dawid97531 Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 Wutam mam problem wymienilem cale zawieszeni na na lemka .nowe amortyzatory supersporta i maglownica po regeneracji . Zalozone wszytsko nowe ale i tak sa jeszcze stuki ,czyc w 2 kolach obstawiam ze to magiel bo wiadomo jak to jest z ta regeneracjia. Co jeszce sprawdzic
fafnasty Opublikowano 4 Listopada 2012 Opublikowano 4 Listopada 2012 tulejki gumowe na stabilizatorze wymieniles?
marcin9680 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 Witam! Wlasnie sprawdz przedni stabilizator , ja tez wlasnie jestem po wymianie calego zawieszenia sprezyn i amorkow na 1 BE i po wymianie dalej cos napier...lo na kazdej nawet najmniejszej dziurze az wkoncu sie zebralemi i zalozylem przedni stabilizator od RS4 , ktory od paru tygodni lezal juz sobie w garazu (ale nawet nie mialem pojecia , przez mysl mi nie przeszlo ze to jest cos nie tak ze stabilizatorem). W koncu nastala cisza podczas jazdy jak makiem zasial az sam sie zdziwilem bo w Lipcu wymienialem gumy na stabilizatorze i spodziewalem sie , ze to ktorys wachacz tak wali zwlaszcza , ze na wybitym zawiasie troche jezdzilem za nim wszystkie graty skompletowalem do wymiany. U mnie objawialo sie to tym , ze kazde nawet najmniejsze pukniecie bylo czuc pod stopami na pedalach , podlodze dlatego z poczatku myslalem , ze ktorys z dolnych wachaczy jest wybity na tulejach (mimo ze w Lipcu tez nowe Febi zakladalem)
jarekj1964 Opublikowano 5 Listopada 2012 Opublikowano 5 Listopada 2012 witam-a drążki kierownicze i końcówki też wymieniłeś.u mnie taż tak stukało na nierównościach,na szarpakach bez luzów,amory ok.a stukot był.zacząłem od wymiany poduszek górnych amorów nic, potem sam amor i nic.pojechałem do aso skody w wejherowie i zdignozowali ze to drążek i końcówka,choć luzów nie bylo.dziś wymieniłem i cisza cisza cisza.wymienione części oddali i w rękach wyglądają jakby mogły jeszcze dlugo chodzić, a jednak luzik do luzika i wychodzi łomot trudny do zdiagnozowania.
dawid97531 Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Opublikowano 12 Listopada 2012 nie byly wymienione tylko gumy na stabilizatorze i poduszki nad amortyzatorem zaczne od poduszek i zobaczymy
Kukis Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Też mam z przodu stuki i wszystko wymienione, zostały tylko tuleje przednich sanek i poduszki silnika lub skrzyni. Stuki są na leżących policjantach, uskokach w jezdni, ogólnie wtedy gdy koła szybko opadają nawet przy 100km/h jak przejadę przez uskok jezdni to jest pojedynczy, mocny stuk, który przenosi się na budę.
dawid97531 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 A wiec poduszki amortyzatorow wymienione i nadal stuki ,slychac je nawet naciskajac na auto ...
ciechu20 Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 zerknij na poduszki amortyzatorów,łożyska amortyzatorów i przekładnie kierowniczą
dawid97531 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 magiel jest ok, jak wczesniej napisalem poduchy tez wlozone nowe
MatUSh Opublikowano 30 Listopada 2012 Opublikowano 30 Listopada 2012 cholera wie jaka może być przyczyna ... skoro wymieniłeś wszystko prawie i nadal to samo hmmmm to mnie zażyłeś uważałem ze to poduszki amorków wyrobione bo tez ten temat przerabialem ale u mnie stuki ustały. A byłeś u jakiegoś fachowca ? Co on na to ?
dawid97531 Opublikowano 30 Listopada 2012 Autor Opublikowano 30 Listopada 2012 poduchy kupilem nowe wiec chyba odpada mozliwosc ze byly wyrobione musze jeszce sprawdzic stabilizator , przy okazji sprawdzania wloze od s4 czy 3.0tdi
pajda Opublikowano 2 Grudnia 2012 Opublikowano 2 Grudnia 2012 ja mam tak samo, wszystkie wahacze wymienione na lemfo + drążki kierownicze, wcześniej jeszcze amorki, ostatnio poduszki pod amorkami i dalej jestem nie zadowolony, kumpel który ma B5 ma dużo lepsze zawieszenie niż moje, tam jak sie wpadnie się w dziure to jest tak jakoś miękko a u mnie tak nie ma , i nie ma jakiś wyraźnych stuków, ale mam wrażenie że jeszcze coś tam jest nie tak, może właśnie gdzieś na stabilizatorze coś nie tak , o takich gumach PODUSZKA STABILIZATORA VW AUDI A4 A6 A8 PASSAT (2810155271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. mowa - może ju u siebie wymienie
dawid97531 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2012 To nie te ja wymienilem poduszki amortyzatora . zauwarzylem tez ze stuki sa nawet gdy delikatnie rusza sie autem na boki jak i gora dol
pajda Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 To nie te ja wymienilem poduszki amortyzatora . zauwarzylem tez ze stuki sa nawet gdy delikatnie rusza sie autem na boki jak i gora dol te poduszki pod amorkiem wymieniłem są dwie o ile sie nie myle górna i dolna? wymienione obie, cisza była przez ok miesiąc teraz znów cos nie tam odzywa, myślę że o jeszcze nie to
pioteros Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Spróbuj złapać kluczem od spodu śruby tulejek danej i je w całości obrócić o 180 stopni jeśli sie da, powinno sie trochę poprawić jeśli to one Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
dawid97531 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Opublikowano 12 Grudnia 2012 obstawiam łożyska amortyzatorów wymienione na nowe ---------- Post dopisany at 18:28 ---------- Poprzedni post napisany at 18:27 ---------- Spróbuj złapać kluczem od spodu śruby tulejek danej i je w całości obrócić o 180 stopni jeśli sie da, powinno sie trochę poprawić jeśli to oneWysłane z mojego HTC EVO 3D X515m chodzi o tulejki na tych sankach?
pioteros Opublikowano 14 Grudnia 2012 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Tak, Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
Rekomendowane odpowiedzi