Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dodatki i uszlachetniacze do Diesla zimą...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lej dobry olej bez żadnych dodatków.

:thumbup1:

Opublikowano
czy można stosować dodatki do oleju w silnikach PD ?

Nie ma przeciwwskazań

Opublikowano

miałem nic nie dolewać ale jednak z jakością paliwa na stacjach jest różnie więc dolałem SKYDD

Opublikowano
Dzisiaj odwiedziłem kilka sklepów motoryzacyjnych i nikt nie ma SKYDD'a, owszem mają jakieś K2 czy inne ale SKYDD'a nie mają, może na firmowych stacjach mają? Gdzie po za allegro można to dostać?

Ja na Statoil kupiłem.

---------- Post dopisany at 18:58 ---------- Poprzedni post napisany at 18:57 ----------

czy można stosować dodatki do oleju w silnikach PD ?

Ale do jakiego oleju ? Silnikowego czy napędowego ?

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

doelwam k2 dfa39, jest o duzo lepszy od skydd i inych, ostatniej zimy odelwałem ON do słoiczków z roznych stacji, mnin : shell (zwykły ON),statoil,verva diesel,i z jakiejs tam podrzednej zaprawki, bez dolewki preparatu przy duzych mrozach najdłuzej wytrzymywało verva diesel, bo w reszcie nawet przy mniejszych mrozach parafina wychodziła, gdzie zapewniali ze do chyba -20 to nic sie nie stanie, ON żelowało sie juz przy -15,ale po dodaniu np; skydd, do 3 słoiczków w kazdym nic szczególnego sie nie zmieniało dalej było nie ciekawie z paliwem, ale na dfa-39 paliwo był ok. polecam tez K2 Anti-frost - Uniwersalny odmrażacz paliwa,zalewałem to tez do baku ot tak sobie,testował dodajac to do letniego ON i trzymajac w zamrażarce -20, paliwko robi sie leko metne ale nie zamarza.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
:grin: pozdro ja mam benzynke
Opublikowano

Tak czytam i wszystko co tu wymieniacie mnie w oplu zawiodło. Dopiero to pomogło a na Suwalszczyźnie najlepsze testy. ;-)

http://www.hil.pl/-p-41.html

Itp.

http://www.hil.pl/-c-22_26.html

Sony Xperia Tapatalk 4 Pro.

Opublikowano

dziś pytałem na orlenie i od tygodnia jest już paliwo do -26 st C (Żyrardów, ul Mickiewicza), od 3 lat jeżdzę Dieslami i Orlen mnie nie zawiódł ON ecodiesel, czyli zwykły. Nigdy nie lałem żadnych depresatorów itp. A co do Suwalszczyzny to potwierdzam zima tam siarczysta (wojsko Gołdap pobór zima 2007), więc warunki doskonałe do testowania depresatorów przeciwko żelowaniu ON w niskich temperaturach

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
dziś pytałem na orlenie i od tygodnia jest już paliwo do -26 st C (Żyrardów, ul Mickiewicza), od 3 lat jeżdzę Dieslami i Orlen mnie nie zawiódł ON ecodiesel, czyli zwykły. Nigdy nie lałem żadnych depresatorów itp. A co do Suwalszczyzny to potwierdzam zima tam siarczysta (wojsko Gołdap pobór zima 2007), więc warunki doskonałe do testowania depresatorów przeciwko żelowaniu ON w niskich temperaturach

Pozdro z Gołdapi :kox: dodaje do ON dfa-39 i AWX nigdy mnie nie zawiódł w zimę:banan:

Opublikowano

Troche sie naczytalem sledzac ten watek i w tym roku wystestuje Skydda lub dfa-39 tylko gdzie to lepiej kupic ?

odstanego na stacji paliw czy z supermarketu czy macie jakies inne pewne zrodło :wink:

Opublikowano

ja dfa kupuje na cpn :wink:

Opublikowano

Ja nic nie leje i nie mam problemów nic nie zamarza, auto odpala bez problemów i zgrzytów a wszystkie te magiczne środki to zapachem całkiem przypominają naftę. Z ciekawości przy wiekszych mrozach zrobię test z naftą (ostatno odkopałem 0,5 z 83r) i jakimś ultrawspomagaczem i będę miał porównanie.

Opublikowano

Owszem główny składnik to nafta. Tylko nie denaturat. Bo on miesza wodę z ropa i na jesieni można ale nie zimą bo dodatkowo ciągnie wilgoć.

Sony Xperia Tapatalk Pro.

Opublikowano

nafta naftą niech se bedzie ale cos jest na rzeczy że jeden słoiczek ropka+dodatek jest na mrozie(czy nawet w zamrazarce) ok a drugi nie , testowałem nie jedno wiec pisze co widziałem.