kris-krzysztof Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 + dałem z koski od alternatora (jest tam + jak zapalisz auto) natępnie przekaźnik (standardowy 12v) i musisz podpiąc jeden kabel do lamp (np + od postojówek) tak żeby wyłaczył ledy po właczeniu świateł. W Twoim przypadku dajesz przekaźnik ten kalbel od lamp ciagniesz od przekaźnika do leda i masz 20/100% ---------- Post dopisany 14-11-2012 at 11:54 ---------- Poprzedni post napisany 13-11-2012 at 09:10 ---------- Obiecane Fotki
laguna Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 ok, dzięki, ale rozumiem, że to te z Allegro a nie Hella? Bo Hella ma zupełnie inne mocowanie
kris-krzysztof Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Ja u Siebie w audi montowałem Hella. Przeróbki 2 posty wyżej sa pod Hella. Z tymi okrągłymi NSCC miałem do czynienia w innym aucie -nie montowałem w audi
laguna Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 Krzychu, to opisz trochę te zdjęcia, bo naprawdę ciężko się połapać
kris-krzysztof Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Szlifujemy jedno mocowanie koło odpowietrznika bo przeszkadza w adaptacji do audi Dolna cześc szlifujemy bo kostka do podłaczenia ledów sie nie mieści Następnie szlifujemy bok zderzaka. Tak żeby led był jak najbliżej ściany. Ostatnie 2 zdjęcia to masz rozebrany led. Na sam koniec Delikatnie szlifujemy mocowanie. Później dajesz wkręta przykręcając leda do zderzaka. Na sam koniec w kratce zrobiłem otwór i też wkręciłem wkręta dla pewności.
laguna Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 Ok, zaczynam łapać Czy na te 2 otwory widoczne w zderzaku pasują uchwyty od LEDa? Na ilu śrubach finalnie trzyma się led? Był taki dziwny odpowietrznik z rurki termo? Jak rozwiązałeś sprawę ustawienia samego leda, żeby świecił dobrze na wprost? mam nadzieję, że nerwy Ci nie puszczą , ale wolę wiedzieć więcej niż się zdziwić
kris-krzysztof Opublikowano 14 Listopada 2012 Opublikowano 14 Listopada 2012 Pytałeś o NSSC to znalazłem fotki Wracając do audi i hella.Led jest przykrecony jednym wkrętem widocznym na zdjeciu nie ma potrzeby dawac wiecej wkretów. Dociska go też kratka wzmocniona wkretem. Miedzy 2 mocowaniami leda masz łacznenie idealnie spiera sie o mocowanie fabryczne halogenu. Nie ma mozliwości żeby led wpadł w zderzak. Odpowietrznik testuje taki wynalazek bo na seryjnym paruje led nie wiem czemu. Jutro zrobie nowe odpowietrzenie Jak coś nie będziedz wiedział to pisz postaram sie pomoc.
laguna Opublikowano 14 Listopada 2012 Autor Opublikowano 14 Listopada 2012 czyli te 2 uchwyty po lewej są obcięte? cholera , trochę rzeźnia na 1 śrubkę i to taką - jakoś mnie to nie przekonuje, ja mam mniejsze kratki, bo nie mam zderzaka s-line, ale to bez znaczenia hmm
kris-krzysztof Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Nie są obcięte możesz przykręcić ale idealnie seryjne otwory co trzymały halogen nie pasują. Nie ma potrzeby obcinania ich. Decyzja należy do Ciebie czy chcesz sie bawić w montaż
laguna Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 no i jasne, zamawiam, dzięki
kris-krzysztof Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Jeśli nie chcesz kupować wtyczek to możesz zastosować taki pin
Kwaśniewski Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Witam, mam dwa pytania, czy te światła nie potrzebują sterownika, żeby utrzymać dłuższą żywotność LEDów, bo o ile pamiętam dzienne z S6 takowy miały? Czy oryginalne mocowanie tych dziennych jest takie same jak poliftowych przeciwmgielnych w B5, bo na zdjęciach wygląda to podobnie? pozdrawiam
kris-krzysztof Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Do tych co ja montowałęm nie potrzeba. Czy mocowania takie same nie wiem. Wrzuce fotki to porównasz do tego co masz w b5
laguna Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 ja już zamówiłem. Krzychu, a może to u Ciebie nie są odpowietrzniki tylko łączenie? Przesmaruj silikonem
kris-krzysztof Opublikowano 15 Listopada 2012 Opublikowano 15 Listopada 2012 Wczoraj to zrobiłem. Będzie widać czy pomoże. Zdaj relacje jak zamontujesz
laguna Opublikowano 15 Listopada 2012 Autor Opublikowano 15 Listopada 2012 ok, ja dopiero za ok tydzień. Daj znać, czy silikon pomógł
kris-krzysztof Opublikowano 20 Listopada 2012 Opublikowano 20 Listopada 2012 Silikon nie pomógł Bardziej pomógł otworek na dole. Wywierce jeszcze na górze. Lewy trosze mniej zaparowany
laguna Opublikowano 20 Listopada 2012 Autor Opublikowano 20 Listopada 2012 zobaczę ja będę miał założone u siebie, ale z otworkami dałbym sobie spokój
Rekomendowane odpowiedzi