Kazik123 Opublikowano 21 Marca 2013 Autor Opublikowano 21 Marca 2013 Mike mam pytanie siedziałes w hotelu czy gdzies jezdziłeś bo podobno tam rysyko leciec a druga sprawa jaki regin sharm czy hurghada pytam bo rodzice mysla o egipcie albo turcji ( 6 raz) byli juz w Hiszpani + Canary, Portugalia + Madera i tylko im w turcji i egipcie sie podobało
Krumak Opublikowano 30 Marca 2013 Opublikowano 30 Marca 2013 Mike mam pytanie siedziałes w hotelu czy gdzies jezdziłeś bo podobno tam rysyko leciec a druga sprawa jaki regin sharm czy hurghada pytam bo rodzice mysla o egipcie albo turcji ( 6 raz) byli juz w Hiszpani + Canary, Portugalia + Madera i tylko im w turcji i egipcie sie podobało Wyślij rodziców do Maroka do Agadiru - rewelacja! (hotele RIU lub SOFITEL) Jeśli chodzi o Dolphin Palace, o którym pisałeś to miałeś na myśli hotel w Antalyi?? Jeśłi tak to bardziej bym polecił w tym regionie hotel Baia Lara.
Kazik123 Opublikowano 30 Marca 2013 Autor Opublikowano 30 Marca 2013 Mike mam pytanie siedziałes w hotelu czy gdzies jezdziłeś bo podobno tam rysyko leciec a druga sprawa jaki regin sharm czy hurghada pytam bo rodzice mysla o egipcie albo turcji ( 6 raz) byli juz w Hiszpani + Canary, Portugalia + Madera i tylko im w turcji i egipcie sie podobało Wyślij rodziców do Maroka do Agadiru - rewelacja! (hotele RIU lub SOFITEL) Jeśli chodzi o Dolphin Palace, o którym pisałeś to miałeś na myśli hotel w Antalyi?? Jeśłi tak to bardziej bym polecił w tym regionie hotel Baia Lara. w Delphin Palace byłem jak otwierali Baia Lara a obok Delphina konczyli budowe Delphin Imperial Baia Lara ma dobre opinie ale wystrój Delphina i standart obsługi powala na kolana z całej sieci Delphin moge polecić Delphin Palace, D. Diva i D.Imperial oferta all i restauracje ala carte super po mnie do hotelu poleciała moja matka a ona sporo hoteli odwiedziła i ma wymagania i była zadowolona cena nie najtańsza ale warto dołożyć pare groszy co do Riu to byli w Riu na Maderze a ja byłem w Riu na Gran Canarii hotele pare groszy drozsze od innych ale standart lepszy np. na Gran C. Bacardi i Ballentines w opcji all
Krumak Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Polecam Riu Palace w Agadirze - zupełnie nie ma się do czego przyczepić - zawsze jest tam ultra all in. Samo miasto jest też bardzo fajne no i 7km promenada wzdłuż plaży - BAJKA!!!
Kamyk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Opublikowano 22 Kwietnia 2013 15 najpiękniejszych miejsc Chorwacji
tytus234 Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Ja długo myślałem nad Chorwacją, miałem wstępnie nagraną miejscówkę w Pakostane. Po konsultacji z kilkoma znajomymi, którzy jeżdżą regularnie do Chorwacji okazało się, że wcale nie jest tak różowo. Noclegi mniej więcej w takiej cenie jak u nas, ale już na przykład obiad w restauracji to min. 70zł. Znajomi zabierają ze sobą pół bagażnika żarcia i gotują na miejscu. Ja tam wolę odpoczywać i nie tracić czasu na kuchnię. Do tego dochodzą w Chorwacji kamieniste plaże, jeżowce a i pogoda nie jest na 100% pewna, bo jak się dowiedziałem też bywają deszczowe dni. Jadę z 3-letnią córeczką, więc mam na uwadze także kwestie ubezpieczenia czy też opieki zdrowotnej - w kraju zawsze pewniej. Wybrałem zatem Świnoujście. Czysta, szeroka plaża - fajna lokalizacja na wypady wzdłuż polskiego lub niemieckiego wybrzeża. Za kawalerkę dla naszej trójki płacimy 150zł za dobę.
edekxp Opublikowano 30 Maja 2013 Opublikowano 30 Maja 2013 Pogoda nie pewna w Chorwacji, za to u nas napewno bedzie deszcz Niech Ci pogoda dopiusze Byłem 3 razy nad Bałtykiem Ja tam wolę Chorwację napewno lepsze widoki, czystrza woda i lepsza pogoda. Na 3 wyjazdy ani kropli deszczu, 30 stopni. Ceny nie są straszne a obiad z ich produktów wychodzi tyle co u nas, oczywiście zrobiony samemu Tapatalk
cocoo24 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 byłem 12 razy w chorwacji, rok w rok od 2000r, i jest petarda, i pod względem pogody, kultury i żarcia. Byłem w woelu miejscach na swiecie i chorwacja jest u mnie w czołówce. Jeżdze oczywiście na własną ręke. Miejsca takie jak Egipt, turcja czy inne arabskie wynalazki, są daleko w tyle. Nie wiem jak u was, ale do mnie średnio przemawia ich żarcvie, kultura, sranie po 2 dniu no i te wydeptane przez Niemców hotele. W chorwacji mam na europejskim poziomie wypoczynek wśród miłych ludzi, a nie bandy nachalnych pakusów. ---------- Post dopisany at 10:27 ---------- Poprzedni post napisany at 10:26 ---------- pojedziecie do Dubrovnika, chociaż nie tylko tam i zrozumiecie pozdro dla kumatych
edekxp Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 byłem 12 razy w chorwacji, rok w rok od 2000r, i jest petarda, i pod względem pogody, kultury i żarcia. Byłem w woelu miejscach na swiecie i chorwacja jest u mnie w czołówce. Jeżdze oczywiście na własną ręke. Miejsca takie jak Egipt, turcja czy inne arabskie wynalazki, są daleko w tyle. Nie wiem jak u was, ale do mnie średnio przemawia ich żarcvie, kultura, sranie po 2 dniu no i te wydeptane przez Niemców hotele. W chorwacji mam na europejskim poziomie wypoczynek wśród miłych ludzi, a nie bandy nachalnych pakusów.---------- Post dopisany at 10:27 ---------- Poprzedni post napisany at 10:26 ---------- pojedziecie do Dubrovnika, chociaż nie tylko tam i zrozumiecie pozdro dla kumatych Właśnie, byłem w tamtym roku w Dubrovniku Może z innej "beczki" ale mam pytanie czy któryś z was jak był w Chorwacji brał może z sobą rowery tak myślę jakby kupić bagażnik na relingi + uchwyt na rowery i wziąć 2 rowery
cocoo24 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 ja miałem rowery, piękna sprawa, ale kumpel wyp...ił rowerem czołówke ze skuterem i rower pognieciony
edekxp Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 A jak się jechało? Nie szumi bardzo? Pewnie i więcej paliwa spali
cocoo24 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 A jak się jechało? Nie szumi bardzo? Pewnie i więcej paliwa spali rowery miał kumpel na klapie Vito, więc nie wiem
wesz82 Opublikowano 31 Maja 2013 Opublikowano 31 Maja 2013 Na duży plus dla Cro przemawia także ilość polaków. Czasem zapominałem sie że jestem poza domem,dosłownie. Też ruszyłbym tego roku raz jeszcze tym bardziej że ekipa juz sie znalazła bądz co nie bądz ale 1600km lepiej pokonywać na 2 auta:wink: Ale niestety żonie Cro już sie przejadła:doh: Co do naszych plaż to plus że piach ale co mi z ładnej plaży jak na 2 tyg może z 4 dni poleżę
Kazik123 Opublikowano 5 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2013 wiem ze było ale to 100% prawda Kabaret Neo-Nówka - Polskie morze - YouTube rok temu znajomy przez tydzień pytał czy u nas zawsze tak pada
cocoo24 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Opublikowano 14 Czerwca 2013 własnie wróciłem z teneryfy, costa adeje, polecam ---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 13:00 ---------- trzeba tylko szukac, miejscowości, los christianos, los americos i costa adeje, to jak nasze 3miasto, inne miejscówki to dolina
Kazik123 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2013 własnie wróciłem z teneryfy, costa adeje, polecam---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 13:00 ---------- trzeba tylko szukac, miejscowości, los christianos, los americos i costa adeje, to jak nasze 3miasto, inne miejscówki to dolina Teide i Loro zaliczone a i jeszcze los gigantes
wesz82 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Właśnie wróciliśmy z Egipta:wink: Polecam ośrodek Hotel Aqua Blu Resort Hurghada (Hurghada / Safaga, Egipt) - Wycieczki zwłaszcza dla rodzin z dziećmi. Mają świetną ekipę animatorów także ktoś kto chce poruszać się między posiłkami będzie zadowolony. Każdego wieczoru robię mini disco dla bobasów i rodziców,do tego pokazówki różnych dziwaków(nawet nie wiedziałem ze gość w spódnicy może tak wymiatać) Jedzenie na plus,każdego dnia inne danie,jedzenia w brud ile sie da zjeść Full basenów bo kompleks to 4 duże Hotele także jest w czym wybierać. Obsługa miła czasem nawet aż za miła ale mi to nie przeszkadzało,zawsze mogę powiedzieć ze nie rozumie:decayed: Jak komuś nie przeszkadzają samoloty latające na dotkniecie reki nad basenem to będzie zadowolony,pokoje wyciszone także nie przeszkadza ryk silników w spaniu. Wada to masa Rosjan,wszystko jest pod nich robione,dosłownie.Denerwujące jest to że ktoś zaczyna gadkę po Rosyjsku a jak powiesz że jesteś z Polski to odpowiada a Polska Jak się masz i tyle:facepalm: Co do upałów to my trafiliśmy na wiaterek i było super,nie było czuć skwaru ale ostatnie dwa dni było bez wietrznie i masakra,nawet w nocy. Jak dla mnie to Hurghada to miasto cudów,Ja bym tam swoim samochodem nie pojechał. Co sie dzieje na ulicy to rzeźnia oczy w około głowy to za mało zeby tam jeździć. Nie ma znaków,nie istnieją żadne przepisy tylko sygnały klaksonów załatwiają sprawę Noc robi się szybko,a mało kto jeździ na zapalonych światłach,i tak wszędzie od ulicy poi lotnisko. Co do zemsty faraona to ja załapałem już w Polsce grubą niestrawność i lot w jedną stronę miałem przepierdzielony:thumbdown: Tam jadłem co popadnie tylko piłem dużo Coli i nic z lodem:wink:
MikeWawa Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 I jak panowie wakacje w tym roku ? Kto gdzie leci ?
wesz82 Opublikowano 4 Maja 2014 Opublikowano 4 Maja 2014 Tego roku może weekend nad naszym morzem:wstydliwy:
Rekomendowane odpowiedzi