mischa Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam Nie mogę na razie ogarnąć co się zaczęło dziać z moimi światłami. Mam oryginalne ksenony ze spryskiwaczami. Rok temu kupiłem dwa nowe, oryginalne palniki Osram D1S. Wszystko było cały czas ok. Najpierw podczas przyspieszania zaczął mrugać lewy ksenon. Ostatnio też i prawy. Odkręciłem lampy, rozebrałem, ruszałem kablami i nic, absolutnie nic. Dopiero w czasie przyspieszania to się dzieje. Czyli albo jak zaczyna działać układ samopoziomowania lub raczej jak silnik rusza się w komorze pod obciążeniem. Podczas uruchamiania samopoziomowanie zjeżdża reflektorami na dół i wraca, ale nic nie zamruga. Ma ktoś jakąś sugestię ?
PyRaS Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Może przetwornice się kończą albo regulator na alternatorze.
nastradamus Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Hej mi podobnie kiedyś mrugała jedna lampa, działo się to gdy samochód np nurkował ostro w zakręcie lub przyśpieszał - okazało się że to była wina żarnika... najlepiej by było podmienić żarniki na jakieś inne i zobaczyć co się będzie działo... podłączałeś pod vag? może będzie jakiś błąd
yaro78 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ksenony ori mają taką opcję która powoduje podczas gwałtownego przyspieszania jak też hamowania że świecą znacznie jaśniej,być może przyczyna tkwi w jakimś regulatorze który jest odpowiedzialny za to
bin85 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ksenony ori mają taką opcję która powoduje podczas gwałtownego przyspieszania jak też hamowania że świecą znacznie jaśniej,być może przyczyna tkwi w jakimś regulatorze który jest odpowiedzialny za to A to ciekawe skąd taką informację posiadasz, jak już to przy hamowaniu i przyspieszaniu działa samopoziomowanie reflektorów
phoenix1996 Opublikowano 11 Listopada 2020 Opublikowano 11 Listopada 2020 Udalo sie komus rozwiazac problem?
Rekomendowane odpowiedzi