Skocz do zawartości
IGNOROWANY

odczyt przebiegu z ecu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , vcds daje mozliwosc odczytania przebiegu z edc15-16 (cvds11.11) ale wyskakuje mi ze komputer odmowil wyslania seed-a czy jakos tak w jezyku ang bylo napisane w ogole da sie sprawdzic w moim audi z tego roku przebieg z ecu tym programem ?

Opublikowano

Vcds powinien odczytac przebieg z edc. Funkcja kontrola przebiegu Na oryginale czytalem i napewno dziala. Jesli chodzi o klon to pewnie zalezy od wykonania.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Opublikowano

Nie z kazdego sterownika da sie odczytac przebieg .

Opublikowano

Eee, z benzyny nie odczyta. Kontrola przebiegu tylko w gruźlikach i to nie wszystkich.

Opublikowano

Edc15 i Edc 16. W tych sterownikach da sie odczytac za pomoca vcds. Oryginalem zawsze odczytalo, nie wiem jak klonem.

Opublikowano
Eee, z benzyny nie odczyta. Kontrola przebiegu tylko w gruźlikach i to nie wszystkich.

Popieram, tylko gnojowozy daja takie możliwości

Opublikowano

ale nie każdy gniot ma tę opcję uruchomiona w ECU

Opublikowano

Najtańsze klony kabli kreca przebieg za jednym kliknięciem i w liczniku i w sterowniku ECU.

Po podłączeniu kilkudziesieciu aut do VCDS-a, muszę stwierdzić że dopiero wczoraj miałem przypadek ze przebieg odczytany z ECU (377 120km) jest zupełnie inny niż na liczniku (177 111km).

Mina własciciela bezcenna :)))) osobista uciecha ogromna.

Opublikowano
Najtańsze klony kabli kreca przebieg za jednym kliknięciem i w liczniku i w sterowniku ECU.

ale tak tanio juz sie nie robi jak te najtańsze chinskie badziewie uwali sterownik badz zegary :wink:

Opublikowano

ale tak tanio juz sie nie robi jak te najtańsze chinskie badziewie uwali sterownik badz zegary :wink:

nie posiadajac wiedzy to i dobrym sprzetem mozna uwalić.

Bardziej mówię tutaj o amatorach co przed sprzedażą chcą sobie prywatnie skręcić, rasowi kretacze mają dobry sprzęt który zwraca im się po 20 korektach oraz dobry sprzęt do ratowania licznika i ECU na stole z programatorem w łapie...

Opublikowano

Sprobujcie cofnac licznik rb4 tanim klonem. Licznik idzie w powietrze.

Juz kiedys jednemu koledze z forum pomagalem ratowac licznik.

To nie jest zabawa. W edc 15 to juz o wiele latwiej.

Opublikowano

tez gdzies czytalem ze tylko w TDI mozna sprawdzic w edc 15 -16 .. ja mam rb4 licznik ale chodzilo mi o porownanie licznika z edc ale widze ze tego nie sprawdze....;/

Opublikowano

pozostaje sprawdzenie historii w ASO

Opublikowano

a Carfax ?

Opublikowano

ciekawa strona nawet nie wiedzialem ze cos takiego istenieje .. jest napisane ze 46 wpisow ma niby u nich moje audi .. ale 40 dolcow placic .. ciekawe co tam moglbym sie dowiedziec czy rzeczywiscie wszystkie wymiany jakie mial robione w ASO .. korzystal ktos z tego moze??warto wywalac 150 zl ?

Opublikowano

lepiej wywalić 150zł niż później gniotem jeździć - dowiesz się tam m.in. w jakim stanie auto zostało wyrejestrowane w USA - czy przypadkiem nie zostało przeznaczone na złomowanie jak 3/4 aut sprowadzanych zza oceanu :wink:

Opublikowano

to akurat wiem , bo sam licytowalem go na aukcji w stanach wiec wiem jak wygladal wczesniej , i jaki byl jego stan .... jedynie mogla byc sytacja taka ze w innym stanie go walneli na zlomowanie , a dealer jeszcze z innego stanu zalatwil papiery ze w jego stanie byl dopuszczony .. ale to troche kosztuje .. wiem bo motocykle przez kilka lat sciagalem z tych aukcji i oferowano mi "zmiane" papierow motocykla ze stanu zlomowania na stan dopuszczony do ruchu .. Bardziej mnie by interesowalo jakie czesci wymienane byly w aso zeby wiedziec mniej wiecej na co zwrocic uwage.. poza tym ciekawe na jakiej zasadzie ta strona dziala , tak jak nasze ASO w kraju ? dopoki ktos jezdzi do aso to maja to w papierach?

Opublikowano

Przeciez w ASO historie twojego autka mają

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...