Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z odpalaniem na mrozie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie mam problem z odpalaniem na mrozie zapala chodzi przez chwile coś zaczyna pikać piszczeć w środku jakiś brzęczyk czy coś i gaśnie tak jakby nie dostawał paliwa. Myślałem ze zamarzał filtr paliwa bo jak kupiłem auto to nie wymieniałem myślałem ze może jest woda w zbiorniku wiec dolałem denaturatu :drunk: pomogło na jeden dzień bo nie było mrozu ale w weekend znowu to samo nie chciał palić na benzynie. Jak postał u kumpla w grzanym garażu to odpalał normalnie wiec byłem pewny ze to zamarznięty filtr wymieniłem wczoraj na nowy ale rano znowu niespodzianka bo pochodził chwile i zgasł. Jak odpalę go z gazu i pojeżdżę trochę ze się zagrzeje to tak po godzinie pali już i na benzynie. Co to może być? Dodam ze vag pokazał takie błędy

16804 - Catalyst System: Bank 1: Efficiency Below Threshold

P0420 - 002 - Lower Limit Exceeded

16795 - Secondary Air Injection System: Incorrect Flow Detected

P0411 - 002 - Lower Limit Exceeded

16705 - Engine Speed Sensor (G28): Implausible Signal

P0321 - 008 - Implausible Signal - Intermittent

Opublikowano

Po pierwsze nigdy w życiu nie lej więcej dentauratu do silnika no chyba że stać cię na nową pompe paliwa, A po drugie to bląd 16705 mówi ci o nieprawidłowym sygnale z czujnika G28 czyli czujnika prędkości silnika w tłumaczeniu :)błąd 16795 mówi coś o słabym sygnale powietrza wtórnego czyli raczej coś z turbiną (tego nie wiem dokładnie) a ten 16804 wspomina że katalizator słabo dziala :) A kasowałeś te błędy bo z nich za wiele nie wynika a jak tam masz z akumulatorem bo może jest za słaby i dlatego samochód ci o tym wspomina, wymień go na inny albo wyciągnij na noc po jakiejś jeździe i rano podłącz. :)

Opublikowano

jaki olej lejesz do auta? :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
Po pierwsze nigdy w życiu nie lej więcej dentauratu do silnika no chyba że stać cię na nową pompe paliwa, A po drugie to bląd 16705 mówi ci o nieprawidłowym sygnale z czujnika G28 czyli czujnika prędkości silnika w tłumaczeniu :)błąd 16795 mówi coś o słabym sygnale powietrza wtórnego czyli raczej coś z turbiną (tego nie wiem dokładnie) a ten 16804 wspomina że katalizator słabo dziala :) A kasowałeś te błędy bo z nich za wiele nie wynika a jak tam masz z akumulatorem bo może jest za słaby i dlatego samochód ci o tym wspomina, wymień go na inny albo wyciągnij na noc po jakiejś jeździe i rano podłącz. :)

dziś podłączyłem pod vaga i ukazały się te o to błędy skasowałem zobaczę czy jutro coś poza katem się pokaże bo o kacie to wiedziałem ze sie wyświetla akumulator jest dobry prawie nowy na tyle kręcenia nie kuleje. Ten czujnik prędkości silnika to co z nim? przy tym kręceniu czasem przepuści mi bendiks mogło złapać od tego ? chyba nie?

jaki olej lejesz do auta? :eusathink:

olej jaki jest zalany przez poprzedniego właściciela to castrol magnatec 5w40 do wymiany zostało ok 3000 km

Opublikowano

Zmien olej jak najszybciej... Wszystko tylko nie Castrol.

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S

Opublikowano
  • Autor

?

Opublikowano

Castrol zostawia sporo nagaru po sobie.

Co do błędów to jak będzie powracał błąd związany z czujnikiem g28 to wymieniaj go bo to przez niego auto kiepsko odpala i kiedyś całkowicie odmówi posłuszeństwa :whistling:

Co do 16795 i 16804 to zacznij od sprawdzenia poprawności działania pompy SAI bo jeśli ona nie działa to i wywala słabą wydajność kata.

Pozdro!!

Opublikowano

coś TY napisał że z turbiną coś nie tak :facepalm:

Opublikowano

Co do błędów to jak będzie powracał błąd związany z czujnikiem g28 to wymieniaj go bo to przez niego auto kiepsko odpala i kiedyś całkowicie odmówi posłuszeństwa :whistling:

Co do 16795 i 16804 to zacznij od sprawdzenia poprawności działania pompy SAI bo jeśli ona nie działa to i wywala słabą wydajność kata.

Pozdro!!

U mnie pompa SAI nie działa i nie wywala mi błędu kata...

Opublikowano

Pozdro!!

Bo masz pewnie 2 sonde wyciętą z programu albo coś jeszcze namieszane :whistling:

Opublikowano
  • Autor

dziś z rana znowu to samo odpalił na PB pochodził chwile i zgasł. Odpaliłem z gazu dojechałem do pracy i zostawiłem odpalonego prawie godzinę to jak zgasiłem to już próbował chodzić na Pb ale nie wkręcał się w obroty nie miał siły aż w końcu zgasł tak jakby paliwo nie dochodziło . Na vagu od wczoraj żadnych błędów odłączyłem kleme na parę minut i spróbowałem zapalić na Pb pokręciłem trochę i zapalił normalnie jak gdyby nigdy nic i chodzi i odpala teraz.

Opublikowano

Pozdro!!

Bo masz pewnie 2 sonde wyciętą z programu albo coś jeszcze namieszane :whistling:

Wywala błąd 16795 ale nic poza tym. Nic nie było ruszane i usuwane z ori softu. Przymierzam się dopiero do usunięcia programowego ale bix i bose wykończyły mnie :decayed:

Opublikowano

Olej zalej sobie motula 5w40 ,ja już do trzeciej wymiany się zbieram u siebie i silnik chodzi aż miło .

Opublikowano

Olej zmień ale on nie ma nic do odpalania :facepalm: Z lpg odpala od razu czy też problemy ma?

Opublikowano
  • Autor

Z lpg pali odrazu

---------- Post dopisany 14-12-2012 at 10:16 ---------- Poprzedni post napisany 13-12-2012 at 20:52 ----------

odcina prąd do pompki w zbiorniku bo rano zwróciłem uwagę ze słychać pompkę na zapłonie a potem ja odłącza jak zapalony jest samochód. przekaźnik? bo gdy pojeżdżę z ok godzinę i się zagrzeje albo stoi w ciepłym garażu to pali normalnie. brak styku?

---------- Post dopisany at 12:54 ---------- Poprzedni post napisany at 10:16 ----------

przekaźnik dobry prąd do niego dochodzi przerwa robi się gdzieś miedzy przekaźnikiem a pompa bo w kostce brak prądu po odłączeniu klemy i upływie jakiegoś czasu prąd się pojawia i gdy odpalę to po chwili ginie zapalam jeszcze raz i tez jest na chwile a potem już wcale. czy jest jakiś czujnik czy coś co może mieć z tym związek ze odcina prąd na pompkę?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Może kolego Jakubie pochwaliłbyś się jak problem wkońcu rozwiązałeś??

Opublikowano

Może styki przy pompce, pod siedzeniem z tyłu

Opublikowano

nie masz jakiejs trefnej beny. Ja zalalem lipe na bliskiej i przez to wymienilem kable ze swiecami nie potrzebnie. mialem podobny problem z tym ze po kilku probach odpalania w koncu bylo gites.