsce i zapobiegaja przeciekaniu

Opublikowano

Mam poliftowe lampy z soczewkami :wink:

A bez dziurawienia klapek się da? :cry:

Opublikowano
Mam poliftowe lampy z soczewkami :wink:

A bez dziurawienia klapek się da? :cry:

da się tylko dziurawisz lampy od spodu i zakładasz przetwornice od spodu lamp albo pod zdeżakiem wtedy

niebiescy sie tak nieczepiaja bo sprawdzaja czy są przetwornice.:grin:

Opublikowano

mam klapki z dziurkami po hidach, jak chcesz mogę Ci sprzedać:wink:

Opublikowano

to jest prosta operacja tylko wyciag pacjenta na stół(lampe) ;) i sie dobrze przyjzyj wetkniesz ja tak ze ani sladu nie bedzie ;)

Opublikowano

Nie chciałbym dziurawić lamp kurcze :decayed:

Podalibyście jakieś zestawy, których sami używacie? ;)

Opublikowano

Jak wezmiesz slimy to zmieszcza ci sie w miejsce oryginalnie przewidziane na przetwornice pod lampa ;) Gdzies byl nawet poradnik jak ja tam fajnie silikonem posklejac. Ja smigam ponad rok na hidach, z niebieskimi mialem juz niestety do czynienia i nawet sie nie przy..bali bo mam 4300 i wyglada jak zwykla soczewka :wink:

Opublikowano

4300 to typowo białe światło, nie jakiś niebieski? :wink:

Opublikowano

ja mam 8000k ale juz sie troche wyjaraly i bardziej na bialo swieca i jest git ;)

Opublikowano

w nocy dobrze jasne światło z poświatą niebieską,najgorzej jest w nocy jak deszcz pada nic nie widać.

Opublikowano
w nocy dobrze jasne światło z poświatą niebieską,najgorzej jest w nocy jak deszcz pada nic nie widać.

I weź tu teraz hidy zakładaj :facepalm:

:grin:

Opublikowano

nie no bez przesady to zalezy jaka barwe swiatla wybierzesz.... moje 8000k przyznaje w deszczu kiepsko bylo , jednak teraz jak juz sie troche wyjaraly maja barwe cos kolo 5000k i powiem ze w zlych warunkach duzo lepiej widac:P

zreszta ten zestaw hid co dales w linku cos taki tani jest

Opublikowano

że nic nie widać no przesadziłem ale dużo gorzej,moi znajomi mający ten zestaw w różnych autach też tak twierdzą , nie wiem może zestawy za 300zł lepiej świecą

Opublikowano

u mnie kiepsko swieca swiatla dlatego chcialbym je wzmocnic bo inni oslepiają czasami;/

Opublikowano
że nic nie widać no przesadziłem ale dużo gorzej,moi znajomi mający ten zestaw w różnych autach też tak twierdzą , nie wiem może zestawy za 300zł lepiej świecą

ja za swoj zestaw dalem 400 zeta i jestem z niego zadowolony teraz swieca eleganco a co najwazniejsze nie sieja na radiu i cb

Opublikowano
Jak wezmiesz slimy to zmieszcza ci sie w miejsce oryginalnie przewidziane na przetwornice pod lampa ;) Gdzies byl nawet poradnik jak ja tam fajnie silikonem posklejac. Ja smigam ponad rok na hidach, z niebieskimi mialem juz niestety do czynienia i nawet sie nie przy..bali bo mam 4300 i wyglada jak zwykla soczewka :wink:

Clinque a ten Hid 4300k w porównaniu do zwykłej żarówki dużo lepiej świeci? Bo też się waham co robić :decayed: