michal63 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam wczoraj wpadlem w poslizg i tylnim kolem udezylem w kraweznik zgielem felge stalowa a jak ruszylem to auto zaczelo "plywac" przy skretach delikatnie popiskuja tylne opony.auto nie jest stabilne i tak jakby bokiem jechalo OCB?
Pretor Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Jak pokrzywiłeś felgę to nie dziw się że auto nie prowadzi się idealnie. Tylną belkę można skrzywić ale to musi być konkretny szlag.
michal63 Opublikowano 25 Listopada 2012 Autor Opublikowano 25 Listopada 2012 chyba juz robi 4 slady=/
Pretor Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Wymień felgę i jedź na sprawdzenie geometrii wtedy będziesz miał czarno na białym co jest i jak mocno ewentualnie jest skrzywiona.
rafal9119 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 mialem tak w pasku kiedys tez strzeliłem tylnim kolem w kraweznik i robił 4 slady. niestety belka do wymiany!
lesjagl Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Można, mojemu bratu też udała się ta sztuka
sokal Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 No przede wszystkim trzeba sprawdzić geometrię o obejrzeć wszystko dokładnie od spodu ale w razie czego wymiana belki to nie jest jakaś mega trudna sztuka i używana belka z jakiegoś angola z forum to też nie majątek Będzie dobrze
Dev Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Tylna belka w B5 jest slaba nie trzeba zbyt mocnego uderzenia aby sie skrzywila
Łukaszbl Opublikowano 21 Stycznia 2013 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Tylna belka w B5 jest slabanie trzeba zbyt mocnego uderzenia aby sie skrzywila u mnie w byłym B5 belka nie ucierpiała, felga też Kontakt z krawężnikiem zakonczył sietak że zatarło śię łożysko po ok 2 miesiącach, wymiana łożyska nie pomogłą. Trzba było czop piasty wymienić
Rekomendowane odpowiedzi